Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΑΟΡΑΤΟ ΝΗΜΑ", Ευαγγελία Ευσταθίου, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

   Ο Στέφαν Ντόμπριν εκπαιδεύτηκε για να γίνει η τέλεια φονική μηχανή. Μια μηχανή, όμως, που θέλει να εκδικηθεί και για το φόνο του αδερφού του, γιατί το μίσος του για τους φονιάδες του είναι ανελέητο και καταστροφικό. Στο διάβα αυτού του ολέθρου θα συναντηθεί με τη Ζάνα, μια κοπέλα που κλήθηκε να υποδυθεί ένα δύσκολο και απαιτητικό ρόλο. Να ζήσει τη ζωή μιας άλλης. Εκεί σ'αυτό το συναπάντημα θα "παιχτούν " πολλά. Συμφέροντα, ρόλοι, καθήκοντα και ο παράφορος έρωτας που θα ανατρέψει τα αρχικά σχέδια όλων και θα τους κάνει να χορέψουν το κρεσέντο του μίσους και του πάθους. Ένας στρατιώτης που πέρασε δια πυρός και σιδήρου και μια πρώην κλέφτρα, άδικο θύμα των συνθηκών που ωστόσο εξακολουθεί να πιστεύει στα παραμύθια, είναι οι μαριονέτες του δράματος που κινεί τα νήματα τους η Ευσταθίου με μαεστρία και παλμό. 

   Για μια ακόμη φορά η συγγραφέας που αγαπούν οι γυναίκες και παράλληλα συγγραφέας τόσων επιτυχιών επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα που ακολουθεί τη γνωστή της συνταγή. Δράση,καταιγιστικές εξελίξεις, ήρωες εκ διαμέτρου αντίθετοι και κατατρεγμένοι από την αδικία της ζωής, θα παρελάσουν μπροστά στα μάτια σας με σημαιοφόρο τον έρωτα. Αυτόν που κάνει όλους μας να καρδιοχτυπούμε και τον ζούμε πάντα παραστατικά στα βιβλία της Ευσταθίου. Το "Αόρατο νήμα" είναι ένα κράμα από αισθηματικό,κοινωνικό και γεμάτο δόσεις περιπέτειας και μυστηρίου μυθιστόρημα.
   Η γραφή της Ευσταθίου είναι στρωτή, αξιοπρεπής και συνάμα τόσο μα τόσο έντονη .Σου μεταφέρει με ευκολία τα συναισθήματα των ηρώων και ακολουθείς βήμα βήμα τις περιπέτειές τους με αγωνία . Οι ανατροπές και οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη και γίνεσαι θεατής ενός ερωτικού θρίλερ για γερά νεύρα. Οι δυο κεντρικοί ήρωες είναι ηθογραφημένοι άψογα και όλα τα πρόσωπα του μυθιστορήματος έχουν συμμετοχή και δράση. 
   Ωστόσο, αν και ο Στέφαν ήταν αυτό που αποκαλούμε αντι-ήρωας μου θύμισε σε πολλά σημεία είτε στα τρωτά του είτε στα δυνατά του πλαίσια αντρικούς χαρακτήρες που γνωρίσαμε στα προηγούμενα της βιβλία. Το ίδιο παρατήρησα και στη Ζάνα. Μια αδύναμη ηρωίδα σαν άνθρωπος,που άγεται και φέρεται και ερωτεύεται το "κακό παιδί". Για τον αναγνώστη που πρώτη φορά διαβάζει βιβλίο της θεωρώ πως η συντροφια του είναι ιδανική. Για μένα ήταν θα έλεγα προβλεπόμενη στη δράση και στην εξέλιξη. Αν και οφείλω να ομολογήσω πως προχώρησε η Ευσταθίου αρκετά την εξέλιξη της πλοκής στο "Αόρατο νήμα", για μένα το θεματικό μοτίβο και τα δρώντα πρόσωπα ήταν επανάληψη άλλων προγενέστερων συγγραφικών της δημιουργημάτων . Με λίγα λόγια αν και η προσπάθεια ήταν επιτυχημένη καθώς στη φαρέτρα της έχει όπλα την εξαιρετική γραφή, τη φαντασία και τους ήρωες δυναμίτες θα ήθελα να δοκιμαστεί σε ένα άλλο πλέον είδος μυθιστορήματος, γιατί σ αυτό έδωσε θεωρώ τον καλύτερο της εαυτό με το παραπάνω. Έχει όλα τα φόντα η Ευσταθίου να διαπρέψει και σε άλλο είδος και ύφος δραματουργίας. 
   Βαθμολογία:7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου