Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ", Αννυ Θεοχάρη, εκδοτικός οίκος Ελληνοεκδοτική, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΝΑΤΣΗ!


Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι νοιώθουμε την ανάγκη να μπούμε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και να ζήσουμε την μαγεία τους. "Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο", το βιβλίο της συγγραφέως Αννη Θεοχάρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτικη, βαδίζει  στο μονοπάτι των κλασικών παραμυθιών μεταφέροντας νοητά στα παιδιά αξίες και αρχές σημαντικές για τη ζωή τους. Με μια παραστατική εικονογράφηση και ένα κείμενο απλό, αλλά πασπαλισμένο από χρυσόσκονη, αυτό το μικρό ελεφαντάκι που διαφέρει τόσο πολύ από τα άλλα καταφέρνει να τρυπώσει στην καρδιά όλων και να διδάσκει με το δικό του τρόπο!


Στο υπέροχο αυτό βιβλίο, ξετυλίγεται η ιστορία ενός μικρού ελέφαντα που διαθέτει ένα ιδιαίτερο, ομολογουμένως, χαρακτήρα. Θέλει να γίνει κάτι διαφορετικό όταν μεγαλώσει. Κάθε φορά που απαντάει στην ερώτηση "τι θα γίνω όταν μεγαλώσω;" όλη η αγέλη ξεκαρδίζεται στα γέλια και ταυτόχρονα τον μαλώνουν. Το αποτέλεσμα είναι το μικρό ελεφαντάκι να κλείνεται στον εαυτό του, να προσπαθεί να βρει τρόπους ν' απαλλαγεί από τον βραχνά που τον βασανίζει. Μέσα από τις σελίδες της ιστορίας, η συγγραφέας Άννη Θεοχάρη, καταφέρνει να θίξει περίτεχνα το θέμα της πίστης στον εαυτό του αλλά και της διαφορετικότητας που διαθέτει κάποιος, ν' αναδείξει τα συναισθήματα του "θύματος" αλλά και να προβάλλει τη δύναμη της κατανόησης και της αποδοχής. Με μια εξαιρετική εικονογράφηση της ίδιας της συγγραφέως, το μικρό ελεφαντάκι καταφέρνει να μαγέψει τους μικρούς φίλους, και να ζωντανέψει τη φαντασία τους.

Μια τρυφερή ιστορία που εξοικειώνει τα παιδιά με έννοιες όπως η εμπιστοσύνη, η αγάπη και η μητρική αφοσίωση, η φροντίδα, αλλά και η ιδιαιτερότητα, και δημιουργεί τις βάσεις για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και τις μελλοντικές τους σχέσεις ζωής.

Η Αννη Θεοχάρη συλλαμβάνει τα συναισθήματα με εξαιρετική ευαισθησία και οι εικόνες της ισορροπούν με αρμονία κατορθώνοντας να διεισδύσουν με χάρη και τρυφερότητα στην παιδική ψυχούλα. Ένα παραμύθι που θίγει ένα ευαίσθητο,  θέμα πασπαλισμένο με νεραϊδόσκονη, που την έχουμε όλοι ανάγκη...


* * *
«Είναι στ΄ αλήθεια τόσο ωραίο, να είσαι κάτι το σπουδαίο
Μέσα στα ζώα το πιο μεγάλο, μα εγώ θα γίνω κάτι άλλο»


Έναν ξεχωριστό ελέφαντα που όλοι του έλεγαν πως θα γίνει ελέφαντας αλλά εκείνος ήθελε να γίνει κάτι άλλο,  μας συστήνει στο έβδομο παραμύθι της,  η Άννη Θεοχάρη,  με τίτλο, «Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο», που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο  Ελληνοεκδοτική.

Ποιος θα τον εμποδίσει όμως και ποιος θα σταθεί στο πλάι του;  Μια τρυφερή και αλληγορική ιστορία για τη μοναδικότητα του καθενός μας και την πίστη στον εαυτό μας,

Ένα μοναδικό παραμύθι με εξαιρετική εικονογράφηση από την ίδια την συγγραφέα, που θα το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

Για παιδιά από 3 έως 6



Η Άννη Θεοχάρη είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και ασχολείται με αφηγήσεις και δραματοποιήσεις παραμυθιών πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι σε δημόσια ΙΕΚ και σε χώρους για παιδιά. Ήταν μέλος του βασικού θιάσου στην μουσικοθεατρική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «Η ταράτσα του Φοίβου» στην πρώτη εντυπωσιακή της χρονιά καθώς και φέτος τη βλέπουμε ως Μένη στην τηλεοπτική σειρά του ALPHA «Μην αρχίσεις τη μουρμούρα». Έχει γράψει έξι βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη:
«Που πάει ένα μπαλόνι όταν φεύγει από το χέρι σου»
«Ένας ξεχωριστός φίλος»
«ο Σιτάρι»
«Μέλση η βασίλισσα του κεριού και του μελιού»
«Για πάντα Χριστούγεννα»
«Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω»
και έχει εικονογραφήσει η ίδια τα δύο τελευταία της βιβλία.
Το link του βιβλίου «Ένας ελέφαντας το κάτι άλλο»

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/enas-elefantas-to-kati-allo




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου