Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ", ΑΣΗ ΚΙΟΥΡΑ, εκδόσεις ΕΞΗ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

   Φέλια, Θέη, Αμάντα, Σοφία και Άννα. Φίλες που συναντιούνται μετά από 20 χρόνια. Η κάθε μια βρίσκεται σε άλλη φάση ζωής. Άλλες με προβλήματα στο γάμο τους, άλλες με προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον εαυτό τους. Μια συνάντηση που θα τους επανενώσει αλλά θα τους φέρει αντιμέτωπες με τις μύχιες σκέψεις τους και με όσα τις ταλανίζουν. Άραγε άλλαξαν; Άραγε θα επιλύσουν τα θέματα που τις απασχολούν;
   Η Κιούρα γράφει ένα μυθιστόρημα για τη γυναικεία φιλία, τον έρωτα και την απιστία. Μέσα από τις πέντε αυτές γυναίκες παρατηρούμε πέντε διαφορετικές ψυχοσυνθέσεις. Χαρακτήρες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας καμωμένοι με ρεαλιστική προσέγγιση. Οι ιστορίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς είναι κοινωνικές και σύγχρονες. Ο λόγος της Κιούρα πολύ απλός και στρωτός .

   Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που απευθύνεται μόνο σε γυναίκες αναγνώστες . Κάποιες ιστορίες μου άρεσαν αρκετά κάποιες δε με άγγιξαν στο παραμικρό . Οι "κακές" της υπόθεσης ήταν ενδιαφέρουσες σαν προσωπικότητες και αντι-ηρωίδες ενώ οι άλλες προβλέψιμες αρκετά και υπερβολικές στον τρόπο που παρουσιάστηκαν από τη συγγραφέα. Σίγουρα με μια πιο εστιασμένη ματιά μπορεί ο αναγνώστης να εντοπίσει μηνύνατα που προκύπτουν από την υπόθεση. Διαβάζεται ευχάριστα αν και σε κάποια σημεία κάποιες λεπτομέρειες και πλατειασμοί με κούρασαν . Για κάποια αναγνώστρια που έχει διαβάσει αρκετά μυθιστόρημα με θέμα τη φιλία και τον έρωτα θα της φανεί συνηθισμένο. Σ αντίθετη περίπτωση θα της φανεί ενδιαφέρον. 
   
   Πάντως διαβάζεται ευχάριστα και αναδίδει ευωδιαστές μυρωδιές σαν το χρώμα που αναδίδουν τα λουλούδια που απεικονίζονται στο εξώφυλλο...γιατί αυτό ήταν άψογα φιλοτεχνημένο. 

  Βαθμολοφία:7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου