Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΔΡΟΜΟΣ Η ΖΩΗ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ", Τόλης Αναγνωστόπουλος, εκδόσεις ΠΝΟΗ, με την ματιά της ΜΑΡΙΑΣ ΠΡΙΝΑΡΗ - ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΑΚΗ!

Το ταξίδι μέσα από τις σελίδες του "Δρόμος η ζωή ταράτσες τα όνειρά μας" τελείωσε μέρες πριν. Η ένταση των συναισθημάτων χρειάστηκε κι αυτή μέρες να καταλαγιασει για να δοκιμάσω να τα περιγραψω.

Είναι συνηθισμένη η λέξη "συγκλονιστικό" για να χαρακτηρίσει κανείς ένα βιβλίο μα θαρρώ πως για τούτο δεν είναι καθόλου υπερβολή. Είναι ένας αληθινός ύμνος στη φιλία την παντοτινή! Οι ήρωες, δυο φίλοι, είχαν θέα από την ταράτσα του σπιτιού στον Κολωνό που σχεδόν ποτέ δεν άξιζε κι όμως, από εκεί, βλέποντας ταράτσες, καμινάδες, κεραίες και μπάζα, έκαναν όνειρα... Όνειρα για ζωή, κι όταν αυτή η ζωή τους έδειξε ένα σκληρό πρόσωπο, εκείνοι την ειρωνεύτηκαν, την ξεμπρόστιασαν. Βγήκαν στον δρόμο μ' ένα αμάξι δίχως ουρανό, ξεσκέπαστο, έτσι γιατί ήθελαν να βλέπουν τον ουρανό με σύννεφα ή χωρίς, πάνω από τα κεφάλια τους και να νιώθουν τον αέρα χωρίς περιορισμούς να χαιδεύει τα πρόσωπα τους κι αυτοί να τον ρουφούν αχόρταγα. Η ζωή έγινε δρόμος για τους δύο άντρες, γιατί το είχαν ονειρευτεί. Με τη συντροφιά μιας ακόμα φίλης που τους ακολούθησε σε αυτό το road trip ή καλύτερα life trip, έτρεχαν πάνω της και καθώς το αμάξι τους κατάπινε τα χιλιόμετρα, αυτοί ρουφούσαν κάθε σταγόνα της, ως την τελευταία... 
 
Τα όνειρα κάποτε σκορπίζουν στις ταράτσες, ο δρόμος κάπου έχει ένα τέρμα, η ζωή όμως, πάντα βρίσκει
έναν τρόπο να συνεχίζεται.
Και η ανάγνωση ενός βιβλίου κάποια στιγμή τελειώνει. Τα συναισθήματα όμως που δημιουργεί, μένουν πάντα εκεί, θησαυροί, διδάγματα και κάτι σαν δικαίωση για όσους πιστεύουν στην αληθινή, παντοτινή φιλία.
Συγχαρητήρια
Τόλης Αναγνωστόπουλος
για αυτό το εξαιρετικό βιβλίο!
Διαβάστε το, διαβάστε το! Θα πλημμυρίσει η ψυχή σας συναισθήματα!
Κυκλοφορεί από τις
Εκδόσεις Πνοή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου