Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ", ΤΖ. Π. ΝΤΙΛΕΪΝΙ, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

Έχοντας ακούσει τόσα πολλά για το συγγραφέα Ντιλέϊνι επιθυμούσα διακαώς να διαβάσω το τελευταίο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το " πίστεψέ με" . Η αλήθεια ειναι πως με τόσες διθυραμβικές κριτικές περίμενα να απογειωθώ σ αυτό το νοερό ταξίδι. Μου άρεσε αρκετά αλλά δεν με ενθουσίασε. 

Η Κλερ, μια Βρετανίδα ηθοποιός,κάνει μια περίεργη δουλειά για να ζήσει. Είναι το δόλωμα για απίστους συζύγους. Κάποια στιγμή όμως μια πάμπλουτη σύζυγος που θα συνεργάζονταν βρίσκεται δολοφονημένη στο ξενοδοχείο που συναντήθηκε νωρίτερα με την Κλερ. Ο σύζυγος της είναι ο θύτης; Ή η Κλερ είναι το θύμα ή και αντίστροφα; 

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τρία μέρη. Ξεκινά καλά εισάγοντας τον αναγνώστη στην υπόθεση και δίνοντας όλο το πλαίσιο της δραματουργίας αλλα πιο πολύ μου άρεσε το δεύτερο μέρος. Εκεί οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και με παλμό. Δίνονται αρκετά στοιχεία που αφορούν στην υπόθεση και σκιαγραφούνται με λεπτομέρειες οι ήρωες. Το τρίτο μέρος αν και περίμενα να με εξιτάρει, γιατί κοντοζυγώναμε στη λύση της υπόθεσης ήταν για μένα χλιαρό. Έχοντας υποψιαστεί το δολοφόνο απο νωρίς μου είχε φανεί προβλέψιμο και χωρίς ανατροπές. 

Βέβαια δεν ήταν κακό αλλα επιζητούσα κατι περισσότερο. Μεγαλύτερη αγωνία κι ένταση, για αδρεναλίνη στα ύψη. Βέβαια ο συγγραφέας ειναι δεξιοτέχνης στο κομμάτι της γραφής . Τα πρόσωπα ηθογραφουνται ενδελεχώς και ο λόγος του ρέει. Έχοντας παλμό ο Ντιλέϊνι δίνει ώθηση στο κείμενο με τη δράση που προωθεί που κάποιους αναγνώστες τους απογειώνει και κάποιους οχι και τόσο. 

Σε όποια κατηγορία και να είστε το μόνο σίγουρο είναι πως το βιβλίο αυτό θα σας κρατήσει μια όμορφη συντροφιά ,γιατί ειναι καλογραμμένο και διαβάζεται απνευστί. 

Βαθμολογία:8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου