Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ", Ευαγγελία Πρατσόλη, εκδόσεις Πηγή, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

Πολύ θετικές εντυπώσεις μου άφησε το πρώτο μυθιστόρημα της Ευαγγελιας Πρατσόλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή. Το "Με την πρώτη μάτια" είναι ένα καθαρά αισθηματικό και καλογραμμένο βιβλίο που πραγματεύεται τον αληθινό και παράφορο έρωτα, ο οποίος συναντά εμπόδια αλλά παρόλα αυτά ανθίζει. Η ιστορία της Δανάης και του Αλέξη είναι μια αγάπη δυνατή που έζησε αν και οι πρωταγωνιστές λόγω δολοπλοκιών και ψεμάτων απομακρύνθηκαν. Το τέλος του προβλέψιμο όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες ιστορίες αλλά δεν με ενόχλησε κάτι τέτοιο. 

Είχα ανάγκη τον Φλεβάρη το μήνα που γιορτάζει ο έρωτας και η αγάπη να διαβάσω ένα καθαρά καλογραμμένο αισθηματικό βιβλίο χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς αλλά με ένταση και αγωνία. Από την αρχή ως το τέλος το βιβλίο αυτό σε κρατά σε εγρήγορση και δε σ αφηνει να το αφήσεις. Με λόγο απλό αλλά συνάμα στρωτό η συγγραφέας παρουσιάζει στους αναγνώστες τους δυο ήρωες με παραστατικότητα και οι δυνατές συγκινήσεις που σου γεννά η ιστορία τους σε κάνουν συνοδοιπόρο ενός μεγάλου έρωτα. Αυτό το βιβλίο πέτυχε να με ταξιδέψει και να με χαλαρώσει . Να με διώξει από τη σκληρή πραγματικότητα και να μου θυμίσει πως ακόμα και ένας χωρισμός ετών μπορεί να μην είναι ουσιαστικός ούτε μόνιμος. Τα συναισθήματα δεν παύουν να υπάρχουν όταν είναι βαθιά ριζωμένα μέσα σου και κυρίως χάρηκα που στη μουντή πραγματικότητα με τους εφήμερους έρωτες και τα επιπόλαια αισθήματα υπάρχουν και άνθρωποι που ερωτεύονται πραγματικά και αγαπάνε βαθιά.

Κάτι τέτοιες ιστορίες, λοιπόν, με άμεσο τρόπο σε κάνουν να θυμηθείς τη δύναμη της αγάπης. Για όλους αυτούς τους λόγους σας το προτείνω και είμαι σίγουρη πως θα σας καθηλώσει. Η ιστορία της Δανάης και του Αλέξη μπορεί να σας θυμίσει κάτι από εσάς τους ίδιους. 
Βαθμολογία : 9-/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου