Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Η μήτρα του κακού", MARGARET DALKOUR, εκδόσεις ΠΗΓΗ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ




   Ένα μυθιστόρημα κατηγορία από μόνο του. Αλληγορικό, με μηνύματα ζωής και φιλοσοφημένες διδαχές. Ομολογώ πως ξεκινώ την παρουσίαση του έτσι γιατί είναι βιβλίο για απαιτητικούς αναγνώστες. Θέλει απόλυτη συγκέντρωση όταν το διαβάζεις και σας προετοιμάζω για το τι θα ζήσετε καθώς το διαβάζετε και παράλληλα το επεξεργάζεστε. Έντονα μεταφυσικό, πολύ αστυνομική χροιά το διαπερνά και σε κάθε σελίδα του φιλοσοφικού περιεχομένου.

   Ας εστιάσουμε τώρα στην πλοκή. Έξι άντρες προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο από το κακό. Ένας καταγράφει αυτή την προσπάθεια με τη μορφή μυθιστορήματος και ένας ερευνητής της κβαντομηχανικής πρεσβεύει πως τα πάντα είναι δυνατα, αλλά δεν έχει ανακαλύψει μέσα του αν το πιστεύει. Θα ταξιδέψει σε τρεις παράλληλους κόσμους σε μόλις 38 λεπτά. Δεν το βρίσκετε πρωτότυπο από πλοκή; Ομολογουμένως, εκστασιάστηκα γιατί αναφώνησα "επιτέλους, ένα διαφορετικό βιβλίο"!   

   Σε κάνει να σκεφτείς. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή. Από τα πιο απλά ως τα πιο σύνθετα φρόντισε το σύμπαν. Όλα προκαθορισμένα. Απο πράξεις, επιλογές μέχρι νούμερα κάθε είδους. Τα πάντα είναι νομοτελειακά. Αν το σκεφτείτε σφαιρικά χωρίς προκαταλήψεις όντως συμβαίνει αυτό. Η συγγραφέας παρέδωσε στον αναγνώστη ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα με σφιχτοδεμένη πλοκή. Εξαιρετική χειρίστρια του λόγου, φιλοσοφημένη ύπαρξη και γεμάτη σκέψεις κατέθεσε στο χαρτί ένα αλληγορικό μυθιστόρημα για τη λογική και πίστη που έχει βάθος και προβληματίζει. Διαβάστε το με "ανοικτό" νου, έχοντας χρόνο και με ψυχή έτοιμη να αναλογιστείτε επιλογές που κάνατε τι συνέπειες είχαν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα είναι μοιραία. Το σύμπαν μιλά. Ας το αφουγκραστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου