Κυριακή 24 Μαΐου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΚΑΡΔΙΑ ΔΥΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ", Μαρία Κυριαζή, εκδόσεις ΠΝΟΗ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Ένα μυθιστόρημα από μια πρώτοεμφανιζομενη συγγραφέα με ιδιαίτερο και συμβολικό, όπως αποδείχτηκε στο τέλος τίτλο. Το "Καρδιά δυο νούμερα μικρότερη" είναι το πρώτο βιβλίο της Μαρίας Κυριαζη και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Συνδυάζει την αγωνία, τον έρωτα και το μυστήριο με άψογο τρόπο και ομολογώ πως με καθήλωσε από την αρχή. 



 Η Αθηνά είναι μια νέα, όμορφη και ανερχόμενη γιατρός. Ερωτεύεται πολύ τον Άρη και ζούνε μια παραμυθένια αγάπη. Από την στιγμή που εμφανίζεται στη ζωή της ο Ηλίας όλα θα αλλάξουν και μπλέκει στα άδυτα της νύχτας και του υποκόσμου. Για να γλυτώσει θα κάνει πράγματα που δε συμφωνεί ο κοινός νους. Εσύ, άραγε, ως που θα έφτανες για να επανέλθει η καθημερινή ρουτίνα σου; 

Εδώ, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με ένα θρίλερ αγωνίας και περιπέτειας πασπαλισμένο με αρώματα έρωτα και πάθους. Ξεκινά με την πλοκή απο το τέλος αφήνοντας σε ,σε έξαρση θελοντας να μάθεις τι συμβαίνει και αρχίζει να αφηγείται την ιστορία από την αρχή. Οι αποκαλύψεις χορεύουν στα μάτια σου και ομολογώ πως ξεκινώντας το δε φανταζόμουν προς τα που θα εξελίσσονταν η ιστορία. Η συγγραφέας έχει φαντασία που καλπάζει με αναβατες τους ήρωες της και εσυ παρακολουθεις μια αγωνιώδη ιπποδρομία. Στο τέλος, αποκαλύπτεται πληρως ο συμβολικός τιτλος του μυθιστορηματος καθώς και η σημασία του. 

 Η κεντρική ηρωιδα η Αθήνα ενώ και η ίδια θα νόμιζε για τον εαυτό της πως είναι μια απλή συνηθισμένη γυναίκα της εποχής με προβληματισμούς καθημερινότητας τελικά από μια λάθος εκτίμηση βρίσκεται μπλεγμένη στα ναρκωτικά αλλά και γενικά στα δίχτυα του εγκλήματος και της μαφίας. Δε θέλω να σας αποκαλύψω πολλά ,γιατί θέλω να ζήσετε την ένταση καθώς διαβάζετε το βιβλίο. Είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που εκτός από τη δράση που είναι έντονη έχει κοινωνικά μηνύματα. Η προδοσία, ο έρωτας , η καταξίωση , τα λαθη και τα πάθη κυριαρχούν σε όλο το βιβλίο.

Η Κυριαζη έκανε μια προσεγμένη πρώτη προσπάθεια στο χώρο της συγγραφής. Με πλοκή πρωτότυπη και γραφή απλή αλλά στρωτή και προσεγμένο σε κάνει δέσμιο αγωνίας και παράλληλα αυτό το πονημα της αποδεικνύεται μια πολύ καλή συντροφιά . Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα συγγραφέων με αναρίθμητες επιτυχίες , γι αυτό θεωρώ πως πρέπει όσοι αγαπούμε τη λογοτεχνία και το καλό βιβλίο να δίνουμε ευκαιρίες και σε νέους συγγραφείς. Η γνωριμία μαζί τους μπορεί να αποδειχτεί καλή και έτσι θα γνωρίσουμε και άλλες πένες που αξίζουν. Μπράβο στον εκδοτικό οικο Πνοη που όσα βιβλία διάβασα δικά τους δε με απογοήτευσαν . 
Βαθμολογία :9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου