Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΚΛΗΡΩΣΗ 10/3/2021 📚📚📚 Το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ σας χαρίζουν δυο αντίτυπα του βιβλίου «Χωρίς να πούμε Σ’ αγαπώ» από την συγγραφέα Θελξινόη Κοντογιάννη – Φιλιππίδου, προσφορά από τις Εκδόσεις Αγγελάκη



ΚΛΗΡΩΣΗ 10/3/2021
📚📚📚 Το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ σας χαρίζουν δυο αντίτυπα του βιβλίου 
«Χωρίς να πούμε Σ’ αγαπώ» από την συγγραφέα Θελξινόη Κοντογιάννη – Φιλιππίδου,
 προσφορά από τις Εκδόσεις ΑγγελάκηΌροι συμμετοχής:
 Like στην σελίδα Εκδόσεις Αγγελάκη
Like στη φωτογραφία του διαγωνισμού
Like στη σελίδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του διαγωνισμού μας!
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ!
 
Καλή επιτυχία σε όλους!

... µια συγκινητική σχέση αγάπης που ακροζυγιάζεται ανάμεσα σ’ έναν πλατωνικό έρωτα και µια βαθιά φιλία...

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη το τρίτο μυθιστόρημα της Θελξινόης Κοντογιάννη – Φιλιππίδου «Χωρίς να πούμε Σ' αγαπώ».

Πρόκειται για µια συγκινητική σχέση αγάπης που ακροζυγιάζεται ανάμεσα σ’ έναν πλατωνικό έρωτα και µια βαθιά φιλία. Και γιατί βιώθηκε από δύο ανθρώπους στη δύση της νιότης τους και µ’ έναν τρόπο ιδανικό όσο κι απροσδόκητο, όταν οι ψυχές τους αναγνωρίστηκαν µε µιάς, σα να περίμεναν από πάντα η µία την άλλη.

Εσωτερικές συγκρούσεις, διλλήματα και αναστολές… ο αναγνώστης θ’ αποφανθεί αν επέρχεται τελικά η κάθαρση.

«Κάποιος πρέπει να γράψει την ιστορία µας» µου είπες µια μέρα. Μ’ άρεσε η ιδέα. Με παίδευε η ανάγκη να δώσω ένα όνομα σ’ αυτό που αποκαλούσες η «ιστορία µας». Να δώσω ένα όνομα που να προσδιορίζει πιο συγκεκριμένα αυτό που συνέβαινε μεταξύ µας. Ώσπου κατάλαβα πως για µένα δεν είχε σημασία να τ’ ονομάσω, όσο να το κρατήσω.

Θελξινόη Κοντογιάννη - Φιλιππίδου


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμμόχωστο της Κύπρου από γονείς εκπαιδευτικούς οι οποίοι της μετέδωσαν τις ηθικές της αρχές, την αγάπη για τον πολιτισμό, την περηφάνια για τη χριστιανική και ελληνική της καταγωγή, το πείσμα και τη θέληση για υπεράσπιση του δικαίου. Εργάστηκε κατά κύριο λόγο στη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος.

Το 1974 έζησε τα γεγονότα των εσωτερικών ταραχών, του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που τη σημάδεψαν βαθιά. Η κατάληψη της πόλης της και ο ξεριζωμός από την πατρική εστία υπήρξε μια ανεπούλωτη τραυματική εμπειρία, ενώ η σκληρή πάλη να ορθοποδήσει ξανά η οικογένεια, στηριγμένη αποκλειστικά στην εργασία και την αγωνιστικότητα των μελών της, συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

1 σχόλιο: