Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΡΩΤΑ", ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, εκδόσεις BELL, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Λένε πως κάποια βιβλία έχουν την υπερφυσική ικανότητα να σε κάνουν ολότελα να ξεχάσεις έστω και πρόσκαιρα πράγματα που είναι επώδυνα για σένα στην καθημερινότητα σου . Έννοιες , βάσανα , προβλήματα εξαφανίζονται από το νου σου καθώς παρασύρεσαι στη μαγεία τους. Αυτό ακριβώς μου συνέβη με το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Αντώνιου "Μια σταγόνα έρωτα". Δεν τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία στα αισθηματικά βιβλία καθαρά λόγω προσωπικού γούστου . Όταν όμως θέλω να διαβάσω κάτι ανάλαφρο σε αυτό το ύφος επιλέγω συγγραφείς που αποτελούν για μένα εγγύηση και είναι εξαιρετικοί στο είδος που υπηρετούν. 

Η Αντώνιου ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Κατόρθωσε να με παρασύρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι όχι με μια σταγόνα έρωτα, αλλά με ωκεανό παράφορου πάθους, στο Μπορντό και στην Δράμα . Υπεύθυνοι σ αυτό , εκτός από την ίδια ,οι δυο ήρωες που σκιαγράφησε ο Φιλίπ και η Λίλιαν , δυο νέοι άνθρωποι που συναντήθηκαν ξαφνικά και αναγκάστηκαν να συμπορευθούν έχοντας ένα κοινό στόχο . Να σώσουν το συνεταιρισμό των οικογενειών τους . Με ποιον τρόπο θα αλλάξουν άρδην οι στόχοι τους ; Θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα; 

Σίγουρα κάνοντας την ανάγνωση τέτοιων βιβλίων κάποια πράγματα τα φαντάζεσαι εκ των προτέρων πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα τα συναντήσεις στις σελίδες τους . Μερικά στερεότυπα , σημεία δράσης που αφορούν στην πλοκή κι γεγονότα αν και σου είναι οικεία εδώ δε σε ξενίζουν, γιατί η συγγραφέας τα απογειώνει με την άμεση και παραστατική γραφή της δίνοντας ξεχωριστές πινελιές. Με διαλόγους ρεαλιστικούς , με ζωντανή γλώσσα ,γρήγορες εξελίξεις παρακολουθεις απνευστί το χρονικό μιας αγάπης που γεννιέται . Σελίδα στη σελίδα γίνεσαι μάρτυρας ενός μεγάλου έρωτα δυο ανθρώπων ολότελα διαφορετικών μεταξύ τους , ωστόσο με στόχους και όνειρα που καλούνται να αλλάξουν τα σχέδια τους για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους . Αυτός ο εξαναγκασμός θα τους κάνει να μεθύσουν με το κρασί του έρωτα με πολλές σταγόνες . Η πλοκή είναι καθηλωτική , οι ήρωες ολότελα σαγηνευτικοί και ενδιαφέροντες και η γραφή έχει φρέσκια πνοή. Το ταξίδι στο Μπορντό κρατά λίγες ώρες καθώς δε σταματάς την ανάγνωση αν δεν το ολοκληρώσεις. Είναι ολότελα συναρπαστικό και αυτή η μεγάλη αγάπη που γεννιέται ξαφνικά , καρμικά μέσα από ένα κυκεώνα εμποδίων ανάμεσα στο Φιλίπ και στη Λίλιαν κάνει την ρομαντική ψυχή του αναγνώστη να καρδιοχτυπά . 

Με λίγα λόγια , θέλω να σας εξομολογηθώ πως για μένα είναι το καλύτερο βιβλίο της Ελενας Αντώνιου, γιατί είναι πολύ καλά δουλεμένο σε όλα τα επίπεδα . Μπράβο στη συγγραφέα που πάντα κάνει πολύ καλά αυτό που αγαπά . Πλάθει όμορφες ιστορίες ερωτα που μας γεμίζουν συναισθήματα και χαρούμενες μνήμες δικών μας προσωπικών μας στιγμών . 

Βαθμολογία :9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου