Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ONLINE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ"



Eva Natsi Πρώτα από όλα ποιο το κίνητρο που σε έκανε να ασχοληθείς με τη συγγραφή. Θα σε ενδιέφερε κάποιο άλλο είδος πέρα του μυθιστορήματος όπως είναι πχ η ποίηση, σενάριο, ή οτιδήποτε άλλο;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Όταν υπάρχουν ιστορίες στο μυαλό σου, το μόνο που ζητάνε είναι να βγούν . Έτσι ξεκίνησα και λίγο πιο πάνω το αναφέρω σε ένα σχόλιο . Θα μπορούσα να ασχοληθώ με ό,τι ξέρω και ό,τι μπορώ να κάνω καλά. Ποίηση δεν νομίζω... Να γράψω φιλοσοφικό , αισθηματικό, θρίλερ, ναι. Αστυνομικό το βαριέμαι ....

Katerina Tsolaki Αληθεια, χρειαζομαστε ολοι εναν φυλακα αγγελο για να πορευτουμε στη ζωη;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανοιχτά αυτιά, ανοιχτά μάτια , καλή διάθεση , ενσυναίσθηση και πολύ αγάπη. Ο φύλακας άγγελος, αυτό που έχει να κάνει είναι να μας προστατεύει και να μας συμβουλεύει. Αν εμείς είμαστε αρνητικοί… χρειάζεται πρώτα εμείς να είμαστε ανοιχτοί και μετά όλα τα άλλα.

Eva Natsi Ένας συγγραφέας πιστεύεις ότι πρέπει να κρατάει σταθερά το είδος που έχει επιλέξει; Το να μπει στη διαδικασία να δοκιμάσει κι΄άλλα είδη γραφής είναι ρίσκο για τον ίδιο αλλά και για τον κόσμο του;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Άμα γράφεις συνέχεια για ένα θέμα , τότε πιστεύω πως καταντάς μονότονος. Θα πρέπει ο συγγραφέας να έχει διάφορα αντικείμενα να ασχοληθεί. Θα πρέπει να προσπαθεί να δώσει κάτι παραπάνω από ένα απλό κείμενο.

Δήμητρα Καούνα Πως ξεκινήσατε να γράφετε το βιβλίο; Κάποιο ερέθισμα που έκανε την αρχή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση! 😊
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Κάποιο βράδυ συζητούσαμε με την οικογένεια για το πρώτο βιβλίο . Μετά, σαν ευχάριστη κουβέντα, αρχίσαμε να λέμε για έναν φύλακα άγγελο πως θα ήταν σε μια ρομαντική ιστορία, μέσα σε γέλια και αστεία. Έτσι ξεκίνησε. Βέβαια, αυτά που λέγαμε τότε δεν έχουν σχέση με το βιβλίο στην τελική του μορφή.

Eva Natsi Η δημιουργία ενός μυθιστορήματος επιβάλλει μια διαδικασία στο μυαλό του κάθε συγγραφέα να δημιουργήσει χαρακτήρες, τοπία, εποχές και όλα όσα χρειάζονται ώστε στο αποτέλεσμα να προσφέρει στον αναγνώστη αυτή την αμεσότητα και να τον κάνει να "δεθεί" με αυτό που διαβάζει! Από που αντλείς αυτή την έμπνευση σε κάθε έργο σου και ποσο δύσκολο μπορεί να είναι όλο αυτό;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Πραγματικά, δεν ξέρω. Οι ήρωες των βιβλίων μου είναι σαν να είναι υπαρκτά πρόσωπα . Σαν να βλέπω τις κινήσεις και τις εκφράσεις τους. Είναι σαν να σου ψιθυρίζουν στο αυτί. "Γράψε και αυτό . Μου κινούν τελικά το χέρι για να γράφω αυτά που σκέφτονται ".

Maria Margariti γεια σας! εχω διαβασει το 1ο σας το οποιο ειναι πολυ ωραιο, καταλαβα οτι θα εχει κ συνεχεια, αυτο ειναι το 2ο? μεχρι τωρα ποσα γραψατε?
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Εννοείς την Τριλογία . Όχι. Αυτό το βιβλίο δεν είναι η συνέχεια του και δεν έχει σχέση με την τριλογία. Για την τριλογία θα ανεβάσω σύντομα μια ανάρτηση που θα εξηγώ κάποια πράγματα πριν την συνέχεια της που αναμένεται σύντομα. Έχω γράψει αρκετά αλλά θα βγουν με την σειρά τους. Τώρα, είναι στο τυπογραφείο οι «αδέσποτες Ιστορίες» 
Eva Natsi Για κάθε βιβλίο σου, υπήρξε κάποιο κίνητρο-αφορμή ώστε να σου δώσει το πράσινο φως για να κάνεις την αρχή στη συγγραφή του;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Κάθε ιδέα , κάθε ιστορία περνάει από χαλαρή κουβέντα με τους ανθρώπους μου , τους ανθρώπους που αγαπώ και στην συνέχεια ωριμάζει στο μυαλό μου για να γίνει τελικά το βιβλίο. Όταν είναι έτοιμο, οι πρώτοι που το διαβάζουν, είναι αυτοί.

τονια κοντοπουλου Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΣ. ΠΩΣ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Χα χα ! Είστε σίγουρη πως τον σκέφτηκα εγώ; Όχι. Η γυναίκα μου με την κόρη μου τον βρήκαν . Εγώ εκτός από την γραφή δεν ασχολούμαι με τα υπόλοιπα( συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων) .


Eva Natsi Πως αντιμετωπίζεις τυχών αρνητικές κριτικές;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη. Δεν είναι δυνατόν να αρέσουν τα γραφόμενα μου σε όλους. Αν το ζητούσα αυτό θα ήμουν παράλογος. Θα ήθελα να ακούω και τις αρνητικές κριτικές, αλλά να μην υπάρχει δόλος . Εκεί, θα ήταν παραγωγικές.

Νίκη Ματθαίου Υπαρχει αντιστοιχα και ο "κακος" αγγελος στο βιβλίο; η άσχημη επιρροή;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Όχι, δεν υπάρχει . Οι εκάστοτε επιρροές , καλές ή κακές, έχουν να κάνουν με τις επιλογές μας . Οι άγγελοι το μόνο που θέλουν είναι το καλό των ανθρώπων .
Eva Natsi Πες μας τη γνώμη σου για την πορεία του βιβλίου και την εξέλιξη του σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Είναι δύσκολες οι εποχές για όλους και πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος έχει τα προβλήματα του και δεν μπορεί να εκτιμήσει εύκολα ένα βιβλίο.
 

Eleni Touloumenidou Πιστεύει στην ύπαρξη των Αγγέλων στην ζωή μας;;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Απόλυτα! Σημειώνω πως υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πιστέψει ο καθ’ ένας μας και πολλά που μπορεί να απορρίψει . Αν κοιτάξουμε και προσέξουμε την ίδια μας την ζωή, θα βρούμε άπειρες παρεμβάσεις τους στην ζωή μας . Ίσως κάποιοι να το πουν τύχη ή ατυχία ή οτιδήποτε άλλο . Ας κοιτάξουμε όμως καλύτερα να δούμε τι θα βγάλουμε…
Eva Natsi Είσαι αισιόδοξος για το μέλλον της λογοτεχνίας, με τη μορφή του χειροπιαστού βιβλίου και όχι των e-books; Πιστεύεις πως ο κόσμος θα συνεχίσει να βρίσκει τρόπους να διαβάζει παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ο χρόνος θα δείξει. Πιστεύω πως οι άνθρωποι που διαβάζουν, δεν θα αφήσουν το βιβλίο για κανέναν λόγο. Όταν αγαπάς κάτι, το κάνεις με την ψυχή σου . Αυτοί που αγαπούν το βιβλίο , θα βρουν και τον τρόπο να το κάνουν, να το αγγίξουν, να το μυρίσουν.

Eleni Chamilaki Πως προεκυψε ο τιτλος, ηταν δικη σας ιδεα?
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Η ιδέα ήταν της γυναίκας μου και της κόρης μου . Αυτές επιμελούνται τους τίτλους, τα εξώφυλλα κλπ.
Eva Natsi Συγγραφή και παράλληλη εργασία. Πόσο εφικτό μπορεί να είναι για έναν συγγραφέα αυτός ο συνδυασμός χωρίς τις ανάλογες συνέπειες αντίστοιχα γνωρίζοντας ότι η συγγραφή "επιβάλλει" καθαρό μυαλό και ένα είδος ηρεμίας από οποιουσδήποτε εξωτερικούς παράγοντες;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Η συγγραφή σε φέρνει σε έναν άλλο, παράξενο, μαγικό κόσμο. Δεν μπορεί τίποτα άλλο από το να είναι ξεκούραση και γέμισμα μπαταριών. Το καθαρό μυαλό έρχεται όταν κάθεσαι στην καρέκλα .

Ερμιονη Αναγνωστου Δεν έχω διαβάσει βιβλίο σας,καλοταξιδο εύχομαι.....ελπιζω τώρα να συμβεί......εσείς έχετε φύλακα άγγελο????
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Πάντα. Νομίζω ότι όλοι έχουμε έναν φύλακα άγγελο. Απλά, μερικοί δεν τον ακούν ή δεν τον βλέπουν με τα μάτια της ψυχής. Είναι εκεί όμως πάντα.
  
   Eva Natsi Αγαπημένα βιβλία όπως και αγαπημένοι Έλληνες και ξένοι συγγραφείς;
 Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Πολλά... πάρα πολλά και αν πω κάποιο , θα αδικήσω τα υπόλοιπα . Κάθε βιβλίο , κάθε συγγραφέας , έχει τον δικό του, μοναδικό τρόπο γραφής και αυτό είναι εντυπωσιακό! Το λατρεύω αυτό.

Αλεξία Καλλέργη Ο φύλακας άγγελοςτελικά είναι όνειρο ,πραγματικότητα, ψυχική ανάγκη , αυταπατη η ψευδαίσθηση?Ευχαριστώ!!!
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Μπορείς να τον ονομάσεις όπως θέλεις. Μπορεί σαν του δώσει το πιο όμορφο ή το πιο άσχημο όνομα ή χαρακτηρισμό . Μπορείς μέχρι και τρελό να βγάλεις κάποιον που σου μιλάει για φύλακα άγγελο ή γενικότερα για άγγελο. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που έχει την τελική σημασία, είναι η ουσία. Όποιο όνομα λοιπόν και να δώσεις, υπάρχει ένας φύλακας άγγελος για τον καθ’ έναν μας.

Eva Natsi Θεωρείς πως η φαντασία, οι εμπειρίες και το ταλέντο είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στην συγγραφή ενός βιβλίου ή επιβάλλεται και μια περισσότερο μόρφωση ώστε να είναι δεδομένη και η επιτυχία;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ναι, θέλει κάτι παραπάνω . Πρέπει να ξέρεις , να έχεις τρόπο να περάσεις στον αναγνώστη αυτό που θέλεις να δείξεις.

Μαρία Κόντου Όταν δεν γράφετε, τί είδος βιβλία σας αρέσει να διαβάζετε; Ποιό είναι αυτό το βιβλίο που διαβάσατε πρόσφατα και σας συγκλόνισε;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Μπορώ και διαβάζω τα πάντα . Δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις. Το τελευταίο, υπέροχο βιβλίο που διάβασα ήταν το « Έσχατοι καιροί: Η πλημμύρα και ο θόρυβος» του Μαντά . Ναι , δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα αλλά σύντομα θα είναι σε κυκλοφορία.
Eva Natsi Έμπνευση. Υπάρχουν στιγμές που σε ανύποπτο χώρο και χρόνο απρόοπτα χτυπάει το καμπανάκι; Τι γίνετε όταν έρθει απρόσμενα και σε βρει μακριά από τον προσωπικό σου χώρο;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Αν θα σου έλεγα πόσες ιστορίες μου έχουν χαθεί γιατί δεν μπορούσα να τις γράψω κάπου... Αυτέ όμως που πραγματικά τις λατρεύω , μου μένουν και τις συγκρατώ πάντα .

Αφροδίτη Κρεμμύδα Πιστεύετε πως υπάρχουν άγγελοι σε τούτη τη ζωή?
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Πάντα και παντού υπάρχουν οι άγγελοι . Απλά θέλει λίγο προσοχή για να τους δούμε και να τους ακούσουμε.


Eva Natsi Προσωπικά βιώματα και εμπειρίες παίρνουν θέση στην γραφή σου; Και αν ναι πόσο εύκολο είναι να εκτίθεται κάτι προσωπικό δικό σου δημόσια;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ποτέ . Τα προσωπικά μου δεν έχουν να κάνουν με την γραφή. Δεν μπορώ να τα δω σαν συγγραφικό έργο και δεν θα είχαν και νόημα . Με συναρπάζουν οι ιστορίες των άλλων που έχουν κάτι να πούν και στο μυαλό μου γίνονται ιστορίες ολόκληρες στο λεπτό.

Elli Charalampaki Πως περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας?
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ελεύθερο χρόνο ; Τι είναι αυτό ; Ό,τι υπάρχει σε ελεύθερο φροντίζω να το αφιερώνω στην οικογένεια μου . Είναι ό,τι σημαντικότερο μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, πιστεύω.

Aggeliki Papa Απο που πηρατε έμπνευση ..για να γραψετε το βιβλιο σας??🌹
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Από μία ευχάριστη κουβέντα που είχαμε με την οικογένεια, μαζεμένοι όλοι στο σαλόνι του σπιτιού μας. Πες ο ένας, πες ο άλλος , βγάλαμε αυτήν την ιστορία .
 
Eva Natsi Τελειώνεις συγγραφικά ένα βιβλίο...και ολοκληρωμένο πλέον στα χέρια σου εσυ από τη θέση του αναγνώστη έχει υπάρξει φορά που σε έβαλε στη διαδικασία να σε κάνει να σκεφτείς, να αναλογιστείς ,να γίνεις πιο ώριμος κατά κάποιο τρόπο από αυτό το οποίο εσυ ο ίδιος δημιουργησες;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ναι , πάντα . Μόνο που δεν μπορώ να το ξαναδιαβάσω. Παίρνω την ουσία του την ώρα της γραφής . Μόλις όμως το τελειώσω δεν μπορώ να επιστρέψω πίσω .

Ευαγγελία Κυργιάκου Πως ηρθε η συγγραφη στη ζωη σας??? Καλοταξιδο!!!
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Από μικρός έφτιαχνα ιστορίες και τις έλεγα προφορικά με τους φίλους μου. Μετά, με την πάροδο του χρόνου, όταν οι αγνοί φίλοι χάνονται μέσα σε υποχρεώσει και βάσανα, την θέση τους πήρε το μολύβι.
Eva Natsi Τι θεωρείς επιτυχία για εσενα από το αναγνωστικό κοινό σε κάθε δημιούργημα σου;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Δεν ξέρω αν είναι επιτυχία. Για εμένα η επιτυχία είναι να μπορούν οι αναγνώστες να πάρουν την ουσία των βιβλίων και όχι το επιδερμικό .

Niki Paximada Το επόμενο βιβλίο σας το έχετε σκεφτεί; το έχετε ξεκινήσει;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Το «μερικά βιβλία μετά» έχει ξεκινήσει και είναι στη μέση του περίπου.

Eva Natsi Ο κάθε ήρωας του βιβλίου σου, έχει κατά κάποιο τρόπο δρομολογηθεί στον χαρακτήρα του εξ'αρχης ή στην πορεία οι ανατροπές και οι απρόοπτες εξελίξεις επηρεάζουν και γίνονται και οι ανάλογες εναλλαγές;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ο κάθε χαρακτήρας είναι αυτόνομος και έχει τον δικό του ρυθμό και τρόπο σκέψης από την αρχή του βιβλίου ως το τέλος . Η ιστορία έχει βασικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του, αλλά δεν τον αλλάζει.
Sofh G Rapti Καλοτάξιδο !! Πως προτιμάτε να γράφετε ? χειρόγραφα ή στον υπολογιστή ??
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ξεκίνησα γράφοντας σε χαρτί. Στην συνέχεια αναγκάστηκα να γράφω στον υπολογιστή. Αποφεύγονται οι μουτζούρες και να ψάχνεις να βρεις τι έχεις γράψει εκεί .

Eva Natsi Τι θα συμβουλευες έναν νέο υποψήφιο συγγραφέα που θέλει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα μέσα από τον χώρο του βιβλίου;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Αναλόγως τα όνειρα. Η συγγραφή πρέπει να είναι έμφυτη και να έχει τον δικό του τρόπο γραφής.

Sidiropoulou Haidy Ο τιτλος ειναι δικη σας εμπνευση;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ο τίτλος, το εξώφυλλο, η επιμέλεια της μορφής του βιβλίου , είναι όλα των κοριτσιών μου.

Αναστασία Ελευθεριάδου Καλοτάξιδο!! Υπήρξε κάποιο κίνητρο για να γράψετε το νέο σας μυθιστόρημα;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Τα κίνητρα πάντα είναι πολλά . Οι ιστορίες που βγάζω κάθε λίγο και λιγάκι είναι πάμπολλες. Μερικές από αυτές , τις πιο ωραίες τις συζητάω με την οικογένεια και αν τους αρέσουν, γίνονται βιβλίο .
Marianthi Papagianaki ειναι αληθεινα βιοματα !!!καλοταξιδο!!!!!!!!!!
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Όχι. Τίποτα απ’ ό,τι γράφω δεν είναι βίωμα . Μακάρι να ήταν γιατί η ιστορία στο βιβλίο αυτό είναι πραγματικά υπέροχη, σαν παραμύθι… μάλλον , σκέτο παραμύθι. Εύχομαι όμως , σε κάποιους αν όχι σε όλους, να έχουν μια τέτοια ιστορία.

Litsa Labrakopoulou Καλησπέρα. Εγώ θα ρωτούσα ποια είναι τα όνειρά σας για το μέλλον; και πως φαντάζεστε την ζωή σας σε 20 χρόνια...
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος. Δεν μπορώ να απαντήσω σε μιά τέτοια ερώτηση . Ελπίζω πολλά και περιμένω πολλά . Αυτό που ονειρεύομαι όμως... νομίζω ότι το έχω...

Litsa Labrakopoulou Ποιο θέμα δεν θα καταπιάνεται ποτέ σε βιβλίο 📙 σας και γιατί;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο θέμα που δεν θα έπιανα. Όλα έχουν κάποιο νόημα . Αν μπορώ , το ξέρω και εν πάση περιπτώσει μου δίνει έμπνευση, τότε θα είναι στο χαρτί.

Litsa Labrakopoulou Έχετε ξεκινήσει είδη το επόμενο βιβλιο σας;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος ΤΑ επόμενα . Ναι , είναι στη σειρά θα έλεγα . Δεν μπορώ να αποκαλύψω τίτλο ή θέμα , αλλά σας υπόσχομαι ποικιλομορφία στα θέματα .
Λενα Παπαθανασιου Καλησπέρα σας και καλοτάξιδο το βιβλίο σας..Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιος συγγραφέας Έλληνας ή ξένος αποτελεί πηγή έμπνευσης για σας?
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Κανένας ως έμπνευση . Υπάρχουν πολλοί που διαβάζω και περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο βιβλίο τους, αλλά έχω τα δικά μου θέματα για γράψιμο.

Ειρήνη Ίριδα Βασαρμίδη Πιστευέτε ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικό του φύλακα άγγελο ; Δεν εννοώ μόνο επίγειους αγγέλους. Επίσης αν το βιβλίο σας περιέχει ρεαλιστικά στοιχεία ή είναι μυθοπλασία;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ένας συγκερασμός πραγμάτων . Όλα μπορούν να δοθούν με τέτοιο τρόπο που να βγάζουν εύκολα ένα νόημα και να προσφέρει στον αναγνώστη κάτι!

Ερασμία Φερεντούρου Καλησπέρα και καλοταξιδο.... Η ερώτηση που θα θελα να κάνω έχει ήδη διατυπωθεί... Αν πιστεύετε ότι κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του άγγελο?
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Όπως έχω προαναφέρει... ναι, κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του φύλακα άγγελο . Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε ανοιχτά μάτια και αυτιά .

Xristina Makri Καλησπερα !!Καλοτάξιδο !!
Θα ηθελα να ρωτησω ποιος διαβαζει πριν πανε στο εκδοτικο τα βιβλια σας..

Παναγιώτης Σιδηρόπουλος 😉 Τα βιβλία μου περνάνε από αυστηρή κριτική . Η ομορφότερη και παραγωγικότερη κριτική που γνώρισα ποτέ . Η γυναίκα μου και η κόρη μου. Μάχες επί των μαχών, θα μπορούσα να πω .

Χρυσάνθη Δημόγλου Καλησπερα και ξαλοταξιδο να ειναι. Οταν δεν γραφετε με τι ασχολειστε;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Στον ελεύθερό μου χρόνο εννοείς . Τον αφιερώνω αποκλειστικά στην οικογένεια μου. Αυτή είναι και ο κινητήριος μοχλός όλων!!
Χρήστος Διαμαντόπουλος Καλη επιτυχια. Θα θελατε το βιβλιο σας να γυριστει ταινια;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Έχεις να μου κάνεις κάποια πρόταση; 😉. Αστειεύομαι βέβαια . Η αλήθεια είναι ότι μου το ζήτησαν . Δεν υπάρχουν όμως τα οικονομικά στις παραγωγές για να προχωρήσει .
 Ναι, δεν έχω κάποιο θέμα. Θα με τιμούσε κάτι τέτοιο.

Litsa Labrakopoulou Θεωρείται ότι κάποιοι συγγραφείς όταν έχουν μια πορεία βιβλίων (4-5... +...) και τους ακολουθεί κάποιο κοινό... Απλά τους διαβάζουν ως συνέχεια και όχι αν μας άρεσει η ιστορία του βιβλίου (οπισθόφυλλο ..) ... Και ότι δεν δοκιμάζουμε εύκολα να διαβάσουμε και καινούργιους συγγραφείς;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Δεν το γνωρίζω αυτό. Αν γίνεται έτσι τότε πιστεύω πως είναι λάθος. Προσωπικά θα ήθελα , αν κάποιοι με ακολουθούν, να το κάνουν γιατί παίρνουν κάτι από αυτά που γράφω και γιατί τους αρέσουν οι ιστορίες μου.
Ιωαννα Γαλανη Θεωρειτε πως είναι ακριβά τα βιβλία στην Ελλάδα της κρίσης
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ναι, είναι πολύ ακριβά. Ήταν και ένας λόγος που κάποια στιγμή σκέφτηκα να σταματήσω να γράφω. Τώρα, στον καινούργιο εκδοτικό που είμαι "ΣΔ", μετά από συζήτηση και προσπάθεια και από τις δύο πλευρές , καταφέραμε να ρίξουμε την τιμή του βιβλίου κοντά στα 10 ευρώ από τα 16 που είχε. Είναι σημαντικό γιατί έχει βελτιωθεί αισθητά και η παραγωγή που είναι πλέον τυπογραφείου και όχι ηλεκτρονική .

Litsa Labrakopoulou Θα αλλάζατε το τέλος τώρα σε κάποιο από τα βιβλία σας που έχει εκδοθεί είδη;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Ποτέ . Κάθε τέλος έχει πολλά , πολλά νοήματα που δεν θα τα άλλαζα με τίποτα.
 
Litsa Labrakopoulou Όταν αλλάζετε έναν εκδοτικό οίκο (γενικως μιλάω...) δεν είναι προτιμότερο να εκδοθεί ένα καινούργιο βιβλιο από το να γίνει μια επανέκδοση; αν δεν υπάρχει βιβλιο... Να αποστασιοποιηθει κάποιο διάστημα (δεν ξέρω πόσο...) αλλά να επιστρέψει με καινούργιο;;;
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Δεν είναι απαραίτητο αυτό. Το Φίλα με άγγελε μου... φύλα με είναι ένα βιβλίο που το αγάπησα πολύ. Θα ήθελα να το δω όπως του αξίζει και μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη σημερινή του μορφή. Το βιβλίο πρέπει πρώτα να αρέσει σε εμένα και τώρα μπορώ να πω πως είναι στην καλύτερη του μορφή .

Maria Papoutsa Τι σας αρεσει να κανετε στον ελευθερος σας χρονο τι χομπι εχετε
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Πρώτα απ' όλα την οικογένεια και με την οικογένεια μπορώ να κάνω τα πάντα. Κάθε δυνατή δραστηριότητα . Δεν περιορίζομαι σε ορισμένα πράγματα μόνο.

Παναγιώτης Σιδηρόπουλος Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους να μπορούν να αγαπούν με την καρδιά τους. Να εκτιμούν την αγάπη, να την σέβονται και να μην γίνονται κάτοχοι της. Αγάπη και ελευθερία είναι αλληλένδετα και δεν πρέπει να το αγνοούμε . Συγχαρητήρια στον τυχερό της βραδιάς και σε όλους όσους συμμετείχαν στην υπέροχη αυτή βραδιά. Εύχομαι καλό βράδυ σε όλους... σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία και την όμορφη κουβέντα μας. Εύα μου, να είσαι καλά και πάντα να φροντίζεις τους αναγνώστες με όμορφα αναγνώσματα . Εις το επανιδείν !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου