Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "LISBETH,Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΚΙΣΤΕΙ", Περικλής Στέλλας, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Ήξερα τον Περικλή Στέλλα ως καταξιωμένο δημοσιογράφο στην αθλητική ενημέρωση , δε φαντάζομουν όμως πως έκρυβε δύναμη και ταλέντο στη γραφή . Μια παρουσίαση βιβλίου , στην οποία είχαμε την τιμή να είμαστε ως ομιλητές στο πάνελ ήταν η ευτυχής συγκυρία να τον γνωρίσω προσωπικά , να με εντυπωσιάσει με τη σεμνότητα και την οξυδέρκεια του και να θελήσω να συστηθώ με τη Lisbeth. 

 Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και από την αρχή ως το τέλος διαβάζεις ασταμάτητα, γιατί πολύ απλά είναι τόσο καταιγιστική η πλοκή που δεν επιθυμείς παύσεις στη μαγεία. Στο χώρο του μπάσκετ το μεγάλος αστέρι της Φιορεντινα, ο Αλεσιο ο Γκρέκο ερωτευεται κεραυνοβόλα μια άγνωστη κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης. Ο έρωτας του ανεκπλήρωτος καθώς δε μπορεί να μάθει ποια είναι αυτή η γυναίκα που του έκλεψε την καρδιά. Βάζει λυτούς και δεμένους χωρίς να αποκαλύπτεται η ταυτότητα της. Ο καημός βαθύς και τον κάνει να βγει εκτός τροχιάς . Το μπάσκετ περνά σε δεύτερη μοίρα καθώς η ψυχή του έχει λεηλατηθεί από τα σαρωτικά συναισθήματα που τον κυρίευσαν. Μήνες μετά η ζωή πάντα επιφυλάσσει τα καλύτερα παιχνίδια . Η Lisbeth βρέθηκε στο διαβα του και όλα πλέον αποκτούν άλλο νοημα. Όμως, κανείς δε φαντάζεται τι θα συμβεί σε αυτούς τους δυο ανθρώπους. Το κακό παραμονεύει. Άραγε, θα τα καταφέρουν να είναι μαζί κόντρα σε όλους και στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που διαφεντεύουν το μπάσκετ;

Όπως σας ειπα είναι μια αληθινή ιστορία . Ο Στέλλας δεν αποκαλύπτει ποιος είναι αυτός ο μεγάλος παίκτης . Άλλωστε μικρή σημασία έχει . Σε αυτό το βιβλίο οι ήρωες σε μαγνητίζουν με τις πράξεις τους και ο Θεός έχει την τελευταία λέξη . Διαβάζεται απνευστί . Η εκφραστική δεινότητα της γραφής του συγγραφέα είναι τρομακτική . Κάθε λέξη γίνεται εικόνα στα μάτια σου και το μυαλό συνοδοιπόρος ακολουθεί αυτό το σαρωτικό πάθος . Βιβλία που διάκατεχονται από αλήθεια είναι πάντα πρώτα στη λίστα μου και αυτό είναι ένα αληθινό μυθιστόρημα . Σας το υπογραμμίζω αυτό ,γιατί τα γεγονότα είναι δοσμένα με έναν πρωτοφαντο ρεαλισμό και καταλαβαίνεις πως είσαι μάρτυρας μιας έντονης και πονεμένης σε συναισθήματα ιστορίας . Ομολογώ πως εμπεριέχει πολλά και διαφορετικά στοιχεία στις σελίδες του . Έρωτα , αγωνία , δράση , αστυνομικο μυστήριο , μαφιόζικες τακτικές και όλα αυτά με έκαναν στο να μην ξέρω σε ποιο ειδος να το κατάταξω . Από τη μέση και μετά αποκτα εντονα πινελιές αστυνομικού μυστηρίου και θρίλερ αγωνίας για γερά νεύρα . Καθώς φτάναμε στη λύση της υπόθεσης , η συγκίνηση με είχε κατακλύσει όπως και ο θυμός . Είναι από τα βιβλία που απεικονίζουν την πραγματική όψη της ζωής . Της σκληρής , αμείλικτης και αδυσώπητης . Θα κλάψετε και θα συγκινηθείτε σίγουρα . Όπως είμαι βέβαιη πως το φιναλε στη τελική του έκβαση ήταν το πιο ιδανικό . 

Ο λόγος του Στέλλα είναι χειμαρρώδης και με παλμό . Με γραφή απλή αλλά παραστατική καταφέρνει να τρυπώσουν οι ήρωες στην καρδιά σου και να τους αισθανθείς φίλους σου . Τα συναισθήματα που θα νιώσεις πολλά . Θαυμασμός , ρομαντική διάθεση και θυμός είναι λίγα από όσα διοχετευθούν μέσα σου . Αγάπησα τη Lisbeth , λάτρεψα τον Αλεσιο . Η γυναίκα αυτή είχε την τύχη να αγαπήσει και να αγαπηθεί βαθιά από έναν άντρα με αρχές και κυρίως αυτό που λέμε καθαρόαιμο αρσενικό ντόμπρο. Σπανίζουν τέτοιοι άντρες σήμερα της παλιάς κοπής. Σχεδόν πάντα όμως το χρήμα και η κακία έχουν την πρώτη και τη τελευταία λέξη σε όλα και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να ελέγξουμε την αφάνταστη δύναμη τους . 

Με λίγα λόγια το αποθεώνω αυτό το βιβλίο , γιατί οι αληθινές ιστοριες με συγκινούν καθώς ξέρω πως δεν γράφονται με υπερβολές και συγγραφικά κλισέ . Με πειραξε που όταν εκδόθηκε αυτό το βιβλίο δεν γνώρισε την επιτυχία που του αξίζει . Είναι σίγουρα μακραν καλύτερο από αλλά που κυκλοφορούν από μεγάλους οίκους και ανήκουν στα ευπώλητα . Όμως ελπίζω ότι οι αναγνώστες θα του δώσουν από εδώ και μετά την προσοχή που το αξίζει . 
 Βαθμολογία :9+/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου