Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Νέα βιβλία από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μόλις κυκλοφόρησαν


Ο καθηγητής είναι νεκρός




Joost de Vries

Όταν ο καθηγητής Μπρικ πεθαίνει, ο νεαρός ακαδημαϊκός Φρίζο ντε Βος είναι συντετριμμένος. Υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του θρυλικού αυτού διανοούμενου και δικαιωματικά αναμένει να δοξαστεί ως ο διάδοχός του. Τα πράγματα όμως δεν θα εξελιχθούν όπως περίμενε ο Φρίζο, καθώς ένας μυστηριώδης άντρας, αυθεντία στις ιδέες του καθηγητή Μπρικ, εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο κλέβοντας τα φώτα της δημοσιότητας. Αποφασισμένος να μη χάσει αυτό που του ανήκει, ο Φρίζο δεν θα διστάσει να υιοθετήσει την ταυτότητα του σωσία του…
Με διαολεμένο κέφι, ασταμάτητο ρυθμό και καυστικό χιούμορ, ο Joost de Vries, το νούμερο ένα λογοτεχνικό ταλέντο της Ολλανδίας, δημιουργεί ένα παρανοϊκό ακαδημαϊκό σύμπαν, μέσα στο οποίο ο ανασφαλής ήρωάς του θα παλέψει ενάντια στον τέλειο εχθρό μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως το ισχυρότερό του όπλο είναι η αγάπη. 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Το βιβλίο έκανε τεράστια αίσθηση. Χαρακτήρισαν τον συγγραφέα του ως τον νέο Χάρι Μούλις αλλά και ως τον νέο Ταραντίνο.



Ζούσαμε πάντα σ’ ένα κάστρο



 Shirley Jackson

Στην απομονωμένη από το κοντινό χωριό οικία Μπλάκγουντ ζουν μόνες η Κόνστανς και η μικρότερη αδελφή της η Μέρικατ μαζί με τον άρρωστο γέρο θείο τους Τζούλιαν. Η οικογένειά τους ξεκληρίστηκε από δηλητηρίαση με αρσενικό και για το φονικό κατηγορήθηκε η Κόνστανς. Παρόλο που το κορίτσι αθωώθηκε, ο κόσμος του χωριού δεν αφήνει σε ησυχία τις αδελφές Μπλάκγουντ. Η Μέρικατ, που προσπαθεί με φυλαχτά και ξόρκια να διατηρήσει αδιατάρακτο τον έτσι κι αλλιώς εύθραυστο τρόπο ζωής τους, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να προστατέψει την εναπομείνασα οικογένειά της, όταν καταφθάνει ο ξάδερφος Τσαρλς εξαπολύοντας επίθεση φιλίας στην Κόνστανς, ενώ επιζητά απελπισμένα το περιεχόμενο του θησαυροφυλακίου τους.

Το μυθιστόρημα Ζούσαμε πάντα σ’ ένα κάστρο μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

«Το Ζούσαμε πάντα σ’ ένα κάστρο είναι μια μαγευτική ιστορία που αναστατώνει, μια ιστορία με ένταση που καραδοκεί διαρκώς, όπως τις στιγμές πριν από το ξέσπασμα καταιγίδας. Η Jackson υφαίνει τις λέξεις της όπως η Μέρικατ τα φυλακτά που πιστεύει ότι θα προστατέψουν την οικογένειά της από τον έξω κόσμο. Η αγωνία και η ένταση κλιμακώνονται προς ένα τέλος που είναι συνάμα αναπόφευκτο και αναπάντεχο.
Ένα μέρος του εαυτού μου δεν θέλει να μοιραστεί αυτό το βιβλίο με άλλους - είναι ένα προσωπικό πάθος, ένα μυστικό ξόρκι μαύρης μαγείας. Ωστόσο, ελπίζω πως οι νέοι αναγνώστες μπορεί να νιώσουν όπως ένιωσα κι εγώ όταν το πρωτοανακάλυψα, μια ήρεμη έκπληξη: ναι, υπάρχουν τόσο δυνατά βιβλία· ναι, η γραφή μπορεί να είναι τόσο ανατριχιαστική. Ζηλεύω όσους θα το διαβάσουν πρώτη φορά και θα ανακαλύψουν στη συνέχεια το σύνολο του έργου της Shirley Jackson - τρομακτικό, αγριευτικό, απλούστατα παράδοξο».

David Barnett, Guardian

«Τα έργα της είναι από τα τρομακτικότερα κείμενα που έχουν γραφτεί ποτέ».
Donna Tartt, συγγραφέας

«Αν δεν έχετε διαβάσει αυτό το βιβλίο, χάνετε μια φοβερή εμπειρία».
Neil Gaiman, συγγραφέας

Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της θα βρείτε στη διεύθυνση:
http://shirleyjackson.org



Το μάτι




Vladimir Nabokov

Βερολίνο 1924-1925: Ένας ρώσος εμιγκρές ενδίδει στις ερωτικές διαθέσεις μιας καλής φίλης της οικογένειας από την οποία προσλαμβάνεται ως παιδαγωγός. Όταν πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγο της ερωμένης του, ο ανδρισμός του Σμίροφ θίγεται, η προσωπικότητά του κατακερματίζεται, καταφεύγει στο δωμάτιο που νοικιάζει και αυτοκτονεί. Στ’ αλήθεια όμως αυτοκτονεί;
Το μικρό αυτό μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ είναι τόσο μια φαρσοειδής αστυνομική ιστορία όσο και μια αφήγηση βυθισμένη στην κόλαση των πολλαπλών αντικατοπτρισμών του βασικού της πρωταγωνιστή.

«O Nabokov διέπρεψε σε όλες τις τεχνικές του μυθιστορήματος, ενώ εφηύρε και μερικές καινούργιες».
Peter Ackroyd, συγγραφέας

Από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του
  Η άμυνα του Λούζιν. 



 Το καρουζέλ του τρόμου






James Patterson,
Marshall Karp

Οι σκληρότεροι ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης στις δυσκολότερες υποθέσεις. Μια συναρπαστική περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστεί μια ειδική ομάδα αστυνομικών που αναλαμβάνει την προστασία των πλούσιων, διάσημων και ισχυρών της Νέας Υόρκης. Τίποτα δεν μπορεί να τους προετοιμάσει για το θέαμα που αντικρίζουν όταν καλούνται στον τόπο του εγκλήματος, στην καρδιά του Σέντραλ Παρκ. Μια άγρια δολοφονημένη γυναίκα είναι δεμένη σε ένα από τα αλογάκια του καρουζέλ το οποίο γυρίζει τρελά μες στο λυκαυγές. Πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της νεοϋορκέζικης κοινωνίας και η δολοφονία της είναι η τέταρτη κατά σειρά...

«Το αφεντικό της αστυνομικής λογοτεχνίας. Τέλος».
Ian Rankin, συγγραφέας

«Ειλικρινά, μου φαίνεται απίστευτο το πόσο καλός είναι ο Patterson. Δεν χάνει ποτέ του τον στόχο. Δεν έχω ξεκινήσει βιβλίο του που να καταφέρω να το αφήσω από τα χέρια μου».
Larry King, USA Today

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
•Ο Patterson είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της λίστας των μπεστ σέλερ στην Αμερική.
•Η σειρά στο εξωτερικό έχει φτάσει στον αριθμό τέσσερα. Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει την υψηλότερη βαθμολογία από τα τέσσερα στο goodreads.
•Κυκλοφορεί επίσης από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το βιβλίο με τίτλο NYPD RED1: Φόνοι στο Μανχάταν, από τους ίδιους συγγραφείς, σε μορφή POCKET.




Ο ξένος































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου