Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΠΙΤΙ", Cara Hunter, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

Ένα μυθιστόρημα από μια συγγραφέα που δε γνώριζα, αποδείχτηκε μια ευχάριστη ομολογουμενως έκπληξη. Πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο της Cara Hunter "Το διπλανό σπίτι". Στο υπόγειο ενός σπιτιού ανακαλύπτεται τυχαία μια νεαρή γυναίκα με το παιδί της. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν γνωρίζει ούτε την ταυτότητα τους ούτε πως βρέθηκαν εκεί. Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την αιχμαλωσία στο υπόγειο; Ποιοι οι θύτες και ποια τα θύματα; 
 
Το μυθιστόρημα αυτό είναι άψογα δομημένο. Η συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας σταδιακά και η πλοκή εκτινάσσεται στην πορεία ανεβάζοντας την αδρεναλίνη του αναγνώστη στα ύψη. Ένα μυθιστόρημα που είναι ψυχολογικο θρίλερ με έντονη αστυνομική χροιά . Η αστυνομία ψάχνει να βρει τι συμβαίνει πίσω από αυτή την περίεργη και ακρως ιδιαίτερη περίπτωση αιχμαλωσίας. Στην πορεία προστίθεται ακόμα ένα έγκλημα που συνδέεται με την αρχική ιστορία και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη με αμείωτη ένταση. Πολυπρόσωπο με ήρωες που σκιαγραφούνται άψογα από τη συγγραφέα και που βάζουν ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη της ιστορίας. Η πλοκή ρέει αβίαστα και το μυθιστόρημα αποδεικνύεται δαιδαλώδες και εθιστικό σελίδα στη σελίδα. Ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ένταση, σασπενς και αγωνία. Κάποια μυαλά είναι άρρωστα και δε διστάζουν πουθενά. Χωρίς ηθικούς φραγμούς παίζουν με αρχές , συνειδήσεις , ψυχές. Σκληρό και κυνικό σε πολλά σημεία, αναδεικνύει περίτρανα αυτό το βιβλίο πως δυστυχώς υπάρχουν αρρωστημένες καταστάσεις που μας κυριεύουν και μας αιχμαλωτίζουν . Παράλληλα, με γλαφυρό τρόπο θίγει τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας , την απιστία και την ενδοοικογενειακή βία. 
 
 Πρόκειται, λοιπόν για ένα μυθιστόρημα που σίγουρα θα αποδειχτεί μια συντροφιά για τον αναγνώστη συναρπαστική με έντονες συγκινήσεις . Το τέλος του ήταν πρωτοτυπο και γεμάτο ανατροπές που σίγουρα δεν υποψιάζεται κανείς κατά τη διαρκεία της ανάγνωσης. 
Βαθμολογία :9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου