Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλιο "ΕΛΞΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ", Αγλαΐα Κληρονόμου, Maradel Books, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Ένα μυθιστόρημα που αγαπήθηκε πολύ στο κόσμο της διαδικτυακής πλατφόρμας wattpad, η πρώτη συγγραφική απόπειρα της Αγλαΐας Κληρονόμου εκδόθηκε από τον οίκο Maradel. Βασιλεύει ο παράφορος έρωτας στις σελίδες του, ο οποίος όμως είναι συνάμα ιδιαίτερος και πρωτότυπος.

 Ο τρόπος που συναντήθηκαν και ερωτεύθηκαν η Λυδία και ο Άλκης θα σας καθηλώσει. Δε θα σας αναφέρω τίποτα πάνω σε αυτό γιατί θα σας χαλάσω τη μαγεία της ανάγνωσης. Η Λυδία είναι μια κοπέλα σύγχρονη, ώριμη που έχει να αντιμετωπίσει την θάνατο της αδερφής που λατρεύει. Κενό που δεν αναπληρώνεται, πόνος που δε μετριέται . Όπως χωρίς όρια είναι τα συναισθήματα που νιώθει για τον Αλκη από τη στιγμή που μπαίνει αναπάντεχα στη ζωή της . Με τρόπο που ξεπερνά τα όρια της λογικής, θα μπορέσουν άραγε να οριοθετήσουν και να προσδιορίσουν αυτά που βιώνουν αυτοί οι δυο καρμικά;

 Είναι ένα καθαρά αισθηματικό βιβλίο που σίγουρα θα λατρέψουν οι φαν του είδους . Καλογραμμένο, με σφιχτοδεμένη πλοκή και με υπόθεση ασυνήθιστη γίνεται πόλος έλξης για τους αναγνώστες των ιστοριών αγάπης, πάθους, έρωτα. Οι χαρακτήρες σκιαγραφούνται με αμεσότητα και ρεαλισμό και τους αισθάνεσαι κοντά σου αφού συμπασχεις μαζί τους με όσα συμβαίνουν. Μου άρεσε ο λιτός και ανεπιτήδευτος τρόπος παρουσίασης των δυο κεντρικών αλλά και των δευτερευόντων προσώπων. Το μόνο που δε με ικανοποίησε στο βιβλίο είναι πως σε κάποια σημεία ήθελα μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των κεφαλαίων.

 Όμως, δεν παύει να είναι μια αξιόλογη πρώτη συγγραφική προσπάθεια μιας συγγραφέως με τάλαντο και δυναμική. Ξέρετε πως δεν λατρεύω ιδιαίτερα τα καθαρά αισθηματικά βιβλία . Αυτό όμως μου κράτησε μια όμορφη συντροφιά και με έκανε να χαμογελώ καθώς αναλογιζόμουν πως ο έρωτας ζεσταίνει πάντα ακόμα και τις πιο κρύες καρδιές .
 Βαθμολογία :8+/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου