Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΟΙ ΒΑΡΑΓΓΟΙ", Ελενα Στάμου, εκδόσεις Maradel Books, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

Το πρώτο βιβλίο μιας επικής πενταλογιας που πιστεύω θα συγκινήσει τους λάτρεις του είδους είναι γεγονός και μάλιστα μου άφησε πολύ έντονη και γλυκιά γεύση. Η Στάμου γράφει για τον έρωτα της Αλιμά και του Γκεραρ που ανήκει αυτός στη Βαράγγειο φρουρά του αυτοκράτορα Φωκα . Βρισκόμαστε στην Κρήτη το 961 μ.Χ, όπου η Αλιμά όπως τη φωνάζουν οι μουσουλμάνοι ή αλλιώς Σοφία όπως είναι το ορθόδοξο όνομα της σώζει από βέβαιο θάνατο έναν ετοιμοθάνατο μισθοφορο που τον βρίσκει στην κοίτη ενός ποταμού. Από εκεί και μετά αυτός θέλει να ξεπληρώσει το δώρο που του έκανε προστατεύοντας την και η ζωή τους έχει κοινή πορεία. Το πώς, το γιατί και αν αυτοί οι δυο θα ζήσουν μαζί θα το ανακαλύψετε στις σελίδες του βιβλίου. Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να προδώσω τι θα συμβεί ανάμεσα τους και όσα έχουν να αντιμετωπίσουν. 


Χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για ένα βιβλίο που σε ταξιδεύει νοερά και ονειρικά στην Κρήτη, στην Κωνσταντινούπολη και στα Φιόρδ σε μια εποχή που ο αυτοκράτορας Φωκας ήθελε να υπερασπιστεί την ακεραιότητα των εδαφών του γι αυτό και είχε κοντά του τους Βαράγγους, μισθοφόρους από το Βορρά. Παράλληλα συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι είναι ο θυελλώδης και παράφορος έρωτας που γεννιέται ανάμεσα στην Αλιμά και στο Γκέραρ, που έχει να αντιμετωπίσει τη λογική τους, τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα τους αλλά και τις αντιξοότητες της εποχής . Ομολογώ πως μου άρεσε πολύ, γιατί με μετέφερε σε μια εποχή που αγαπώ και κυρίως δε συναντώ μυθιστόρημα που την τοποθετούν στο χρόνο δράσης τους . Μέσα δε λίγες ώρες ολοκλήρωσα την ανάγνωση του και μου απέπνευσε μια γλυκιά αίσθηση και ευχαρίστηση , αφού πολύ απλά κατάφερε να με συγκινήσει και να με κάνει να ρουφώ αχόρταγα τις σελίδες του . Μου αρέσουν τα επικά και ταυτόχρονα αισθηματικά μυθιστόρημα. Αυτό εδώ είναι πολύ καλό για το είδος του αφού παντρεύει αρμονικά τον έρωτα με τη δράση και τον πόλεμο. Έχει σφιχτοδεμένη πλοκή που δεν κουράζει και οι έντονες και παραστατικές περιγραφές του το καθιστούν ένα εθιστικό ανάγνωσμα . Σίγουρα θα ήθελα να διαβάσω και τις άλλες τέσσερις ιστορίες, γιατί η συγγραφέας γράφει όμορφα και στρωτά χωρίς ανούσιες περιγραφές και πομπώδη λόγο γεμάτο συγγραφικά κλισέ.

 Γκέραρ και Αλιμά, ένα ζευγάρι που σίγουρα θα σας γοητεύσει η ιστορία του και είναι προπομπός άλλων θυελλωδών ερωτών. Ένα ξεκούραστο ανάλαφρο ανάγνωσμα για όσους επιθυμούν ένα ταξίδι στο χτες. 

Βαθμολογία :9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου