Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΤΗΣ ΡΟΔΕΣΙΑΣ", Μαρία Στεφάνου, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ, με την ματια της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

   Η Μ.Στεφάνου στο τελευταίο της μυθιστόρημα παρουσιάζει στους αναγνώστες ένα παραμύθι για μεγάλους με κεντρικό θέμα τον έρωτα. Αυτόν που δε γνωρίζει σύνορα , έθνη, εποχές ,στιγμές και κοινωνικές τάξεις . Νοερά μας μεταφέρει στη Ροδεσία , στην οποία βασιλεύει ο Έντουαρντ ,ο οποίος θρηνεί, γιατί έχασε την γυναίκα και το παιδί του στη γέννα. Το πρωτόκολλο προστάζει να παντρευτεί ξανά για να αποκτήσει διαδόχους. Ζητά σε γάμο τη Μάντριγκαλ ,μια χήρα ,η οποία και αυτή πενθεί. Άραγε, θα ανοίξουν και οι δυο την πόρτα στον έρωτα; Η ζωή προσφέρει δεύτερες ευκαιρίες .Εμείς και με λαβωμένη από πονο καρδιά ,τις δεχόμαστε και ζούμε ξανά; Οι απαντήσεις αυτές προσφέρονται στον αναγνώστη στις σελίδες από "το μαργαριτάρι της Ροδεσίας".

   Όπως σας έγραψα παραπάνω το βιβλίο σας ταξιδεύει σε άλλους κόσμους και εποχές . Σε βασίλεια με ξόρκια,θρύλους ,άρχοντες και υπηκόους . Ο Έντουαρντ είναι σωστός βασιλιάς. Με γνώμονα το κοινό καλό οφείλει να παντρευτεί ξανά. Η Μάντριγκαλ είναι αυτό που αποκαλούμε "δεύτερη ευκαρία για ζωή". Αυτοί οι δυο χρωστούν στους εαυτούς τους την ευτυχία. Άλλωστε τους αξίζει. Η συγγραφέας μέσα από το ταξίδι στο χωροχρόνο στήνει δεξιοτεχνικά μια διδακτική ιστορία αγάπης με πολλά μηνύματα. Με ήρωες από το παρελθόν δείχνει πως η αγάπη γιατρεύει τα πάντα . Η πλοκή είναι σφιχτοδεμένη και ο λόγος ρέει με φυσικότητα. Με εικόνες παραστατικές και γλαφυρές ο αναγνώστης με επιτυχία μεταφέρεται στη Ροδεσία και καρδιοχτυπά με την ιστορία του Έντουαρντ και της Μάντριγκαλ. Η πλοκή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρωτότυπη ,γιατί δε κυκλοφορούν σήμερα πολλά μυθιστορήματα εποχής με ανάλογο περιεχόμενο.

   Η γραφή της Στεφάνου είναι απλή και στρωτή. Άμεση και παραστατική. Έχει τη δυναμική να σε κάνει να πλάσεις εικόνες και να είσαι συνοδοιπόρος των ηρώων. 

   Μου άρεσε πολύ. Το διάβασα απνευστί. Πέρα από το ότι με γοήτευσε η γραφή και το θέμα ,με γέμισε ελπίδες. Ρομαντική η αίσθηση που σου αφήνει καθώς και ιδιαίτερα τρυφερή . Σου προσφέρει απλόχερα την οπτική να ελπίσεις πως όσο και να πληγώθηκες στον τομέα της αγάπης αν έχεις θέληση και ανοικτούς ορίζοντες η ζωή θα σου χαμογελάσει ξανά. Το ουράνιο τόξο θα γεμίσει τον δικό σου ουρανό με το φως της αγάπης. 
   
 Βαθμολογία:9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου