Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

''Μοναδικός μου σκοπός είναι να ταξιδέψω τον αναγνώστη σε μία άλλη εποχή και να τον κάνω μέσα από τον έρωτα των πρωταγωνιστών να ονειρευτεί κάτι ανάλογο...'' ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΜΑΣΙ στην ΛΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, για το "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ"!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΜΑΣΙ

Βιογραφικό: Η Αγγέλικα Μάσι (λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Αγγελικής Μακαντάση) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βόρεια Εύβοια, ζώντας εκεί ως τα 20 χρόνια της. Σπούδασε ξενοδοχειακά και μέσα απ’ το επάγγελμά της γνώρισε τον σύζυγό της.
Αθεράπευτα ρομαντική από μικρή, της άρεσε να διαβάζει ιστορίες αγάπης με ιδιαίτερη αδυναμία στις ιστορίες εποχής. Λάτρης των μυθιστορημάτων της Όστεν και της Μπροντέ, δεν είχε τολμήσει ποτέ να γράψει το δικό της μυθιστόρημα. Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα, όταν με τη βοήθεια της έφηβης κόρης της ανακάλυψε την εφαρμογή του wattpad.
Εκεί, με το ψευδώνυμο Angelika Masi, παρουσίασε την πρώτη της ιστορία με τίτλο Ρόζαλιν, που πλέον βρίσκεται στα χέρια σας με τίτλο «Διχασμένη καρδιά».
Συνεχίζει να συγγράφει ιστορίες που τη μεταφέρουν σε άλλους κόσμους, εκεί όπου η αγάπη και η ελπίδα κυριαρχούν.
Η Αγγελική Μακαντάση ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.
 Προφίλ στο  Facebook: https://www.facebook.com/aggemakanta



Οπισθόφυλλο: H Ρόζαλιν Τέρλινγκτον επιστρέφει στον τόπο της ύστερα από 12 χρόνια παραμονής στην Αγγλία, αποφασισμένη να εκδικηθεί τον άντρα που οδήγησε την αγαπημένη μητέρα της και μοναδική της συγγενή στην αυτοκτονία, παίρνοντας πίσω την περιουσία που δικαιωματικά της ανήκει. Θα τα καταφέρει ή κάτι άλλο πιο δυνατό απ’ την εκδίκηση θα φωλιάσει τελικά στην πληγωμένη της καρδιά;
Ένας μεγάλος έρωτας, ένας γάμος και μια συγγενής που δεν περίμενε ποτέ, ήρθαν για να ταράξουν τα σχέδιά της. Η τελική απόφαση είναι δική της! Θα επιλέξει τον δρόμο της καρδιάς ή εκείνον της εκδίκησης;


Για να μπούμε λίγο στο νόημα... Να εξερευνήσουμε την συγγραφέα μέσα στο γραπτό κείμενο και να προσεγγίσουμε τη <<Διχασμένη Καρδιά >> .

Η διχασμένη καρδιά ήταν η δεύτερη μου προσπάθεια να γράψω μια ιστορία εποχής που λατρεύω και ήρθε ξαφνικά στο μυαλό μου η κεντρική ιδέα όπου πάνω σε αυτή σιγά σιγά έχτισα όλο το στόρι. Ιδιαίτερες σκέψεις πριν από το γράψιμο δεν είχα πέρα δηλαδή απ΄την ηρωίδα όπου με οδηγό αυτή κινήθηκα με τους υπόλοιπους χαρακτήρες και με το ύφος που ήθελα να έχει η ιστορία μου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου έκανα έρευνα στο google για την εποχή τα ρούχα τα ήθη και ότι άλλο μπορούσε να με βοηθήσει ώστε να πιάσω όσο το δυνατόν καλύτερα τον παλμό της τότε εποχής. Η διχασμένη καρδιά είναι μια ιστορία εποχής όπου η κεντρική ηρωίδα η Ρόζαλιν επιστρέφει στην Αγγλία με σκοπό να εκδικηθεί τον άντρα που θεωρεί υπεύθυνο για το θάνατο της μητέρας της. Τα σχέδια της θα ανατραπούν όταν στη ζωή της θα μπουν αναπάντεχα πρόσωπα που θα την επηρεάσουν συναισθηματικά και θα αλλάξουν τα αρχικά της σχέδια. Η πάλη που γίνεται μέσα της για τον αν θα πρέπει εντέλει να εκδικηθεί ή θα πρέπει να δεχτεί αυτές τις αλλαγές στη ζωή της, την οδηγούν σε λάθος αποφάσεις μοιραίες για τη ζωή και το μέλλον της. Μένει να δούμε τι είναι πιο ισχυρό, ο έρωτας ή η εκδίκηση. 

Είχατε κάποιους <<ενδοιασμούς>> όταν αποφασίσατε να δώσετε το πρώτο σας βιβλίο προς έκδοση? Αγωνιούσατε ως προς την αποδοχή που θα τύχαινε αυτό από το αναγνωστικό κοινό? Η θεματολογία των βιβλίων, πιστεύετε πως παίζει τον δικό της ρολό στην αποδοχή αυτή?

Το ότι έδωσα το βιβλίο μου για έκδοση το οφείλω στον σύζυγο και τα παιδιά μου. Εκείνοι με έπεισαν να το κάνω.  Φυσικά και αγωνιούσα για την αποδοχή που θα τύχαινε από το κοινό όπως φαντάζομαι και κάθε νέος συγγραφέας. Τα βιβλία εποχής έχουν μεγάλη αποδοχή από το ελληνικό κοινό δυστυχώς όμως προτιμούν σε αυτό το είδος τουλάχιστον ξένων συγγραφέων μεταφρασμένα. 



Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για αυτό το βιβλίο?
 
Να αγαπηθεί όσο το δυνατό περισσότερο από το αναγνωστικό κοινό.

Εγώ πάντα πίστευα και πιστεύω πως ένα βιβλίο πρέπει να κάνει τον άνθρωπο καλύτερο, να του δίνει ''τροφή'' για σκέψη! Εσείς ποια μηνύματα ''περνάτε''  μέσα από το βιβλίο σας?

Όπως προ είπα η ιστορία είναι ένα μυθιστόρημα εποχής. Τα διλλήματα της πρωταγωνίστριας, οι λάθος αποφάσεις που πήρε δίνουν αρκετή τροφή για σκέψη. Δεν ξέρω αν κάποιος διαβάζοντας το βιβλίο παίρνει κάποια μηνύματα,  με ειλικρίνεια θα σου απαντήσω πως γράφοντάς το μοναδικός μου σκοπός ήταν να ταξιδέψω τον αναγνώστη σε μία άλλη εποχή και να τον κάνω μέσα από τον έρωτα των πρωταγωνιστών να ονειρευτεί κάτι ανάλογο..

Μιλήστε μας λίγο για τον κεντρικό χαρακτήρα του βιβλίου σας. Τι είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή κατά την γνώμη σας?

Ο κεντρικός χαρακτήρας του βιβλίου μου είναι η Ρόζαλιν μία γυναίκα που έζησε κάποιες δύσκολες καταστάσεις ως παιδί αλλά κατάφερε να βγει από όλο αυτό πιο δυνατή. Αρχικά αυτό που ξεχωρίζουμε σε εκείνη είναι ένας θυμός και η ανάγκη για εκδίκηση που δυστυχώς την κρατάει πίσω και δεν την αφήνει να χαρεί την ομορφιά της ζωής. Θα έλεγα πως η Ρόζαλιν ξεχωρίζει για την καλοσύνη της που όσο και να προσπαθεί να κρύψει δεν τα καταφέρνει και έτσι αφήνει να εισβάλουν στη ζωή της άνθρωποι που θα επηρεάσουν σημαντικά το σκοπό της.

 Σε ποια από τα πρόσωπα του βιβλίου σας βλέπουμε στοιχειά του εαυτού σας και της προσωπικότητα σας

Δεν θα έλεγα ότι κάποιος από του χαρακτήρες του βιβλίου είμαι εγώ.  Δεν υπάρχουν κοινά στοιχεία της προσωπικότητάς μου με κανέναν από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου μου.


Όταν γράφεται ένα βιβλίο απομονώνεστε έχετε κάποιο ειδικό χώρο, θέλετε την απολυτή  ησυχία για να μπορείτε να γράψετε χωρίς διακοπές ή δε σας ενοχλεί ο κόσμος και αν θα επιχειρούσατε ποτέ να γράψετε βιβλίο παρέα με άλλους συγγράφεις?

Γράφω πάντα πρωί ή αργά το βράδυ  όπου επικρατεί απόλυτη ησυχία στο σπίτι. Γράφω στο σαλόνι μου όπου είναι ο αγαπημένος μου χώρος, ανάβω κεράκια και βάζω πολύ σιγανή μουσική. Δεν ξέρω αν θα έγραφα με κάποιον άλλο συγγραφέα σίγουρα θα το σκεφτόμουν όμως.  

 Πιστεύεται στην σχέση συγγραφέα και αναγνώστη?

Πολύ γι’ αυτό και μου άρεσε πολύ η εφαρμογή του Wattpad από όπου ξεκίνησα. Υπήρχε επαφή με τον αναγνώστη, ανταλλαγή απόψεων,  σχολιασμοί…. Και οφείλω να πω πως έχω γνωρίσει αρκετούς από αυτούς και κάποιους τους έχω βάλει σε σημαντική θέση στη ζωή μου. 

Ποτέ ένα βιβλίο έχει λογοτεχνική αξία? Υπάρχει άραγε κάποιο κριτήριο που να καθορίζει τη λογοτεχνική αξία του βιβλίου?

Νομίζω ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι προσωπική υπόθεση του καθενός. Διαβάζουμε συνήθως ότι μας χαλαρώνει και ότι μας βγάζει έστω για λίγο από τις δυσκολίες της καθημερινότητάς μας. Υπάρχουν πραγματικοί λογοτεχνικοί θησαυροί και αξιόλογοι συγγραφείς που τα έργα τους έχουν λογοτεχνική αξία, όμως το κοινό δεν αναζητά πάντα αυτό και μόνο. Προσωπικά δεν με ένοιαξε ποτέ κάτι τέτοιο.

 Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχεδία στο χώρο της λογοτεχνίας?

Τελειώνω ένα καινούριο βιβλίο που γράφω εδώ και αρκετό καιρό και ευελπιστώ να βρει σύντομα στέγη. Η αλήθεια είναι ότι το πιστεύω πολύ, το έχω αγαπήσει και περιμένω με αγωνία την αποδοχή που θα έχει από το  κοινό

Για το βιβλίο της παρέας
Λίτσα Λαμπρακοπούλου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου