Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κραυγές ντυμένες με μελωδίες!!! Με την πένα της Ελενας Καλογεροπούλου!

Ξάφνου η νύχτα δεν μοιάζει τόσο σκοτεινή! Τ' αστερια δεν νιώθουν μόνα τους στον ουρανό. Ανάβουν φώτα, ένα, ένα! Φώτα μικρά, φώτα δειλά, για να φωνάξουν, είμαστε εδώ!
Ξάφνου την ησυχία ταράζει μια φωνή. Μα στάσου, δεν είναι φωνή, είναι τραγούδι! Δεν είναι τραγούδι... είναι τραγούδια! Είναι κραυγές ντυμένες με μελωδίες. Κραυγές συμπαράστασης. Κραυγές που βγαίνουν με απόγνωση, τσακισμένες από την συγκίνηση, ραγισμένες απ' το φόβο. Κι'όμως αυτές οι κραυγές ντύνονται ελπίδα, ντύνονται αγάπη και αφήνουν την μελωδία τους  να σκεπάσει το φόβο.

Οι άνθρωποι κλεισμένοι στην προσωρινή "φυλακή" τους, έχουν χάσει αγαπημένους, ακούν κάθε μέρα το θάνατο να περνά έξω απ' τα παράθυρα τους και να τους ψιθυρίζει "Πρόσεχε, είμαι ακόμη εδώ" κι εκείνοι του τραγουδούν. Δεν τον αφήνουν να λυγίσει το ηθικό τους. Με το τραγούδι τους και δάκρυα να κυλούν στα μάτια, φωνάζουν δυνατά ο ένας στον άλλον. "Ειμαι εδώ, δεν είσαι μόνος, είμαι εδώ"! Κι ο φόβος στέκεται παράμερα και κατεβάζει το κεφάλι! Ποιο κουράγιο τους όπλισε τα χείλη να πολεμήσουν την αγωνία τους με νότες; Ποια δύναμη τους έφερε κοντά κι ας είναι ο ένας απέναντι από τον άλλον κι ας μην έχουν ανταλλάξει μια κουβέντα πιο παλιά;

Άκουσε τους τώρα. Δεν μιλούν με λόγια.Τραγουδούν! Με τη δύναμη της ψυχής τους, με την δύναμη της αγάπης. Με την ελπίδα που σκοτώνει πάντα τελευταία η δίψα για ζωή. Μια χώρα τσακισμένη, κουρελιασμένη ψυχολογικά, δεν μπορεί να ενώσει τα χέρια μα ενώνει την φωνή της. "Είμαι εδώ, δεν είσαι μόνος σου..."!


Υπάρχει τρανότερο παράδειγμα για να μας δείξει ότι όλοι μαζί μπορούμε; Ότι η ζωή θα βγαίνει πάντα μπροστά με ένα τραγούδι στα χείλη;

Όταν οι άνθρωποι θέλουν, όταν ενωθούν, η μελωδία της ψυχής τους φτάνει ως τον ουρανό και κάνει τους αγγέλους να χαμογελούν! Τότε τα δύσκολα δεν φαίνονται βουνό! Κι αν ξέρεις πως δεν ανεβαίνεις μόνος σου τα δύσβατα μονοπάτια η ανάβαση μοιάζει με βόλτα, με εκδρομή στολισμένη με τραγούδια. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της δύναμης τους. Ας μείνουμε ενωμένοι. Ας σταθούμε ο ένας κοντά στον άλλον έστω κι από μακριά. Ας είναι το τραγούδι αυτό, που η μελωδία του θα φτάσει στην καρδιά μας. "Είμαστε εδώ, δεν είστε μόνοι σας! Είμαστε εδώ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου