Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΙΕΡΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΝΥΧΤΑ", Michael Connelly, εκδόσεις Διοπτρα, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

    Η Ρενε Μπάλαρντ , μια πολλά υποσχόμενη αστυνομικος και ο συνταξιουχος ντέντεκτιβ Χάρι Μπος , συναντιούνται σε μια ανεξιχνίαστη χρόνια τώρα υπόθεση δολοφονίας από το παρελθόν και η συνύπαρξη αυτή θα φέρει στην επιφάνεια μια ακόμα άλυτη υπόθεση που ξυπνά αναμνήσεις . 
 
   Ο Connelly , μετρ του αστυνομικού μυθιστορηματος , για μια ακόμα φορά προσφέρει απλόχερα στον αναγνώστη μια πολύ καλά δουλεμένη ιστορία , γεμάτη εντάσεις και ανατροπές , η οποία διαβάζεται απνευστί . Ειδήμονας στην αστυνομική ορολογία και σε ο, τι αφορά στην εγκληματολογία , καταφέρνει να μην αφήσεις το βιβλίο του από τα χέρια σου κι να το φαντάζεσαι στην μεγάλη οθόνη . Το αστυνομικο δίδυμο που επέλεξε για συνοδοιπόρους σ αυτό το ταξίδι στο έγκλημα είναι πολύ επιτυχημένο από άποψη χαρακτήρων . Η Ρενε και ο Χάρι αλληλοσυμπληρώνονται και θέλεις σίγουρα να τους δεις ξανά σε άλλη υπόθεση . Η πιο άπειρη αστυνομικος δίπλα στον βετεράνο Χάρι έχει να μάθει πολλά , όπως και αυτός από το τσαγανό , το κοφτερό μυαλό της και κυρίως από την αδάμαστη θέληση της να μην το βάζει κάτω και να αγωνίζεται . 
 
   Η πενα του συγγραφέα είναι ακρως παραστατική και χειμαρρώδης . Με άμεσο τρόπο μας τοποθετεί στην κάθε σκηνή μετατρέποντας μας σε ντέντεκτιβ που επιθυμούμε να λύσουμε τις υποθέσεις . Με διεισδυτική ματιά στο χώρο του εγκλήματος ο Connelly βήμα βήμα οδηγεί τους ήρωες ακολουθώντας τα θύματα τους στη λύση του μυστηρίου . 
 
   Με κομμένη την ανάσα διαβάζεται αυτό το βιβλίο . Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο. Οι δολοφόνοι δε πρέπει να γλυτώσουν γιατί τα θύματα θέλουν δικαίωση και ο Connelly το γνωρίζει καλά αυτό . 
Βαθμολογία :9/10

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου