Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΆΠΟΨΗ για το βιβλίο " Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ", Δήμητρα Μανθεάκη, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΌΣ, με την ματιά της Εύας Μαράκη

Η Δήμητρα Μανθεάκη. Μια συγγραφέας που δε σταματά να μ' εκπλήσσει. Κάθε της μυθιστόρημα διαπραγματεύεται ένα διαφορετικό θέμα σε διαφορετική κάθε φορά χρονική συγκυρία. Το τελευταίο της πνευματικό παιδί " ο άγνωστος που παντρεύτηκα" κατά την προσωπική μου άποψη είναι το καλύτερό της ως τώρα . Για μια ακόμα φορά με κέρδισε δικαιώνοντας τις προσδοκίες μου και δικαιολογώντας την αδυναμία που της έχω.
Η Δανάη παντρεύτηκε έναν πανίσχυρο επιχειρηματία τον Ντάγκλας. Φαινομενικά ζει μια ευτυχισμένη ζωή με οικογενειακή γαλήνη. Τίποτα ,όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται . Ζει φυλακισμένη στα πλούτη και ο άντρας της την κρατά αποξενωμένη από τα παιδιά της. Διέξοδος της ο έρωτας με τον ελληνικής καταγωγής καταξιωμένο συγγραφέα Τομας Πάπας. Ερωτεύονται παράφορα και δυστυχώς αυτός ο έρωτας που άνθισε σε δύσκολες στιγμές θα επισύρει ένα ντόμινο καταστροφικών εξελίξεων για τους ίδιους. Ο αδίστακτος Ντάγκλας έχει ζοφερούς σκοπούς και δε διστάζει πουθενά. Άραγε, θα σωθεί η Δανάη και ο Τόμας και θα ξεσκεπαστεί το ένοχο παρελθόν του Ντάγκλας; 

 Ξεκινώντας θα ήθελα να σας αποκαλύψω πως το βιβλίο από άποψη πλοκής ξεκινά υποτονικά. Μέχρι την 70 σελίδα μου φαινόταν ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα χωρίς εκπλήξεις και εξάρσεις αγωνίας. Τίποτα δε διεμήνυε όσα θα επακολουθούσαν. Εκτινάσσεται η αδρεναλίνη από εκεί και μετά στα ύψη και δε σταματάς αχόρταγα να ρουφάς τις εξελίξεις. Η πλοκή είναι κινηματογραφική και άκρως καθηλωτική. Η συγγραφέας με τη γνωστή της δεινότητα ξεδιπλώνει το κουβάρι των ανατριχιαστικών εξελίξεων και δυο ιστορίες , η μία του παρελθόντος και η άλλη τους παρόντος συνδέονται μαεστρικά. Είναι από τα βιβλία που δε σε προιδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει. Αντίθετα, εσύ και οι ήρωες ζείτε με αμείωτη ένταση συναισθήματα και αποκαλύψεις. Άκρως δυνατό μυθιστόρημα που θα μπορούσε να γυριστεί ταινία και είναι βασισμένο σ αληθινή ιστορία. Προδοσίες, μίση , πάθη και αδίστακτοι άνθρωποι παρελαύνουν στα μάτια σου στο ταξίδι από την Αμερική στη Σκωτία. 

Το κεντρικό του θέμα γύρω από το οποίο συμπορεύονται οι ιστορίες είναι το πόσο αδίστακτος μπορεί να γίνει ο άνθρωπος για το χρήμα. Κάποιοι είναι ασύδοτοι. Εγκληματικά αδίστακτοι και κυνικοί. Ευτυχώς υπάρχουν και οι φωτεινοί φάροι . Ψυχές που παλεύουν με το κακό για τα ιδανικά και οράματά τους. 

 Για τη συγγραφέα και τον τρόπο γραφής δε θα σας γράψω πολλά. Έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις τόσα χρόνια . Είναι άμεση και στρωτή η γραφή της με έντονη παραστατικότητα και δυναμική παρουσίαση της ηθογράφησης των προσώπων. Παρέδωσε ένα μυθιστόρημα που στην αρχή το ξεκινάς μουδιασμένα αλλά στην πορεία απογειώνεσαι. Ταξιδεύεις. Αγωνιάς. Εκνευρίζεσαι. Θέλεις κάθαρση . Λύτρωση για το καλό που θες να δικαιωθεί . 

Δε φαντάζομαι να μην αντιληφθήκατε πώς το λάτρεψα; 

Βαθμολογία:9+/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου