Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016


ΕΚΔΗΛΩΣH – ΣΥΖΗΤΗΣH 
Υπάρχει ζωή μετά το κεφάλαιο;

Συζήτηση με αφορμή τα βιβλία 
Δεκαεφτά αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού τουDavid Harvey και Προβλήματα στον Παράδεισο, Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίας του Σλάβοϊ Ζίζεκ
Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στις 8 μ.μ.
Σε συνεργασία με το περιοδικό UNFOLLOW






Την ίδια στιγμή που η παγκόσμια κρίση δείχνει ότι η ιδέα μιας ευημερούσας ζωής υπό καπιταλιστικές συνθήκες είναι ένα ουτοπικό όνειρο, την ίδια στιγμή προβάλλει ως αναπόδραστη συνθήκη ρύθμισης του κοινωνικού ιστού το κεφάλαιο. Αυτή η ζώσα αντίφαση, το να εμφανίζεται ως αυτόματη απάντηση στο τι να κάνουμε η έλλειψη εναλλακτικών δρόμων (There is no alternative), είναι το σημείο μηδέν από το οποίο μπορεί να διαγνωστεί τόσο η δύναμη του κεφαλαίου να επιβιώνει όσο και η αδυναμία της «κομμουνιστικής υπόθεσης» να κεφαλαιοποιήσει την κρίση προς όφελος των αδυνάτων.

Με αφορμή τα βιβλία Δεκαεφτά αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού του David Harvey και Προβλήματα στον Παράδεισο, Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίαςτου Σλάβοϊ Ζίζεκ, συζητούμε πάνω σ’ αυτό το παράδοξο και διερευνούμε τη δυνατότητα να υπάρξει κομμουνιστική ζωή μετά τον καπιταλιστικό θάνατο.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Διονύσης Σκλήρης, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, και ο Τάσος Τσακίρoγλου, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Συντονίζει ο Χρήστος Νάτσης, υπεύθυνος πολιτιστικών του περ. Unfollow.



ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Mικρο-διδασκαλία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση:
 Εργαστήριο με βάση τον «Οδηγό Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης» (διάρκεια: 12 ώρες / 3 τετράωρες συναντήσεις) με την Ελένη ΓιαννακοπούλουΔρα Παιδαγωγικής, Καθηγήτρια-Σύμβουλο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη 19, Δευτέρα 24 και Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, ώρες 17:00-21:00
Κόστος: 90 € - Για φοιτητές και ανέργους: 80 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Οδηγός Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης σε επιμέλεια της Ελένης Γιαννακοπούλου ή κάποιο βιβλίο της σειράς «Εκπαίδευση Ενηλίκων».

Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους και όσες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μιας μικροδιδασκαλίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι η συνοπτική παρουσίαση των εξετάσεων πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ και η ολοκληρωμένη εφαρμογή μιας μικροδιδασκαλίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των εξετάσεων αυτών.

Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του σεμιναρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.


Δημιουργική Γραφή εφηβικού – νεανικού βιβλίου (διάρκεια: 25 ώρες / 10 συναντήσεις) με την Αγγελική Δαρλάσησυγγραφέα

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
Κόστος: 240 € - Για φοιτητές και ανέργους: 220 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα τηςΑγγελικής Δαρλάση.
Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αντικείμενο: Τι σημαίνει εντέλει «γράφω για εφήβους και νέους» και πόσο αυτό διαφέρει ή όχι από το να γράφω για ένα διαφορετικό αναγνωστικό κοινό;

Πατήστε ΕΔΩ, για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του σεμιναρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.



Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδουσυγγραφέα-φιλόλογο

Μέρες και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, 18:30-21:00, και Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, 12:30-15:00
Κόστος: 55 € - Για φοιτητές και ανέργους και για όσους παρακολουθήσουν  και το εργαστήριο δημιουργικής γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις» (βλ. παρακάτω): 45 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν σε ψηφιακή μορφή το βιβλίο 
Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο σε επιμέλεια της Σοφίας Νικολαΐδου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.

Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους. Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.

Πατήστε ΕΔΩ, για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του εργαστηρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.



Δημιουργική Γραφή: Πώς έρχονται οι λέξεις – Η αρχή της ιστορίας (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδουσυγγραφέα

Μέρες και ώρες μαθημάτων: Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, 16:00-20:00, και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, 10:00-14:00
Κόστος: 90 € - Για φοιτητές και ανέργους: 80 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο 
Πώς έρχονται οι λέξεις της Σοφίας Νικολαΐδου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.

Αντικείμενο: Στο εισαγωγικό και εντατικό αυτό εργαστήριο θα συζητηθούν ζητήματα τεχνικής που αφορούν τη συγγραφή πεζού λόγου: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, μυθιστορηματικός ήρωας, αφήγηση και διάλογος, σχέσεις εμπειρίας και γραφής, αφηγηματικός χρόνος.

Πατήστε ΕΔΩ, για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του εργαστηρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.







ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Αφιέρωμα στον συγγραφέα Αλέξη Πανσέληνο
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στις 8 μ.μ.
Σε συνεργασία με την BOOK PRESS

Ο Αλέξης Πανσέληνος συνομιλεί με τον συγγραφέα και διευθυντή της BOOK PRESS Κώστα Κατσουλάρη για το συγγραφικό του εργαστήρι, τις επιρροές του, το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα, τους νέους Έλληνες συγγραφείς. Μια συζήτηση για την έμπνευση, την τέχνη της γραφής, τη λογοτεχνία.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:
1.
Η κρυφή πόρτα
2.Σκοτεινές επιγραφές
3.Η μεγάλη πομπή  
4.Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια
5.
Στα τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να επανεκδοθεί το μυθιστόρημά του 
Βραδιές μπαλέτου.
Είσοδος ελεύθερη 


Δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει, καθώς και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), εάν πρόκειται για εκδήλωση ή εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου