Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ", ΝΙΚΟΛΑ ΜΠΑΡΡΟ, εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Παρίσι...μια πόλη που για τους περισσότερους είναι το συνώνυμο του ρομαντισμού και για κάποιους η πόλη που θέλουν να επισκεπτούν διακαώς. Ο Μπαρρό σας ταξιδεύει νοερά εκεί με έντονη τη ρομαντική διάθεση της ζωής. Αυτή που αποπνέει αισιοδοξία και πάθος για τον έρωτα και σε κάνει κοινωνό ελπίδας για τα όμορφα που θα σε βρουν. 

 Η Ροζαλί είναι η ονειροπόλα ιδιοκτήτρια ενός μικρού χαρτοπωλείου. Τυχαία γνωρίζει τον αγαπημένο της συγγραφέα και αναλαμβάνει την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου του. Όταν, όμως, ένας Αμερικανός καθηγητής τους κατηγορεί για λογοκλοπή η ίδια αδυνατεί να καταλάβει αν της χτυπά την πόρτα ο έρωτας ή κάποιος μπελάς . Άραγε, που βρίσκεται η αλήθεια; Ο έρωτας θα ανθίσει; 

Πρόκειται για ένα γλυκό και τρυφερό αισθηματικό μυθιστόρημα με σωστές δόσεις χιούμορ που σε μεταφέρει στο Παρίσι που όλοι σχεδόν λατρεύουμε. Χωρίς ιδιαιτερότητες στην πλοκή και χωρίς πρωτοτυπίες καταφέρνει να σε κάνει να "κολλήσεις" μαζί του. Έτσι, διαβάζεται γρήγορα και διαδέχονται όμορφα και εναλλάξ η αγωνία τον έρωτα. Οι ήρωες είναι καθημερινοί και άκρως συμπαθητικοί. 

Σου κρατά, λοιπόν, για μια ακόμη φορά μια ξεχωριστή συντροφιά ο συγγραφέας του "Η εποχή των κερασιών" με τον απλό και στρωτό του λόγο. Με γραφή χωρίς ανούσιες περιγραφές και φορτωμένη με καλολογικά στοιχεία καταφέρνει να σε κάνει να ονειρεύεσαι και να ελπίζεις στον έρωτα που απρόοοπτα θα εμφανιστεί στο διάβα σου. Κάντε μια στάση στο Παρίσι...άλλωστε είναι πάντα μια καλή ιδέα

 Βαθμολογία:8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου