Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "SECTA", Αντώνης Τουμανίδης, με την ματιά της Ελευθερίας Παππά

Ένα ακόμη ιστορικό ταξίδι τελείωσε και μου άφησε όμορφα συναισθήματα γιατί λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο της ιστορίας που μου αρέσει να διαβάζω και ξεκινώντας την ανάγνωση δεν πίστευα στα μάτια μου ότι βλέπω τα συγκεκριμένα ονόματα...ξετρελάθηκα...

Η περίοδος αφορά τη δημιουργία του τάγματος των φτωχών συστρατιωτών του Ναού με πρώτο μάγιστρο τον Ούγο του Παγιέν , την όλη πορεία τους στη διάρκεια των Σταυροφοριών, την εποχή που έπεσε το τελευταίο του ακροπύργιο στην Ακρα το 1291, ως και την καύση του τελευταίου μάγιστρου Ζάκ δε Μολέ και όσων δεν διασώθηκαν στην πυρά , από τον Φίλλιπο τον Ωραίο και τον Πάπα Κλήμη τον Ε΄. 

Deus Vult ( ο θεός θέλει) είναι τα λόγια του δολοφόνου των ανώτατων εκκλησιαστικών υπηρετών του Κυρίου ανά τον κόσμο.
Secta, μια θρησκευτική μυστική οργάνωση που έχει τις ρίζες της στα πρώτα χρόνια της θρησκείας μας, έχει σκοπό να αποκαλύψει όλη την αλήθεια για το Χριστιανισμό.
Ο κόσμος πρέπει επιτέλους να μάθει την αλήθεια. Να μάθει τι περιέχει το ιερό βιβλίο και αυτό καλείται να το κάνει μια γυναίκα, η καθηγήτρια θρησκεολογίας η Μάρθα Κίγκ.
Αυτήν επιλέγει ο πάπας για να αποκαλύψει την αληθινή ιστορία γύρω από τον θάνατο του Χριστού.
Αυτήν επιλέγει και η Secta για να διαβάσει το ιερό βιβλίο και να καταλάβει όσα τις κρύβουν οι άλλοι.
Ενα βιβλίο που με ενθουσίασε, όχι μόνο ιστορικά σα θεματολογία,αλλά και με την πλοκή και τη δράση των πρωταγωνιστών.
Εξαιρετική η ιδέα των μικρών κεφαλαίων. Ο συγγραφέας παίζει με το μυαλό μας κόβοντας την πλοκή σε καίριο σημείο για να μας μεταφέρει στο χωροχρόνο και συνεχίζει την πλοκή από ένα άλλο σημείο, πλέκοντας αριστοτεχνικά και σφιχτά το γαϊτανάκι της ιστορίας .
Ευχαριστώ τον κ. Τουμανίδη, ως "αιρετική αναγνώστρια" για την αφιέρωση στο βιβλίο μου και για το ότι έγινα μύστρια των ιδιαίτερων σκέψεων του μυαλού του.
Περιμένω με αδημονία τη συνέχειά του..
Καλή επιτυχία και στο νέο πνευματικό σας παιδί " Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο" καθώς επίσης και την διεθνή μεταφορά του στον κινηματογράφο.
Ευχαριστώ ειλικρινά και τη συγγραφέα κ. Χριστίνα Νάκου για την πρωτοβουλία της φωτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου