Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ", Ίρις Καλβά, εκδόσεις BELL, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Η Ίρις Καλβά παρέδωσε στον αναγνώστη ένα μυθιστόρημα που καταφέρνει να τον ταξιδέψει στο χτες με ενδιάμεσες στάσεις στο σήμερα. Η Άλεξ μετά από ένα προσωπικό δράμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Πηγαίνει στο αγαπημένο της νησί, τη Σύρο και εκεί ένα βενετσιάνικο μπουκάλι εποχής με ένα γράμμα μέσα ξετυλίγουν το νήμα μιας ιστορίας που θα ανασύρει μυστικά του παρελθόντος καλά κρυμμένα αλλά παράλληλα θα την φέρει αντιμέτωπη με το φως του έρωτα



  Η συγγραφέας στήνει στη σκακιέρα της πλοκής μια ιστορία πολύ δυνατή που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν να τη διαβάσεις απνευστί. Έρωτα, ταξίδι στο χωροχρόνο, ανατροπές και δυνατούς ήρωες. Σε μεταφέρει στη Σύρο, στη Βενετία και στη Τουρκία του 15ου αιώνα και κόσμοι όλοτελα διαφορετικοί ανοίγονται στα μάτια σου. Συγκινείσαι, ταξιδεύεις, γνωρίζεις μια άλλη εποχή μέσα από τα μάτια της Ισαββελας και χάνεσαι στη μαγεία ενός έρωτα που πέρασε από σαράντα κύματα. Ομολογώ πως και η ιστορία του παρόντος και τους παρελθόντος μου άρεσαν εξίσου. Διακρίνονται για τις συνεχόμενες ανατροπές τους και την ένταση τους καθώς και για τους ήρωες που μιλάνε στην καρδιά σου, καθώς η Καλβά τους σκιαγραφεί δεξιοτεχνικά. 

Με πλοκή, λοιπόν, εξαιρετική και γραφή απλή αλλά ολότελα παραστατική και συναισθήματα που γεννιούνται αβίαστα από όσα ζεις διαβάζοντας το μυθιστόρημα "Στη σκιά του μπλε φεγγαριού" καθηλώνεσαι καθώς σου κρατά μια νοερή συντροφιά που σίγουρα σε ευχαριστεί . Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα αν σας αρέσουν τα βιβλία με ήρωες δόγηδες, παλάτια, σουλτάνους, χαρέμια και πρωταγωνιστή τον έρωτα που αφηνει εποχή. 

Βαθμολογία :9-/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου