Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ", Δεσποινα Μαράντου, εκδόσεις Maradel Books, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Αν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο καθαρά αισθηματικό με έναν έρωτα τρικυμιώδη και σύγχρονο "Το παιχνίδι της ζωής" είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ο Ιωσήφ και η Μαριάννα συναντιούνται έχοντας ένα στόχο. Να προστατέψουν την ανήλικη ορφανή ανίψια τους. Κατά τα άλλα η συνύπαρξη τους δεν τους είναι ευχάριστη. Όμως ο κίνδυνος της απαγωγής της μικρής, οι δολοφονίες και τα καλά κρυμμένα μυστικά αλλάζουν άρδην τις τύχες τους αφού η σκακιέρα της ζωής είναι ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές. 

Η Μαραντου έγραψε ένα δυνατό αισθηματικό βιβλίο με ήρωες καθημερινούς και μια πλοκή στο σήμερα. Διαβάζεται με μια ανάσα καθώς τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς να παρεμβάλλονται ανούσια γεγονότα. Ο λόγος ρέει αβίαστα και διακρίνεται για την απλότητα του και οι ήρωες ηθογραφούνται εξαιρετικά αφού καταφέρνεις να διεισδύσεις στις μύχιες σκέψεις τους και να κατανοήσεις τις πράξεις τους. Άλλοτε συμπάσχεις μαζί τους ενώ άλλες στιγμές σε εκνευρίζουν και υπάρχουν και εκείνες που σε συγκινούν. Γνωρίζοντας από την αρχή πως το βιβλίο θα έχει χαπι-εντ όπως τα περισσότερα αυτού του είδους παρόλα αυτά δε βαρέθηκα στιγμή κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, γιατί η μυθοπλασία είναι δαιδαλώδης και άκρως ενδιαφέρουσα.


 Το μόνο που όμως με ενόχλησε είναι πως διέκρινα λάθη ορθογραφικά και συντακτικά τα οποία αν έλειπαν το αποτέλεσμα θα ήταν άρτιο και δε θα είχα κάτι να προσάψω . Σε τελική ανάλυση, όμως, "Το παιχνίδι της ζωής" κατάφερε να με κερδίσει γιατί για το είδος του είναι ενδιαφέρον και άκρως ρομαντικό. Για τους λάτρεις των αισθηματικών βιβλίων είναι μια ιδανική επιλογη.
Βαθμολογία : 8,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου