Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ", Τεση Παπαθανασιου, εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Εξαιρετική η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Τεσης Παπαθανασιου με τον συμβολικό τίτλο "Λουκουμοοσκονη". Η συγγραφέας στήνει με δεξιοτεχνία την πλοκή ενός αστυνομικού μυθιστορηματος, το οποίο είναι εντονα ποτισμένο από αγωνία, περιπέτεια και έρωτα. Ο επιχειρηματίας Άλκης Παΐζης βρίσκεται δολοφονημένος στο εξοχικό του στη Σύρο. Ο αστυνόμος Παβερης έχει αναλάβει την υπόθεση του . Νέος κατοικος στη νησί βρίσκει στο πρόσωπο του κάπετανιου Ανδρέα Αναγνωστου ένα ανέλπιστο σύμμαχο. Τον βοηθα στην έρευνα που διεξάγει για να διώξει τις υποψίες από πάνω του . Ο Αναγνωστου είναι ο εραστης της γυναίκας του θύματος . Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται . Σύρος, Πειραιάς, Ντουμπάϊ είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι σ αυτήν την ιδιαίτερη υπόθεση όπου έρωτας , κυκλώματα ναρκωτικών και κατάλοιπα καθωσπρεπισμού έχουν την πρώτη και την τελευταία λέξη. 
 
   Οι σελίδες τρέχουν σ αυτό το βιβλίο , εντονα πασπαλισμένες με λουκουμοσκονη . Φρέσκο και γρήγορο μυθιστόρημα το οποίο χρονικά κινείται στο σήμερα και θίγει ζητήματα όπως απιστία , ενδοοικογενειακή βία , εφήμερες σχέσεις και ψέματα . Είχα καιρό να διαβάσω κάτι που όλα είναι αψογα εναρμονισμένα . Γραφή , πλοκή , ηθογραφηση χαρακτήρων είναι σε σωστές δόσεις και δουλεμένα άρτια . Με λόγο ασθματικο , άμεσο , σκηνές παραστατικές και με δράση αμείωτησ έντασης η συγγραφέας κάνει τον αναγνώστη δέσμιο της ιστοριας . Ψάχνει με αγωνία να βρει τον δολοφόνο , ο οποίος αποκαλύπτεται στο τέλος και μας ξαφνιάζει . Θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και ερωτικο θρίλερ μυστηρίου με πρωταγωνιστες ένα τρίγωνο , ένα ζευγάρι και ο εραστης και παράλληλα δίπλα τους διαφορά πρόσωπα που συμπληρώνουν το παζλ του μυστηρίου . Σχέσεις γεμάτες ψέματα , μυστικά που σκοτώνουν αλλά και κλονίζουν συνειδήσεις και πρόσωπα που κουβαλάνε το δικό τους σταυρό παρελαύνουν στις σελίδες του βιβλίου . Υπάρχουν θύματα κι θύτες και ειδικότερα υπάρχουν τα βουβά θύματα . Αυτά που βιώνουν το προσωπικό τους Δράμα κι μένουν εκεί να συνεχίζουν τον δρόμο τους . Υπάρχουν όμως και αυτά που θέλουν να δοκιμάσουν την λουκουμοσκονη , γιατί πολύ απλά θέλουν να γλυκάνουν τις ζωές τους . 
 
   Σίγουρα αυτό το βιβλίο το ευχαριστήθηκα πολύ . Χάρηκα ιδιαίτερα που ένας μικρός εκδοτικός οίκος που ακολουθώ πίστα , για μια ακόμη φορά δε με απογοήτευσε και εξέδωσε ένα διαμάντι . Μπράβο στη συγγραφέα που έδειξε πως διαθέτει ταλέντο και περγαμηνές σε ένα δύσκολο ειδος σαν το αστυνομικο μυθιστόρημα .
 Βαθμολογία :9+/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου