Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

25/10: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού Πάρτε μέρος στην κλήρωση για 1 αντίτυπο του βιβλίου "ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΖΗΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ" απο την συγγραφέα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ!


ΚΛΉΡΩΣΗ 25/10/2019 
 25/10: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
Πάρτε μέρος στην κλήρωση για  1 αντίτυπο του βιβλίου

"ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΖΗΣΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ"

απο την συγγραφέα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ!
Συγγραφέας: Bandi  
    Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθηστε τα βήματα:
1. Εγγραφείτε ως ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ στο ιστολόγιο μας vivliopareas.blogspot.com
2. Γράψτε μας ΣΧΟΛΙΟ στην αντίστοιχη ανάρτηση του διαγωνισμού μας!
3. Πατήστε ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ στις σελίδα ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
4. Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας https://www.youtube.com/channel
 5. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του διαγωνισμου μας!

 Τον έχεις ακούσει, το έχεις βιώσει είτε εσύ είτε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σου πρόσωπο. Ο καρκίνος του μαστού είναι στην καθημερινότητά μας, και το ζήτημα είναι να μη χτυπάμε ξύλο κάθε φορά που τον ακούμε, αλλά να μάθουμε για αυτόν και να τον αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει. Με γνώση και αξιοπρέπεια.

1 σχόλιο:

  1. Πάντα υπάρχει ανάγκη υπενθύμισης της αξίας της προληψης Ca μαστού που σώζει ζωές όταν στην απουσία της χάνονται άδικα πάρα πολλές!«Ξεπέρνα τον φόβο ζήσε το θαύμα» γιατί ζωή μέσα στον φόβο, ζωή δεν λογίζεται! Ο φόβος του θανάτου δεν σταματά τον θάνατο. Τη ζωή σταματά. Φθείρει την ποιότητά της και τη συνέχειά της! Κάθε γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της οφείλει να φροντίσει να ζήσει, παρά τα δύσκολα! Αναζήτησε την ίαση στα επιτεύγματα της ιατρικής, ακολούθησε με «ευλάβεια» την επιβεβλημένη ιατροφαρμακευτική σου αγωγή, ατσάλωσε τη πίστη σου ότι όλα θα πάνε καλά! Στήριξε την ψυχολογία σου, μη σε πάρει από «κάτω» το πρόβλημα! Στρέψε το βλέμμα σου ψηλά! Πάρε δύναμη από την ομορφιά της ζωής που σε «αγκαλιάζει» και σου δίνει άπειρους λόγους να θέλεις να ζήσεις… όπως η αγάπη, η οικογένεια, η δημιουργία! Πες το και πίστεψέ το «Εγώ γεννήθηκα να ευτυχήσω! Αν δεν το κάνεις εσύ για τον εαυτό σου κανείς δεν θα το κάνει για σένα!Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί στις γυναίκες την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο και δεύτερη μετά τις καρδιοπάθειες. Αυτό είναι το γεγονός. Κάθε μάχη έχει νικητές και θύματα.Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε για λιγότερα θύματα. 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%. Τότε η επιβίωση ξεπερνά το 80% και βελτιώνεται συνεχώς με την έγκαιρη διάγνωση της ψηφιακής μαστογραφίας και την πρόοδο των θεραπευτικών μέσων που διαθέτει η ιατρική Επιστήμη. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στις σελίδες του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Το ποσοστό ευαισθητοποίησης απέναντι στους προληπτικούς ελέγχους μαστού στην Ελλάδα είναι πολύ μικρό και πολύ μικρότερο των άλλων χωρών!Εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει ανάλογη εμπειρία! Μας καλούν να γίνουν παράδειγμα αποφυγής των λαθών τους και αποδοχής της «ευεργεσίας» της προληπτικής ιατρικής που επιτρέπει στην γυναίκα να πάρει τη ζωή της πίσω από την αρρώστια! Άλλο είναι να εντοπίζεις εγκαίρως τον καρκίνο στα αρχικά του στάδια 1ο – 2ο για νικηφόρα επέμβαση και ίαση, χωρίς πολλαπλές ακτινοβολίες, χωρίς χημειοθεραπείες, επί πλέον στηρικτικές θεραπείες κλπ. και άλλο στο 3ο – 4ο στάδιο που όλα είναι πιο δύσκολα. Και εκεί όμως η επιστήμη έχει δείξει ότι μάχες κερδίζονται! Πρόλαβε, πάλεψε για τη ζωή σου «σε μαρμαρένια αλώνια». Διεκδίκησέ την! Κάνε τα πάντα. Στα κέντρα πρόληψης, σε κέντα εξεταστικά σε κέντρα ίασης όπου σώζονται ζωές! Μη χρονοτριβείς με άσκοπες αναβολές και αναστολές! Κάνε τα πάντα τότε που μπορείς, μη το καθυστερείς για τότε, που ίσως δεν θα μπορείς να το αντιμετωπίσεις νικηφόρα! Ένα θαύμα είναι η ζωή που αξίζει να το ζήσουμε και όπου δεν μας χαρίζεται αξίζει να το διεκδικήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή