Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

AΠΟΨΗ για το βιβλίο " ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ", Πωλίνα Νικολιδάκη, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ


Τίτλος που αποπνέει έρωτα, "μυρίζει" έντονα καλοκαίρι και ένα εξώφυλλο που θυμίζει Ελλάδα, με τον ήλιο τον ηλιάτορα και τη πλανεύτρα θάλασσα το πρώτο βιβλίο μιας συγγραφέως νέας στον χώρο και ομολογώ πως με κέρδισε. Όμως, πριν σας παραθέσω τους λόγους που με πλάνεψε ας σας συνοψίσω την πλοκή.

 Η Κάθριν μια ανερχόμενη σχεδιάστρια μόδας από τη Ν.Υόρκη κληρονομεί μεγάλο μερίδιο από την περιουσία ενός φίλου της και αυτή περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα ένα σπίτι στη Φολέγανδρο. Συγκάτοικος εκεί στο διάστημα που πάει να γνωρίσει το νέο της απόκτημα, ο Όντι ο αδερφός του εκλιπόντος ,ο οποίος στην αρχή τη θεωρεί τυχοδιώκτρια και πως συμφεροντολογικά σχετίζοταν με τον αδερφό του. Όμως , ο έρωτας θα του αλλάξει γνώμη και θα πυροδοτήσει εξελίξεις και αντιδράσεις. Τελικά ,ποια είναι η Κάθριν; Αθώα γυναίκα που ερωτεύεται παράφορα ή αριβίστρια που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του χρήματος; 

Μου άρεσε αυτό το βιβλίο. Σου κρατά μια όμορφη συντροφιά γεμάτη ανεμελιά και ξενοιασιά . Διαβάζεται απνευστί . Είναι ένα ανάλαφρο αισθηματικό μυθιστόρημα με απλή αλλα στρωτή γραφή. Ο λόγος ρέει και οι ήρωες είναι καθημερινοί και σύγχρονοι. Ο έρωτας κατέχει πρωταρχική θέση στις σελίδες του και ταξιδεύεις στα γραφικά σοκάκια του νησιού κρυφοκοιτώντας τον Όντι και την Κάθριν να μάχονται με τα αισθήματα τους γιατί φοβούνται να αντικρίσουν την αλήθεια. 

Χωρίς να έχει κάτι ιδιαίτερο αυτό το βιβλίο είτε απο πλοκή είτε από γραφή ,ναι, σας το προτείνω και πιστεύω θα σας αρέσει. Ανάλαφρο και ρομαντικό είναι μια ιδανική συντροφιά για το καλοκαίρι....άλλωστε ποιος δε θέλει να ζήσει έναν όμορφο "έρωτα στις Κυκλάδες" 

Βαθμολογία :8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου