Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Η ΜΙΚΡΗ ΑΔΕΡΦΗ", Ιζαμπελ Ασνταουν, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!


Δυο αδερφές άλλοτε αγαπημένες , η Έμιλυ και η Τζες, ζούνε αποξενωμένες για χρόνια χωρίς καμία επαφή και χωρίς να ξέρει κανένας τους πραγματικούς λόγους ούτε οι δικοί τους . Δεκάξι χρόνια μετά, συναντιούνται στην κηδεία της μητέρας τους και αποφασίζουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους. Συγκατοικουν και η Τζες μένει με την οικογένεια της Έμιλυ. Όλα βαίνουν καλώς μέχρι τη στιγμή που εξαφανίζεται το μωρό της Έμιλυ, την ώρα που το πρόσεχε η μικρή της αδερφή. Τι έχει συμβεί στο μωρό και ποιος το εξαφάνισε;

Θρίλερ αγωνίας και μυστηρίου " η μικρή αδερφή" που πάνω στην εξαφάνιση ενός μωρού χτίζονται και παρουσιάζονται δυο οικογενειακά δράματα. Χωρίς να θέλω να μπω σε λεπτομέρειες και να αποκαλύψω στοιχεία της πλοκής γίνεται στις σελίδες αυτού του μυθιστορήματος ψυχογράφηση αδερφικών σχέσεων . Με αφορμή την απαγωγή αποκαλύπτονται γεγονότα που καταδεικνύουν τους λόγους που αποξενώθηκαν η Έμιλυ και η Τζες. Ένοχα μυστικά του παρελθόντος έρχονται στο φως και φωτίζουν πτυχές μιας υπόθεσης που κρύβει πολλά γεγονότα που οι εμπλεκόμενοι ήρωες θέλουν να αποκρύψουν και βρίσκονται θαμμένα χρόνια πολλά. Η Ασντάουν στήνει με μαεστρία μια υπόθεση με εναλλαγές χρονικές καθώς η αφήγηση εναλλάσσεται ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν και οι ανατροπές είναι αρκετές. Κάθε κεφάλαιο τιτλοφορείται με το όνομα του ήρωα που αφηγείται εκείνη τη στιγμή το γεγονός και βάζει λιθαράκι λιθαράκι στο ψηφιδωτό των αποκαλύψεων.

Ομολογώ πως το βιβλίο έχει μεγαλύτερη ένταση από τη μέση και μετά. Μέχρι τη μέση είναι ελαφρώς χαλαρός ο ρυθμός καθώς δίνονται πολλά γεγονότα του παρελθόντος των δυο αδερφών με αρκετές λεπτομέρειες . Στην πορεία καθώς τα πράγματα μπαίνουν σε λογική σειρά και η υπόθεση ξετυλίγεται διαφαίνεται με σαφήνεια πόσο επικίνδυνα είναι κάποια μυαλά που δεν σκέφτονται σωστά και παρασύρονται σε λαβυρίνθους. Το τέλος έχει ανατροπές και όλα φωτίζονται με διαύγεια. Ο αναγνώστης μαθαίνει τι έγινε τότε στην εφηβεία των δυο αδερφών και τι συνέβη στην εξαφάνιση του μωρού. Οι ήρωες παίρνουν αυτό που τους αξίζει και όλα δικαιολογούνται με ρεαλισμό. 

Είναι ένα αληθοφανές μυθιστόρημα αγωνίας που ψυχογραφεί με δραματικό τρόπο τις ενδοοικογενειακές σχέσεις . Τα πρόσωπα του δράματος σηκώνουν το δικό τους σταυρό και προσδοκούν την ανάσταση τους. Μου άρεσε αρκετά για το είδος του, όμως αισθάνθηκα πως σε κάποια σημεία μου έλειψε η ένταση και η έκρηξη αδρεναλίνης. Παρόλα αυτά διαβάζεται απνευστί . 

Βαθμολογία :8.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου