Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ", R.Ware, εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!


 Το τελευταίο μυθιστόρημα της R.Ware "Το παιχνίδι των ψεμάτων" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος" διαπραγματεύεται τη φιλική σχέση ετών τεσσάρων γυναικών. Αυτές στην εφηβεία σκαρφίστηκαν ένα αθώο παιχνίδι ψεμάτων που τελικά μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ένας θάνατος τις στοιχειώνει. Μια κρύβει την αλήθεια. Δεκαπέντε χρόνια μετά συναντιούνται και το παρελθόν τους κυνηγά ανελέητα. Άραγε, θα λυτρωθούν; 

Η συγγραφέας στήνει με δεξιοτεχνία μια πρωτότυπη ιστορία. Οι φίλες έκαναν λάθη που τους κυνηγούν. Ένας θάνατος ζητά απαντήσεις που πρέπει να δοθούν επιτακτικά για να ηρεμήσουν ψυχές και δαιδαλώδη μυαλά. Η Ware ψυχογραφεί σε βάθος τους ήρωες και κατορθώνει να δώσει στον αναγνώστη παραστατικά τη λύση του γρίφου. Παίζει με το νου των ηρώων της καθώς και με του αναγνώστη, ο οποίος θέλει να πάρει εξηγήσεις. Ποιός είναι ο θύτης και ποιος το θύμα. 

Ωστόσο,σε κάποια σημεία μου έδωσε την εντύπωση πως ο ρυθμός αφήγησης "χώλαινε". Ήθελα να λείπουν κάποιες λεπτομέρειες για να ρέει περισσότερο ο λόγος και η ένταση να χτυπά κόκκινο . 

Ωστόσο, έχουμε εδώ ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα με αρκετές δόσεις αγωνίας, με μια δυνατή ιστορία που αν η πλοκή ήταν πιο σφιχτοδεμένη θα μπορούσε να απογειωθεί πιο πολύ στο ταξίδι ο αναγνώστης. Μου άρεσε ιδιαίτερα το τέλος, γιατί ήταν δραματικό και ιδιαίτερα συναισθηματικό . 

Βαθμολογία:8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου