Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ", Ειρήνη Βαρδάκη, εκδόσεις BELL, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Ένα ερωτικό θρίλερ μυστηρίου γεμάτο ένταση και αγωνία και ο ορισμός του page turner είναι το νέο μυθιστόρημα της Ειρήνης Βαρδάκη "ανάρμοστον εστί" που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις,bell . Διαβάζεται απνευστί και καθηλώνει. Από τις πρώτες σελίδες του ιντριγκάρει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον κερδίζει με τις ανατροπές του και τα διεισδυτικά ψυχογραφήματα των ηρώων. Από την αρχή ως το τέλος σε κρατά δέσμιο της αγωνίας και σε αποζημιώνει με ένα γεμάτο αδρεναλίνη φινάλε.
 Πιο συγκεκριμένα ,βρισκόμαστε στην Κρήτη σε μια περίοδο μ ακραία καιρικά φαινόμενα και η αστυνομία προσπαθεί να εξιχνιάσει μια αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια. Η Άννα βρίσκεται σε κώμα και ο άντρας της , ο εραστής της και η καλύτερή της φίλη καταθέτουν στις αρχές. Παρακολουθούμε τις σκέψεις τους και τα συμπλέγματα του μυαλού τους . Σαν ήρωες αρχαίας τραγωδίας που επιζητούν όπως και οι θεατές την κάθαρση . Αυτή που θα τους λυτρώσει από τις ενοχές, τις τύψεις και τις κατηγορίες. Πολλά πράγματα διαστρεβλώνουν την αλήθεια και παρασύρουν τους πάντες σε πλάνη. Όμως η αλήθεια και το καλό πάντοτε βασιλεύει. 

Για μένα αυτό το μυθιστόρημα είχε τα πάντα. Δράση,αγωνία,ανατροπές, έρωτα ,μυστήριο. Όλα σε σωστές δόσεις χωρίς υπερβολές. Σε κάποια σημεία , όπως στις περιγραφές που αφορούσαν στο έγκλημα εις βάρος της Άννας και στον αγώνα αποκατάστασης, το κείμενο ήταν πολύ σκληρό αλλά ωστόσο ρεαλιστικότατο και χωρίς ίχνος μελό. Τα πρόσωπα και τα συναισθήματα μιλούν από μόνα τους στις καρδιές του αναγνώστη . Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η Βαρδάκη τον αγώνα για να επανέλθει η Άννα στη ζωή τον βρήκα αξιοθαύμαστο και φάνηκε πως συμβουλεύτηκε ειδικούς επιστήμονες. 

Όσο προχωρούσα την ανάγνωση του με εντυπωσίαζε όλο και περισσότερο. Οι ανατροπές και τα γεγονότα διαδέχονταν το ένα το άλλο , τα στοιχεία συλλέγονταν και το τέλος επιφύλαξε εκπλήξεις . Η διασύνδεση των γεγονότων και των αποκαλύψεων ήταν άκρως πετυχημένη και η αποκάλυψη του θύτη σόκαρε αλλά η συγγραφέας καταφερε να αποσαφηνίσει τα κίνητρα και τα αίτια της ειδεχθούς πράξης του. 

Με τη γραφή της Βαρδάκη δηλώνω εντυπωσιασμένη. Άριστη χειρίστρια του λόγου με εξαιρετικές λυρικές περιγραφές . Φωτίζει απλόχερα όλες τις πτυχές της προσωπικότητας των ηρώων και κάνει τον αναγνώστη αστυνομικό που θέλει να εξιχνιάσει το έγκλημα. 

 Μπράβο στη συγγραφέα για αυτό το συγκλονιστικό ερωτικό θρίλερ που είμαι σίγουρη πως θα σας συνεπάρει . Ένα ψυχογραφικό κείμενο δουλεμένο άρτια που θα σας αγγίξει με την τραγικότητα του . Πιστέψτε με,θα σας δικαιώσει όσοι το διαβάσετε. 

 Βαθμολογία: 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου