Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΤΥΘΗΚΕ ΤΟ ΨΕΜΑ", Γερακίνα Μπουρίκα, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!


Η Λίντα, η Ηρώ και η Αθηνά είναι τρεις διαφορετικές γυναίκες σε τρεις διαφορετικές πόλεις ,ο οποίες βιώνουνε η κάθε μία μια έντονη ερωτική ιστορία, που θα τους αφήσει ισχυρές λαβωματιές στην ψυχή τους. Ένα πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα θα ξετυλίξει το κουβάρι των αποκαλύψεων που θα τις φέρει αντιμέτωπες με μια σοκαριστική αλήθεια,η οποία θα ανατρέψει όσα γνώριζαν ως τώρα. Πόνος και οδύνη θα τις κυριεύσουν καθώς και οργή. Θυμός μεγάλος για την προδοσία που πήρε μακριά και πέταξε την ερωτική τους αθωότητα και εμπιστοσύνη. Κάτι τις ενώνει αυτές τις γυναίκες και κάτι τις στοιχειώνει βασανιστικά. Άραγε, οι πληγές τους θα επουλωθούν και θα αποτινάξουν από πάνω τους πάθη, μυστικά και λάθη που τις χάραξαν; 

Η Γερακίνα Μπουρίκα έγραψε ένα μυθιστόρημα με τρεις ιστορίες ερωτικές και διαφορετικές ολότελα που όμως με ένα τρόπο που το θέλει η μοίρα διασταυρώνονται. Γυναίκες που ερωτεύονται με πάθος δίνοντας την ψυχή τους και πληγώνονται και κάποια στιγμή η μοίρα τις δίνει το κίνητρο και την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση. Το βασικό θέμα του βιβλίου είναι, λοιπόν, η εκδίκηση και κατά πόσο το ψέμα διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στις ανθρώπινες σχέσεις. Η εκδίκηση δεν βοηθά. Όλοι και όλες προδοθήκαμε και χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στην αγάπη και στον έρωτα. Φάγαμε χαστούκια που μας πόνεσαν. Το καλύτερο για τη σωτηρία της ψυχής είναι η συγχώρεση και να συνεχίζεις να προχωράς δίχως να ξύνεις τις πληγές σου. 

Αυτό καταδεικνύει η συγγραφέας με τρία παραστατικά παραδείγματα και ιστορίες ερωτικές της διπλανής πόρτας. Προσπαθεί παρουσιάζοντας αρνητικά παραδείγματα με εκδικητική βάση και δόλο να μας τονίσει πως όλα αυτά μόνο δεινά επιφέρουν. 

Το βιβλίο είναι κοινωνικό και τα μηνύματά του περνάνε στον αναγνώστη με ερωτική χροιά. Κινείται με γρήγορους ρυθμούς και διαβάζεται ασθματικά. Η πλοκή είναι κινηματογραφική και οι ήρωες αληθοφανείς και τρωτοί. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο ή κάποια πρωτοτυπία που θα σε συνταράξει, αφού ειδικά σε κάποια σημεία ήταν αρκετά προβλέψιμο, αλλά με ώθησε να ομολογήσω, πως μου χάρισε όμορφες αναγνωστικές ανάσες χωρίς να με φορτίσει. 

Βαθμολογία:8.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου