Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑ", ΒΙΚΥ ΣΤΟΥΦΗ, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΝΑΤΣΗ!



Με μια καταπληκτική μελωδία ως μουσική υπόκρουση και φόντο το μυστηριώδες χειμωνιάτικο βαρύ τοπίο στη Κορνουάλλη, ανοίγει η αυλαία μιας συναρπαστικής αστυνομικής υπόθεσης με ψυχολογικές προεκτάσεις. Ένας φόνος θα λάβει χώρα σε μια έπαυλη που ζουν λίγα άτομα, χωρίς ο δολοφόνος να γίνει αντιληπτός από κανέναν. Η ήσυχη επαρχεία στον Τρουρό, συνταράσσεται πάλι μετά από χρόνια, από την δολοφονία μιας γυναίκας που λαμβάνει χώρα στο ίδιο ακριβώς μέρος, σε αυτήν την έπαυλη και στο ίδιο δωμάτιο. Ένας επιθεωρητής θα αναλάβει την υπόθεση και αρνούμενος να δεχτεί το αυτονόητο θα παλέψει να βρει την άκρη του νήματος. Ένα φινάλε που θα ανατρέψει τα πάντα και θα δικαιώσει τα πραγματικά θύματα της ιστορίας. 

Η Εύα Βάρναλη, μια διάσημη σοπράνο όπερας, μετά την αποκάλυψη της προδοσίας της από τον αρραβωνιαστικό της Νικόλα Ντέ Λούκα, παίρνει την απόφαση να απομακρυνθεί για ένα χρονικό διάστημα από όλους και από όλα, για να μπορέσει να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις της και με καθαρό μυαλό να πάρει τις αποφάσεις της. Το γεγονός ότι η αιτία της προδοσίας του αγαπημένου της είναι η ίδια η αδερφή της, είναι ένας λόγος που της έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή και αναστάτωση. Οι υπαίτιοι όμως της αναστάτωσης θεωρούν πως πρέπει να πάνε να την βρουν για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Παράλληλα στη ζωή της Εύας Βάρναλη θα κάνει την εμφάνιση του ένας μυστηριώδης άντρας, ο Μπεν Άστον. Oμως πόσο τυχαία είναι, άραγε, αυτή η γνωριμία από την στιγμή που ο αινιγματικός Εγγλέζος φαίνεται να κατέχει σημαντικές αλήθειες για το παρελθόν της που ακόμη και η ίδια αγνοεί; 

Ο επιθεωρητής Θάνος Δαρνέζης θα αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης. Τα στοιχειά όλα οδηγούν σε ένα και μόνο πρόσωπο! Και πάνω που η υπόθεση θα κλείσει επίσημα, νέα δεδομένα θα εμφανιστούν στο προσκήνιο που θα ανατρέψουν τα πάντα και θα φέρουν τα πάνω κάτω. Το κυνήγι του δολοφόνου ξεκινά και η αγωνία κορυφώνεται στα ύψη με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μια την άλλη μέχρι το συγκλονιστικό φινάλε!

Μετά από 6 πολυσυζητημένα βιβλία, η Βίκυ Στούφη δεν παύει να εκπλήσσει το αναγνωστικό κοινό. Συμπληρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που χρειάζεται ένα αστυνομικό βιβλίο για να χαρακτηριστεί εξαιρετικό ως προς το είδος του: καταφέρνει ένα δυνατό μυθιστόρημα μυστηρίου, να το ξεδιπλώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να το παρακολουθήσεις με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ένα εγχείρημα που στέφεται με απόλυτη επιτυχία γιατί στηρίζεται σε μια καλογραμμένη και ολοκληρωμένη πλοκή, και σε μια ενδελεχή έρευνα της ατμόσφαιρας που σε μεταφέρει η υπόθεση του βιβλίου στην Κορνουάλλη, στο Τρουρό, στην Αθήνα, αλλά και στην Νέα Υόρκη στην πορεία. Αισθάνεσαι να ταξιδεύεις χέρι χέρι με τους ήρωες του βιβλίου αποκαλύπτοντας τραγικά λάθη, κρυμμένα μυστικά και πληγές που δεν έπαψαν να αιμορραγούν. 

Η εξαιρετική δομή στην αναδίπλωση της υπόθεσης σε συνδυασμό με το μεστό και λυρικό λόγο σε καθηλώνουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με τους χαρακτήρες να αποκαλύπτουν την ψυχοσύνθεση τους παράλληλα με την εξιχνίαση του εγκλήματος. Πάθη, λάθη και ανασφάλειες θα τους οδηγήσουν να κάνουν την υπέρβαση κάτω από το βάρος των καταστάσεων προσπαθώντας να ισορροπήσουν. Το πάθος συναντά το λάθος, ο πόνος συναντά την τρέλα και όλα περιπλέκονται σε ένα κουβάρι και ο αναγνώστης καλείται να βρει την άκρη του νήματος για να το ξετυλίξει. Και επειδή είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τις λεπτές διαχωρίστηκες γραμμές, σίγουρα θα δυσκολευτείς να ξεχωρίσεις ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα.  

Ένα αστυνομικό θρίλερ με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις που κρατάνε τον αναγνώστη σε αγωνία!
Ένα μυθιστόρημα που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και διαβάζεται απνευστί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου