Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΙΑ ΣΕΙΡΗΝΑ ΣΤΟ ΣΟΡΕΝΤΟ", με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

Ένα καθαρά αισθηματικό και ανέμελο μυθιστόρημα το "Μια σειρήνα στο Σορέντο" της Ευδ.
Νεφέλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Silk". Από την αρχή διαβάζοντας το οπισθόφυλλο και αντικρίζοντας το εξώφυλλο ήξερες πως θα διαβάσεις κάτι ανάλαφρο με έντονες πινελιές έρωτα που θα σου κρατήσει ευχάριστη συντροφιά χωρίς προβληματισμούς και δράματα.

Η Θ.Γαλάνη διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια θα τραγουδήσει σε ένα γκαλά μόδας στην Ιταλία και θα φιλοξενηθεί στη βίλα του πετυχημένου επιχειρηματία Ντε Νότε. Ένας έρωτας θα γεννηθεί μεταξύ τους και θα την κάνει να καταπατήσει τον όρκο της. Έναν όρκο που την κρατά δέσμια του παρελθόντος. Παράλληλα, ένας συλλέκτης αρχαίων αντικειμένων και η επιθυμία του να αποκτήσει την πολύτιμη "Σειρήνα" θα τον φέρουν ενώπιον τους και θα κινδυνεύσουν. 

Σε αυτό το βιβλίο περιπλέκεται ο έρωτας και η αγωνία με φόντο το κοσμοπολίτικο Σορέντο. Η γραφή είναι απλή και λιτή. Οι ήρωες είναι οι τυπικοί ήρωες που πρωταγωνιστούν σε τέτοια βιβλία. Επιτυχημένοι και λαμπεροί, όμορφοι και σαγηνευτικοί και πληγωμένοι από την αγάπη μέχρι να ερωτευτούν ξανά και παράφορα. Σίγουρα δεν περιμένεις να διαβάσεις κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο. Ακολουθεί με αξιοπρέπεια τα βήματα μιας συνηθισμένης αλλά επιτυχημένης συνταγής στο αναγνωστικό γυναικείο κοινό και η συγγραφέας είναι προσεκτική και μετρημένη στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα. 

Σίγουρα δε με εντυπωσιασε, σίγουρα δε περίμενα κάτι το ιδιαίτερο. Διαβάζεται γρήγορα και έχεις μια ανέμελη συντροφιά ταξιδεύοντας στην χλιδή της Ιταλίας. Μια αξιοπρεπής και φιλότιμη προσπάθεια το "Μια σειρήνα στο Σορέντο" της Ευδ. Νεφέλη, που με την απλότητα του λόγου της θεωρώ πως έχει τα φόντα σ αυτό το είδος δραματουργίας να καθιερωθεί.

Βαθμολογία:7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου