Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ", S. Vaughan, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Ένα δικαστικό θρίλερ αγωνίας θα χαρακτήριζα το μυθιστόρημα "Η ανατομία ενός σκανδάλου" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Διόπτρα" και είναι της συγγραφέως S. Vaughan. H S.Vaughan δούλεψε για 11 χρόνια ως πολιτική ανταποκρίτρια και αυτή η εμπειρία της διαφαίνεται στον τρόπο που εξυφαίνει την ιστορία και παρουσιάζει ένα πολιτικό σκάνδαλο , στο οποίο συγκρούεται η πολιτική με την δικαστική εξουσία . 

Ο Τζέιμς, δεξί χέρι του πρωθυπουργού και ένας κατά τα κοινωνικά πρότυπα σωστός οικογενειάρχης και σύζυγος κατηγορείται από την βοηθό του για σεξουαλικό έγκλημα εις βάρος της και ξεσπά ένα τρομακτικό σκάνδαλο. Η Σόφι ,η σύζυγος του τον υπερασπίζεται. Η Κέιτ είναι η κατήγορος που θέλει να τον ξεσκεπάσει. Τι ενώνει και τι χωρίζει αυτά τα τρία πρόσωπα του δράματος; Άραγε, ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα ;

Από την αρχή του βιβλίου η συγγραφέας με τον τρόπο που παρουσίασε τα γεγονότα κατάφερε να με ιντριγκάρει και να προξενήσει το ενδιαφέρον μου . Παρουσιάζονται τα πρόσωπα του δράματος καθώς και οι πράξεις τους σταδιακά καθώς και με χρονικές μετατοπίσεις. Με εναλλαγές ,λοιπόν, στο χώρο και χρόνο αφήγησης μαθαίνουμε τι έχει συμβεί και ξεσκεπάζονται οι ένοχοι. Μεσούσης της ιστορίας γίνεται μια αποκάλυψη για ένα από τα τρία εμπλεκόμενα πρόσωπα που σοκάρει και προετοιμάζει το έδαφος για όσα θα επακολουθήσουν. Στο τέλος ,αποσαφηνίστηκαν τα πάντα και οι ήρωες έλαβαν ο καθένας ό,τι τους άξιζε. 

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο της δημοσιογραφίας κάτι που γίνεται φανερό στην παρουσίαση της πλοκής η συγγραφέας παίρνει ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που μου θύμισε λίγο την υπόθεση Κλίντον-Λεβίνσκι ,το φέρνει στις δικαστικές αίθουσες και ξεσκεπάζει ρεαλιστικά τη διεφθαρμένη πολιτική εξουσία που όλα αδίστακτα τα καλύπτει για να βγει η ίδια σωστή και άμεμπτη. Έτσι ,όπως ,συμβαίνει και στην αληθινή ζωή.Οι περιγραφές και ο τρόπος που παρουσιάζονται οι ήρωες είναι ενδελεχείς και παραστατικοί . Ο ρυθμός της αφήγησης είναι γρήγορος και τα γεγονότα έρχονται στο φως με αμεσότητα και δυναμισμό. Κάποιους ήρωες τους συμπονείς και τους κατανοείς ενώ άλλοι με στη στάση ζωής τους σε εκνευρίζουν πολύ. 

Ομολογώ πως διαβάζεται εύκολα, γρήγορα και έχει αγωνία . Δεν έχει κάτι το συγκλονιστικό η ιστορία αλλά σου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον με τις αποκαλύψεις του ως το τέλος. 

 Βαθμολογία :8.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου