Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η άποψή για το βιβλίο : " Ψηλά τα χέρια σ’ αγαπώ " Ιωάννας Νοταρά

Ψηλά τα χέρια σ’ αγαπώ


Συγγραφέας :  Ιωάννα Νοταρά 
Εκδόσεις : Μίνωας


Λίγα λόγια για το βιβλίο :



Ποιος είναι ο «μοναχικός ληστής» που αναστατώνει την ελληνική κοινωνία;
Είναι πράγματι ο γνωστός τρομοκράτης;
Η ανερχόμενη δημοσιογράφος Λήδα Αργυρίου, τη ζωή της οποίας σκιάζει η εγκατάλειψη της μητέρας της, καλείται να λύσει το μυστήριο μέσα από το ρεπορτάζ της.
Άθελά της όμως θα βρεθεί μπλεγμένη στα δίχτυα της ιστορίας που η ίδια ψάχνει…

Ο φιλόδοξος Χάρης Μπάλτσας, ξεκινώντας από ένα χωριό της Αργολίδας, θα αποσπάσει τον τίτλο του διδάκτορα των οικονομικών.
Όμως, δυσάρεστες εκπλήξεις θα ανατρέψουν τα σχέδιά του, ταράζοντας τη μέχρι τότε ομαλή πορεία, τόσο τη δική του όσο και της δημοσιογράφου.
Ο νεαρός Αριστείδης Γκίκας θα επιστρέψει από τη μακρινή Βραζιλία στην Ελλάδα.
Η παρουσία του θα συγκλονίσει την οικογένεια της Λήδας, την ίδια στιγμή που η δημοσιογράφος συγκρούεται μετωπικά με την Εριέττα, μια γυναίκα που ζει κλέβοντας τις ζωές των άλλων.

Ποιο δρόμο όμως θα ακολουθήσει ο έρωτας στις ζωές τους και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε μια χώρα που μέρα με τη μέρα αλλάζει;
Ένα μυθιστόρημα μήνυμα αισιοδοξίας, που θα φωτίσει τα αδιέξοδα και θα ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές.


Η άποψή της Γεωργίας Ρετετάκου για το βιβλίο :


Δυνατό, γρήγορο, πρωτότυπο και ανατρεπτικό το βιβλίο της Ιωάννας Νοταρά κατορθώνει να θίξει με τρόπο παραστατικό την σκληρή πραγματικότητα της κρίσης και της ανεργίας!  Η απέλπιδα προσπάθεια του Χάρη να ξεφύγει από το οικονομικό αδιέξοδο που του έχει επιβάλει η ανεργία και τον οδηγεί να γίνει ληστής Τραπεζών! Ένας πολλά υποσχόμενος νέος που ξεκίνησε με όνειρα σπούδασε πάλεψε και πέτυχε να έχει μια θέση που του δημιουργούσε την σιγουριά της οικονομικής άνεσης και ευμάρειας!  Ένας νέος που παγιδεύτηκε ,που έπεσε θύμα μια επίπλαστης και εικονικής πραγματικότητας ότι θα έχει για πάντα θέση εργασίας και χρήματα για να πληρώνει τα δάνεια του! Η απώλεια της θέσης του και η αποτυχία του να βρεί μια νέα δουλειά τον αναγκάζει να βρεί διέξοδο στην παρανομία! Στην σκοτεινή πορεία που θα πάρει η ζωή του, θα συγκρουστεί με τα όνειρα του και τις επιλογές του, αλλά κυρίως θα συγκρουστεί με τα ίδια του τα συναισθήματα! Χαμένος στην απόφαση του, στην λάθος πορεία που πήρε η ζωή του, γεμάτος φόβο και απαισιοδοξία στην τελευταία του ληστεία κάτι θα πάει στραβά! Στην προσπάθεια διαφυγής του θα πέσει επάνω στην Λήδα, στην γυναίκα που παρακολουθεί την παράνομη πορεία του μέσα από τα ρεπορτάζ της! Οι δρόμοι τους συναντιούνται και η ζωή τους μπαίνει σε μια νέα περίεργη τροχιά!  Η Λήδα αν και δεν έχει πρόβλημα διαβίωσης και δεν έχει πρόβλημα με την δουλειά της ωστόσο είναι άτομο που έχει μεγαλώσει χωρίς την μητρική φροντίδα, κάτι που την έχει επηρεάσει πολύ στις σχέσεις της και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα της! Όταν συναντάει τον Χάρη κάτι μέσα της αλλάζει! Αρχίζει για πρώτη φορά να αισθάνεται κάτι όμορφο έντονο και δυνατό! Με τον έρωτα οδηγό ο Χάρης και η Λήδα θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τα πραγματικά τους συναισθήματα και θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις! Αποφάσεις ανατρεπτικές αλλά και εγωιστικές! Αποφάσεις όμως που θα αλλάξουν την ζωή τους ριζικά που θα τους απελευθερώσουν η θα τους εγκλωβίσουν! Ένα σύγχρονο βιβλίο με επίκαιρους συλλογισμούς, χιούμορ που μέσα από την απαισιοδοξία των συνθηκών ζωής του κεντρικού ήρωα καταφέρνει να εμφυσήσει τελικά έναν αέρα αισιοδοξίας και ελπίδας!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου