Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Η άποψή μας για το βιβλίο : " Η γέφυρα των μυστικών " της Jennifer Donnelly. Εκδόσεις Διόπτρα

" Η γέφυρα των μυστικών " 

Συγγραφέας: Jennifer Donnelly
Εκδόσεις Διόπτρα
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Τζο Μόντφορτ, όμορφη και πλούσια, σύντομα θα αποφοιτήσει και θα παντρευτεί έναν από τους πιο περιζήτητους και εύπορους εργένηδες της Νέας Υόρκης. Όμως, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η Τζο. Το όνειρό της είναι να γίνει δημοσιο¬γράφος σε εφημερίδα. Πέρα από τον αγώνα που πρέπει να δώσει ενάντια στα στερεότυπα και τις απαιτήσεις της κοινωνικής τάξης και της εποχής της, η Τζο καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει ένα τραγικό γεγονός: ο πατέρας της τραυματίζεται θανάσιμα ενώ καθαρίζει το περίστροφό του. Ο Τσαρλς Μόντφορτ ήταν ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Νέας Υόρκης, ιδιοκτήτης εφημερίδας, συνέταιρος σε μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες και, κυρίως, ένας άντρας υπερβολικά έξυπνος και προσεκτικός για να καθαρίζει ένα όπλο γεμάτο – και η Τζο το ξέρει.
Η προσπάθειά της να ανακαλύψει περισσότερα για τον θάνατο του πατέρα της θα την οδηγήσει σε μια δαιδαλώδη έρευνα γεμάτη αγωνία και ανατροπές. Στην πορεία της έρευνάς της, η Τζο θα συναντήσει τον Έντι, έναν νεαρό γοητευτικό δημοσιογράφο που εργάζεται στην εφημερίδα του πατέρα της. Δίπλα στον Έντι, η Τζο θα αναζητήσει την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα της, θα ανακαλύψει έναν νέο κόσμο πέρα από τα όρια της τάξης της, και θα γνωρίσει τον έρωτα. Ώσπου θα συνειδητοποιήσει πόσο ακριβό μπορεί να είναι το τίμημα της αλήθειας και της αγάπης.Η άποψή μας για το βιβλίο:


Μετά από το θρίαμβο που έκανε με την τριλογία " Το τριανταφυλλάκι" , το αναγνωστικό κοινό έχει την τύχη να κρατά στα χέρια του ένα άλλο έργο της Jennifer Donelly. Αυτή τη φορά επανέρχεται με το μυθιστόρημα " Ή γέφυρα των μυστικών" μιλώντας κατευθείαν στην ψυχή μας, κάνοντας μας να παθιαστούμε, να ερωτευτούμε και να νοιώσουμε την ίδια αγωνία με τους ήρωες του βιβλίου. Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα αστυνομικό θρίλερ που μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη. Εκεί όπου δυο νεαρά παιδιά γνωρίζουν τον έρωτα και παράλληλα με σκοτεινά μυστικά που θα ανατρέψουν πολλά γεγονότα στην ανδροκρατούμενη κοινωνία του 1890 θα παλέψουν να σώσουν την αγάπη τους. Μία νέα κοπέλα μέσα από το όνειρο της να γίνει δημοσιογράφος που θα εξιχνιάζει υποθέσεις από τα βρώμικα κυκλώματα της Νέα Υόρκης. Ή Τζοζεφιν μεγαλωμένη στα πλούτη και στα λούσα θα συμπληρώσει την ευτυχία της στην αγκαλιά του Μπραμ, δημιουργώντας μία ζηλευτή οικογένεια πλάι του. Ο ρόλος της όμως στην κοινωνία δεν την βοηθάει να συνεχίσει το δημοσιογραφικό της όνειρο. Ώσπου θα βρεθεί μπροστά σε ένα συνταρακτικό γεγονός που θα ταράξει τα ήσυχα νερά της. Ο φόνος του πατέρα της στο γραφείο θα είναι αφορμή για να ανακαλύψει πως δεν πρόκειται απλά για ένα ατύχημα αλλά για αυτοκτονία. Όλα δείχνουν αυτό που φαίνεται, όμως όλα οδηγούν σε άλλα σκοτεινά μονοπάτια. Τι ακριβώς τελικά ισχύει; Δεν θα σας φανερώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες όμως, για να τις ανακαλύψεις μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Ένα δυνατό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές και αποκαλύψεις που σου κόβουν την ανάσα. Ταξιδεύεις με τους ήρωες στα σοκάκια της Νέας Υόρκης. Ζεις μία αταίριαστη αγάπη που βαδίζει αγέρωχη μέσα από μυστικά και αποκαλύψεις. Αγάπη, φιλιά, προδοσία και ανασφάλειες... Με μία απίστευτη λυρική γραφή, μέσα από την μαγική της πένα που σε παρασύρει στο διάβα της ανεβοκατεβάζοντας την αγωνία στο κόκκινο και πάλι φέρνοντας τις ισορροπίες ανάμεσα στη δύναμη της αγάπης και του μίσους, της φιλίας και του μόχθου. Ταξίδια του νου και της φαντασίας στα φαντασμαγορικά μπάλο και αίθουσες και ταυτόχρονα στα φτωχικά σοκάκια και παλιόσπιτα όπου οι άνθρωποι παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα. Έντονες περιγραφές της εποχής εκείνης την οποία οι γάμοι έπρεπε να γίνουν μόνο με άτομα της ίδιας ταξικής βαθμίδας. Εκείνης της εποχής όπου οι πλούσιοι καταλήγουν μαζί για να διπλασιαστεί ή περιουσία τους και τα φτωχόπαιδα καταλήγουν δούλοι, υπηρέτες, κλέφτες και ιερόδουλες. Ένα βιβλίο με δυνατά συναισθήματα που προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου