Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ στην ΛΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ
Βιογραφικό: Η Αντριάνα Ξυλογιάννη γεννήθηκε στα Ιωάννινα και κατοικεί στην Άρτα. Είναι απόφοιτη λυκείου και σε ηλικία 17 χρόνων υπήρξε έφηβη βουλευτής. Της αρέσει η συγγραφή ,η άθληση, η επικοινωνία, οι δημόσιες σχέσεις και η ενασχόληση με τα κοινά. Συγγραφέας του αστυνομικού μυθιστορήματος Αόρατο Φάσμα, το οποίο είναι το πρώτο έργο στην συγγραφική της πορεία.

Προφίλ στο Facebook

Οπισθόφυλλο:
Η Δανάη είναι μία όμορφη και χαρισματική γυναίκα η οποία ανήκει στο δυναμικό της αστυνομίας, στον εγκληματολογικό τομέα. Είναι ικανή η μοναδική εφευρετικότητα της, για να λύσει το μυστήριο που καλύπτει σαν μαύρο πέπλο τις δολοφονίες έντεκα ανθρώπων; Η επαγγελματική της διορατικότητα θα την βοηθήσει; Τα μυστικά δεν μένουν κρυφά για πολύ. Η Δανάη θα έρθει αντιμέτωπη με μια αλήθεια η οποία θα ανοίξει την πύλη ενός σκοτεινού κυκλώματος, υποκινούμενο από τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Υπάρχει ένα σημείο, πέρα από το οποίο, η υπομονή παύει να είναι αρετή. Αρκετοί γνωρίζουν το παιχνίδι του Νόμου, το οποίο μοιάζει με πάζλ και για να ενωθούν τα κομμάτια του χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Μόνο ένας μπορεί να βοηθήσει την Δανάη Παπαπέτρου και αυτός είναι ο δολοφόνος! Η εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας, της Ισμήνης Νικολάου, κόρης του δημάρχου θα αναστατώσει την τοπική κοινωνία της Καστοριάς. Όταν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον της, η θαρραλέα εγκληματολόγος, Δανάη, θα ενώσει κάθε κομμάτι του πάζλ της μυστηριώδους εξαφάνισης και θα φέρει στο φως ένοχα μυστικά, αποδίδοντας δικαιοσύνη. Στο πλευρό της θα βρίσκεται ο συνάδελφος της Αντρέας, ο οποίος γίνεται η ασπίδα της ενάντια σε κάθε κίνδυνο. Ο σύντροφος της Αλέξανδρος, αποδοκιμάζει την συνεργασία της Δανάης με τον Αντρέα, καθώς η ζήλια που τρέφει για τον γοητευτικό αστυνομικό, μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Μπορεί η φιλία να γίνει αγάπη, μέσα από μια σειρά από περιπετειώδεις συγκυρίες; Η ζωή της πρωταγωνίστριας θα αλλάξει από την στιγμή που αναλαμβάνει να λύσει την εξαφάνιση της κόρης του δημάρχου. Έρωτας, πάθος, αγάπη, ζωή και θάνατος! Μυστικά που αποκαλύπτονται και ανατρέπουν τις ισορροπίες, για να αποδώσουν στο τέλος την δικαιοσύνη που η πρωταγωνίστρια αναζητά.
Για ποιο λόγο διαλέξατε αυτόν τον τίτλο? Πώς συνδέεται ο τίτλος με την ιστορία των ηρώων σας?


 Η επιλογή του τίτλου ήταν απόλυτα συνειδητή καθώς θέλησα να παρουσιάσω τη βαθιά μου πεποίθηση ότι υπάρχει ισορροπία και δικαιοσύνη μέσα στο φάσμα που καλύπτει τις σχέσεις των ανθρώπων, τις οποίες ανατρέπει μέσα από τις καθημερινές συγκυρίες που ζούμε. Απλά κάποιες φορές έρχεται με απρόβλεπτους τρόπους. Ο τίτλος συνδέεται με την ιστορία των ηρώων μου ως προς την σύνδεση μεταξύ τους μέσα από μία μυστήρια εξαφάνιση, στην οποία ο καθένας έχει ένα δικό του προσωπικό κίνητρο και επιζητεί την προσωπική του δικαίωση, παρόλο που όλοι συνεργάζονται μεταξύ τους.

 Πολλές φορές οι αναγνώστες αναζητούν το μήνυμα που ο συγγραφέας θέλει να μεταφέρει. Στο νέο σας μυθιστόρημα υπάρχει κάποιο μήνυμα και αν ναι, ποιο είναι αυτό?


Το μυθιστόρημα μου είναι αστυνομικού περιεχομένου και η πλοκή του μου δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσω και να ψυχογραφήσω τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία, να περιγράψω τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, την επίδραση που έχουν οι φόνοι στη ζωή τους. Δεν θα έλεγα ότι επιθυμώ να περάσω κάποιο μήνυμα, πλην της προσωπικής δικαίωσης που ο καθένας αναζητά.


Πώς νιώσατε όταν είδατε το εξώφυλλο του βιβλίου σας από κοντά?

Ένιωσα απίστευτα ενθουσιασμένη και χαρούμενη. Ήμουν πανευτυχής που μου δόθηκε η ευκαιρία να δω το πρώτο μου μυθιστόρημα να παίρνει σάρκα και οστά.

Πόσο καιρό σας πήρε η συγγραφή του βιβλίου, Σκοπεύετε να συνεχίσετε με το ίδιο είδος Λογοτεχνίας?

Η συγγραφή του βιβλίου μου πήρε περίπου ένα χρόνο και σκοπεύω να συνεχίσω με το ίδιο είδος λογοτεχνίας καθαρά από την αγάπη που έχω για τις αστυνομικές ιστορίες. Φυσικά μέσα στην διάρκεια της συγγραφικής μου πορείας θα επιθυμούσα να ασχοληθώ μου και με κοινωνικές-συναισθηματικές ιστορίες. 

Πιστεύετε ότι ο λογοτέχνης όταν γράφει ένα ποίημα ή ένα μυθιστόρημα πρέπει να έχει κατά νου  << κάτι >> ,πρέπει δηλαδή το βιβλίο να στοχεύει κάπου ή μπορεί απλά να είναι ένα απολαυστικό << ταξίδι >> για τον ίδιο ή για τους αναγνώστες?

Κάθε λογοτέχνης που γράφει ένα ποίημα ή ένα μυθιστόρημα στοχεύει κάπου, καθώς κάθε συγγραφέας ασυναίσθητα προσθέτει και τα δικά του βιωματικά στοιχεία, αφού κάθε βιβλίο του είναι κομμάτι του εαυτού του. Πιστεύω ότι υπάρχουν συγγραφείς οι οποίοι δημιουργούν το έργο τους μέσα από κάποια ιδέα, με σκοπό να ξεκινήσει το ταξίδι για τις καρδιές των ανθρώπων.




Έχετε δεχτεί επιρροές από άλλους συγγραφείς, Έλληνες ή Ξένους νεότερους ή παλαιότερους, Τι συντέλεσε στη διαμόρφωση τη δίκη σας συγγραφικής σκέψης?

Στη διαμόρφωση της συντέλεσε η εσωτερική μου ανάγκη για δημιουργία ,η οποία είναι η κινητήρια δύναμη μου. Δεν θα έλεγα ότι έχω δεχτεί επιρροές από Έλληνες ή Ξένους συγγραφείς, καθώς ο καθένας έχει την μοναδικότητα της συγγραφικής του σκέψης.

Πέρα από συγγραφέας είστε και η ίδια αναγνώστρια. Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα και τι θα προτείνατε στους αναγνώστες του Βιβλίου της Παρέας?

Διαβάζω πολλούς Έλληνες και Ξένους συγγραφείς και δεν είναι λίγοι ομολογώ εκείνοι που έχουν κερδίσει τον θαυμασμό μου. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιον συγκεκριμένα διότι πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τους υπόλοιπους. Η επιλογή της ανάγνωσης ενός βιβλίου έχει να κάνει με την προσωπικότητα του κάθε αναγνώστη αλλά και την ψυχική του διάθεση την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.





Ποια είναι η καθημερινότητα σας?

Στην καθημερινότητα μου συγκαταλέγεται ο χρόνος της μητρότητας καθώς και η επαφή με ανθρώπους μέσα από το δημόσιο προφίλ μου και άμεσα με την καθημερινή επαφή. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την συγγραφή καθώς και την ανάγνωση βιβλίων.

Ποιο είναι το ΜΟΤΟ σας για την ζωή?

Το ΜΟΤΟ μου για την ζωή προέρχεται από τους στίχους του Καβάφη: Μη μετανιώσεις για τίποτα. Ποτέ. Μόνο για την αδράνεια.

Κλείνοντας, τι μας επιφυλάσσουν  τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια? Θέλετε να τα μοιραστείτε μαζί μας?

Ήδη γράφω το δεύτερο μου μυθιστόρημα, που είναι η συνέχεια στο Αόρατο Φάσμα. Το δεύτερο μου αστυνομικό μυθιστόρημα εισέρχεται βαθύτερα στο σκοτεινό παρελθόν των πρωταγωνιστών, το οποίο επιστρέφει στο παρόν ανατρέποντας για μια ακόμη φορά τις ισορροπίες  στην καθημερινότητα των ηρώων.
Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ!!

Για το Βιβλίο της Παρέας
Λίτσα Λαμπρακοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου