Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο " Η ΣΙΩΠΗΛΉ ΑΣΘΕΝΉΣ ", Αlex Michaelides, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!


Ένα ιδιαίτερα διαφημισμένο ψυχολογικό θρίλερ "Η σιωπηλή ασθενής" του Ελληνοκύπριου συγγραφέα Αlex Michaelides κυκλοφόρησε φέτος από τις εκδόσεις " Διόπτρα " εν μέσω διθυραμβικών κριτικών και η αλήθεια είναι πως ήμουν πολυ επιφυλακτική μαζί του μεχρι να το διαβάσω. Το καλοστημένο μάρκετινγκ σε συνδυασμό με τα ηχηρά ονόματα πολλες φορές με έκαναν να την πατήσω οπως το λεμε στην καθομιλουμένη και ο θησαυρος να είναι άνθρακας. Εδώ η αλήθεια είναι καπου στη μέση καθαρά κατά την προσωπική μου άποψη.

Η Αλισια διάσημη ζωγράφος σκότωσε με έξι πυροβολισμούς τον άντρα της εξίσου καταξιωμένο φωτογράφο. Έκτοτε δεν μίλησε. Έξι χρόνια από τον εγκλεισμό της σε ίδρυμα εχουν περασει και συνεχίζει να μη μιλά ενώ οι πίνακες της προκαλούν τον θαυμασμό του κοινού για τη συμβολική τους αρτιότητα. Ένας ιατροδικαστικος ψυχοθεραπευτής ο Θιο αναλαμβάνει την περίπτωση της. Άραγε, η Αλισια θα μιλήσει και θα αποκαλύψει τα αίτια του εγκλήματος που σοκαρε τους πάντες; 

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Λατρεύω τα ψυχολογικά θρίλερ. Ειδικά αυτά που από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα σου κρατούν την αδρεναλίνη στα ύψη. Το συγκεκριμένο αργεί κατά τη γνώμη μου να διεισδύσει στη δράση. Ωστόσο, στα θετικά του είναι πως από τη στιγμή που αρχίζει η ένταση το μυθιστόρημα πάλλεται από σασπένς, αγωνία και ανατροπές . Ο συγγραφέας στήνει δεξιοτεχνικα την ιστορία ηθογραφώντας ενδελεχώς τους κεντρικούς ήρωες και μου αρεσε ιδιαίτερα που συνέδεσε την υπόθεση με τον αρχαιοελληνικό μύθο της Αλκηστης και του Άδμητου. Η ιστορία στα μάτια μου δεν είχε κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία αλλα η παρουσίαση της εγινε προσεγμένα και καταφέρνει να σε ωθεί να προσηλωθείς στις σελίδες του. Οι χρονικές εναλλαγές είναι άκρως πετυχημένες και ο ρυθμός αφήγησης εχει ρυθμό. Οι ανατροπές ειδικότερα από τη μέση και μετά σε κάνουν δέσμιο των εξελίξεων, τα ερωτήματα σου σιγά σιγά απαντώνται και όλα σε προετοιμάζουν για το τέλος. 

Ένα φινάλε που δυστυχώς το υποψιαστηκα και δεν έκρυβε για μένα εκπλήξεις. Ωστόσο είναι ένα αξιόλογο ψυχολογικό θρίλερ που διαβάζεται γρήγορα και σου κρατά συντροφιά με αμείωτο ενδιαφέρον. Αν και εχει τρωτά σημεία, τα δυνατά του στοιχεία σε συνδυασμό με την καλή γραφή του Michaelides το καθιστούν σαγηνευτικό και καλή επιλογή για τους φαν του ψυχολογικού μυθιστορήματος. 

Βαθμολογία:8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου