Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΈΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ", JESSICA FELLOWES, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

   Βρισκόμαστε στην Αγγλία το 1919. Μια νοσοκόμα , η Φλόρενς Σορ, που υπηρετεί στον στρατό βρίσκεται δολοφονημένη στο βαγόνι ενός τρένου. Η Λουίζα Κάνον , πιάνει δουλειά ως νταντά στον οίκο των Μίτφορντ και εκεί μαζί με τη νεαρή Νάνσυ που ανέλαβε να προσέχει ακολουθούν τα χνάρια του δολοφόνου. Παράλληλα, ο νεαρός αστυνομικός που ανέλαβε την έρευνα προσπαθεί να ξετυλίξει το νήμα της υπόθεσης και όλοι μαζί βρίσκονται κοντά στη λύση βοηθώντας ο ένας τον άλλον . Ποιός και γιατί σκότωσε την αλτρουίστρια νοσοκόμα; 

   Η J.Fellows ,συγγραφέας πολλών επιτυχιών ,βασισμένη σε αληθινά γεγονότα παρουσίασε μια υπόθεση άλυτη που δεν εξιχνιάστηκε τότε δίνοντας της σάρκα και οστά. Φαίνεται πως μελέτησε αρχεία της εποχής και έκανε έρευνα. Η ίδια δίνει μια αληθοφανή εξήγηση και έτσι η μυθοπλασία περιπλέκεται με την ιστορική πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό. 

   Τα γεγονότα αποδίδονται ρεαλιστικά και τα στοιχεία της υπόθεσης βήμα βήμα, δένονται εξαιρετικά μεταξύ τους. Το μυθιστόρημα έχει αγωνία και μου άρεσε ο τρόπος που ηθογραθήθηκαν οι ήρωες . Παρουσιάστηκαν με τρόπο δυναμικό και ρεαλιστικό. Σε αρκετά σημεία υπήρξαν ανατροπές που συνεπαίρνουν τον αναγνώστη. Η ζωντανή γραφή του, η οποία σε μεταφέρει επιτυχημένα στην εποχή, θυμίζοντας νουάρ το καθιστούν ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα. 

   Σε κάποια σημεία προσδοκούσα μεγαλύτερη ένταση. Ενώ η πλοκή είναι σφιχτοδεμένη προς τα μέσα ελαφρώς χαλάρωσε. Συγκεκριμένα , κάποιες σκηνές που δεν αφορούσαν άμεσα στην υπόθεση και είχαν περιττές περιγραφές μπορούσαν να παραλειφθούν. Ωστόσο, μετά η αγωνία χτυπά κόκκινο με τις εξελίξεις να διαδέχονται η μία την άλλη , με ένα φινάλε αρκετά ανατρεπτικό. 

   Μου άρεσε αυτό το μυθιστόρημα. Έχει τα φόντα η σειρά αυτή των βιβλίων που θα κυκλοφορήσει να καθηλώσει αφού τα άλυτα μυστήρια που ερευνά η συγγραφέας στον οίκο των Μίτφορντ σε συνδυασμό με την γραφή που ρέει και είναι παραστατική συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας. 
  
   Βαθμολογία:8.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου