Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΠΟΨΗ της ομάδας μας "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ" για το βιβλίο "ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ" της SARA BLAEDEL απο της Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ



Tην γνωρίσαμε από τα βιβλία «Λέγε με πριγκίπισσα» και « Πράσινη σκόνη» . Δεν έτυχε να έχω διαβάσει κάποιο από τα δυο βιβλία, άλλα επειδή οι υποθέσεις αυτές είναι η αδυναμία μου, το βιβλίο «Ξεχασμένα κορίτσια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ μου έκλεινε το μάτι και με τραβούσε σαν μαγνήτης. Λόγο της μεγάλης διακίνησης όμως το τελευταίο διάστημα αυτού του είδους λογοτεχνίας, του αστυνομικού θρίλερ, είχα τις επιφυλάξεις μου όπως και κάθε φορα που ξεκινάω να διαβάσω ένα βιβλίο. Πραγματικά όμως η Σάρα Μπλέντελ δεν με απογοήτευσε, αντιθέτως ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη και κατατάχτηκε στους αγαπημένους μου συγγράφεις του είδους. Το βιβλίο «Ξεχασμένα κορίτσια»  κατάφερε να με κρατήσει ξάγρυπνη και να το τελειώσω μέσα σε μια νύχτα ανεβάζοντας στο κόκκινο την αγωνία μου. Με απίστευτη πλοκή που σου κόβει την ανάσα, καθώς προχωρά η διαλεύκανση της υπόθεσης, και με ολοκληρωμένους χαρακτήρες που σε κάνουν σύμμαχό τους από την πρώτη στιγμή, η Μπέλεκ κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ισορροπημένο μυθιστόρημα για αναγνώστες με γερά νεύρα.

Παρότι  έχουν περάσει τέσσερις ολόκληρες μέρες, η Λουίσε Ρικ εξακολουθεί να μην έχει απαντήσεις  για το πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας που βρέθηκε σε ένα δάσος. Κανένας δεν έχει ενημερώσει για κάποια εξαφάνιση και αν και έχει μια μεγάλη ουλή στο πρόσωπο της και αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει την υπόθεση, το πτώμα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί. Ανακοινώνοντας στα ΜΜΕ την υπόθεση, έρχεται στο φως ένα μυστήριο που περιπλέκει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα. Το θύμα είναι μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει  σε ένα  ίδρυμα με παιδία με νοητική καθυστέρηση τα οποία τα παρατούσαν οι γονείς τους εκεί λόγο του προβλήματος και μετά τα ξεχνούσαν. Γι’αυτό το λόγο λεγόντουσαν και  «ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ». Πέρα από αυτό όμως το τραγικό γεγονός, το θύμα είχε και μια δίδυμη αδελφή.  Το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει και περιπλέκεται όταν έρχεται στο φως ότι είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου και για τις δυο πριν 30 χρόνια. Από την στιγμή όμως που η μια μέχρι τώρα ήταν εν ζωή, μήπως το ίδιο συνέβαινε και με την άλλη?

Το μυστήριο αυτό, καλείται να φέρει εις πέρας η αστυνόμος Λουίσε, μαζί με τον νέο της συνεργάτη Άικ Νόορστρεμ, ξεκινώντας τις έρευνες, κάνοντας μια πολύ κακή αρχή στην μεταξύ τους σχέση. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η μοίρα παίζει παράξενα παιχνίδια με την άτυχη αστυνόμο, αναγκάζοντας την να ζήσει όλα αυτά κοντά στο σπίτι των παιδικών της χρόνων, ξυπνώντας από το λήθαργο που προσπαθούσε να θάψει τόσα χρόνια, μνήμες και μυστικά που πονούσαν την ψύχη της. Το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται ανακαλύπτοντας ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμών, φόνων άλλα και εξαφανίσεων. Τελικά το δάσος αυτό, κρύβει πολλά γεγονότα τα οποία έρχονται σταδιακά στο φως της ημέρας. Το σεντούκι με τα μυστικά αρχίζει να ξεκλειδώνει. Πώς θα καταφέρουν να βρουν την άκρη του νήματος; Πώς θα σώσουν το επόμενο θύμα από τα χέρια του ανισόρροπου δολοφόνου;

Τα κομμάτια του πάζλ αρχίζουν να μπαίνουν ένα ένα στη θέση τους. Είναι όλα όπως δείχνουν ή μήπως όχι? Όχι, δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα παραπάνω για να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, μέσα από το βιβλίο της ΣΑΡΑ ΜΠΛΕΝΤΕΛ. Η συγγραφέας εστιάζει με αριστοτεχνικό τρόπο επάνω στους χαρακτήρες της. Η ευθύτητα της σκέψης και η γρήγορη εναλλαγή των γεγονότων ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Συναρπαστική η  αίσθηση της προσπάθειας να κρατήσει τον αναγνώστη στην άκρη του καθίσματος κάθε στιγμή, και να μην αφήνει ποτέ τον ενθουσιασμό και την ένταση ν'ατονίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου