Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "SNAP", Belinda Bauer, εκδόσεις ΒΕLL, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!


 Μια μητέρα εξαφανίζεται αναίτια στον αυτοκινητόδρομο αφήνοντας τον εντεκάχρονο γιο της Τζακ να επιβλέπει τις άλλες δυο μικρότερες αδερφές του. Τρία χρόνια μετά ο Τζακ μεγαλώνει πιο γρήγορα από την ηλικία του με τις αδερφές του και χωρίς πατέρα. Προστάτης τους λοιπόν προσπαθεί να ανακαλύψει το δολοφόνο της μητέρας τους. Η αγωνιώδης αναζήτηση θα τον φέρει στο κατώφλι της Κάθριν, μιας παντρεμένης εγκύου και της αστυνομίας που προσπαθεί παράλληλα να εξιχνιάσει την υπόθεση ενός διαβόητου διαρρήκτη. Θα καταφέρει να ξετρυπώσει τον αδίστακτο δολοφόνο που του στέρησε τη μητρική αγκαλιά;

Ξεκινώντας, θα ήθελα να σας ομολογήσω πως μου άρεσε πολύ. Μου είχε εξαρχής κεντρίσει το ενδιαφέρον διαβάζοντας την περίληψη και αντικρίζοντας το λιτό εξώφυλλο. Οι καλές κριτικές που άκουσα ήταν τελικά δικαιολογημένες . Είναι ένα μυθιστόρημα αγωνίας και μυστηρίου καλογραμμένο και με σφιχτοδεμένη πλοκή. Η ιστορία από την αρχή δίνεται δυναμικά και το ενδιαφέρον κορυφώνεται σελίδα στη σελίδα. Χωρίς να κάνει κοιλιά η συγγραφέας ξετυλίγει μαεστρικά το κουβάρι του νήματος ωθώντας σε να στοιχηματίζεις για τη ταυτότητα του δολοφόνου . Βέβαια η αλήθεια είναι πως η πρώτη μου υποψία επιβεβαιωθηκε γιατί η συγγραφέας με προετοίμασε με το άρτιο ψυχογράφημα των ηρώων της και τον παραστατικό τρόπο παρουσίασης των στοιχείων της υπόθεσης, η οποία είναι άψογα δουλεμένη. Η πλοκή είναι πρωτότυπη και στα θετικά του έχω να προσθέσω πως δεν λείπουν οι σωστές δόσεις χιούμορ που αποφορτίζουν την δραματική ιστορία. Οι ανατροπές είναι πολλές ειδικότερα από τη μέση και μετά του βιβλίου. 
Λάτρεψα τον Τζακ σαν ήρωα. Με συγκίνησε και με εξέπληξε με το θάρρος και την τόλμη του. Σίγουρα η μητρική ορφάνια ειδικότερα αυτή που τελείται με ειδεχθή τρόπο σε ταλανίζει όπως ταλανίζει και τον ήρωα. Είναι σαφές πως σου αφήνει λαβωμένη τη ψυχή σου και σίγουρα θέλεις δικαίωση και αποκατάσταση της αλήθειας και δικαίωση. Του άφησε κενό στην ψυχή και αναπάντητα γιατί. Ο Τζακ θέλει να τα λύσει αψηφώντας τους κινδύνους και ζώντας σαν ενήλικας στα όρια της νόμιμης και παράνομης ζωής . Θέλει να βρεθεί ο ένοχος που του στέρησε την αγκαλιά της μητέρας και βίαια τον εισήγαγε στον κόσμο των ενηλίκων. Επιθυμεί να γίνει τιμωρός . Γίνεται αστυνομικός, ψυχολόγος και σωτήρας. Είναι ένας άνθρωπος που δε παύει να σ εκπλήσσει. 
 Το "Snap" λοιπόν από τις εκδόσεις "bell" είναι ένα διαφορετικό και συναισθηματικά φορτισμένο ψυχολογικό θρίλερ που διαβάζεται απνευστί . Η γραφή του έχει παλμό και νεύρο και σε τοποθετεί συμπρωταγωνιστή στη σκηνή και κυρίως βοηθό του Τζακ στη λύση της δολοφονίας της μητέρας του. Διαβάστε το . Θα σας καθηλώσει.
Βαθμολογία:9/10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου