Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ", Καλλιόπη Γιακουμή, εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

       Χαίρομαι όταν διαβάζω μυθιστορήματα από πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς, τους οποίους γνώρισα διαδικτυακά  και αυτά αφήνουν υποσχέσεις για δυνατή συνέχεια . Η "Ματωμένη ανάμνηση" λοιπόν με ενθουσίασε χωρίς καμία διάθεση υπερβολης .



       Η Σοφία επιστρέφει μετά από χρόνια απουσία στο πατρικό της με αφορμή την κηδεία του πατέρα της, κυριως για να πάρει εκδίκηση για τη μητέρα της και για την απαγωγή του αδερφού της. Πανω από όλα ομως μισεί τον πατέρα της γιατί έφτιαξε νέα οικογένεια και η ίδια αισθάνεται πως ήταν και είναι παραγκωνισμένη. Η διαθήκη του αποκαλύπτει μια νέα πραγματικότητα. Θα συμβιώσει με όσους μισεί θανάσιμα επιζητώντας να πάρει το αίμα της πίσω. Όμως θα διαπιστώσει πως τίποτα από όσα γνώριζε δεν είναι έτσι. Μυστικά ετών θέλουν να έρθουν στο φως για να δικαιωθούν συνειδήσεις και κυρίως για να έρθει κάθαρση. Ποιος είναι ο υπαίτιος για το μακελειό που έγινε πριν χρόνια στο πατρικό της;

     Η "Ματωμένη ανάμνηση" είναι  ένα βιβλίο ογκώδες που σε κανένα όμως σημείο δεν κάνει κοιλιά. Η συγγραφέας  στήνει μαεστρικά το σκηνικό παρουσιάζοντας όλους τους ήρωες ρεαλιστικά και βάζοντας βήμα βήμα την ψηφίδα στο ψηφιδωτό της πλοκής . Πολυπρόσωπο το μυθιστόρημα που όμως αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στην ανάγνωση . Κάθε ήρωας σηκώνει το δικό του φορτίο κουβαλώντας το παρελθόν του. Κάποιους τους βάζεις στην ψυχή σου και άλλοι σου βγάζουν αρνητικά συναισθήματα. Το βιβλίο είναι ποτισμένο με αστυνομική χροιά, με ερωτική διάθεση και με κοινωνικά μηνύματα. Κάθε του σελίδα πάλλεται από σασπενς και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη . Διαβάζεται απνευστί χωρίς να κουράζει παρά τον αριθμό των σελίδων του.

     Εκδίκηση, μένος, πάθη και λάθη παίρνουν τη θέση τους στην αρένα με εκπροσώπους τους τους ήρωες που κανένας δεν είναι αδιάφορος . Έβαλα στην καρδιά μου τη Μορφω, την Άννα, τη Σοφία, τη Κλειω και το Στέφανο . Πονεμένες ψυχές όλες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον ιστο του παρελθόντος . Αυτό όμως είναι πανταχού παρόν. Ήρθε η ώρα για εκδίκηση. Και είναι ματωμένη, όμως στον αναγνώστη αφηνει γεύση έντονων και δυνατών συγκινήσεων.

     Ένα βιβλίο δυναμίτης που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ευπώλητα μεγάλων εκδοτικών οίκων και κυρίως δεν σου αφήνει στιγμή να πιστέψεις πως είναι το πρώτο βιβλίο της Γιακουμή . Νομίζεις πως έχει γράψει αναρίθμητες επιτυχίες . Σίγουρα θα υπάρξουν και αλλά βιβλία της που οι αναγνώστες θα λατρέψουν .
   Βαθμολογία :9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου