Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο «ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» , Τατιάνα Τζινιώλη, εκδόσεις ΠΗΓΗ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

Το καλό με τις Μεθυσμένες αλήθειες είναι πως την επόμενη μέρα τις ξεχνάς , δεν παύουν όμως να είναι αληθεια. Σε μια φράση , συμπυκνωμένο ένα νόημα που εκφράζει πολλούς από εμας ,γιατί πολύ απλά είναι πάντα επίκαιρο , καθώς την εποχή αυτή που ζούμε , πιο εύκολα παραδεχόμαστε κάτι όταν δεν είμαστε νηφάλιοι . Άλλωστε , πολλές φορές δεν παραδεχόμαστε ούτε στον εαυτό μας , τα συναισθήματα μας ή τις σκέψεις που κυριεύουν τον νου μας . Ατολμία, αδυναμία ή έλλειψη αυτογνωσίας ; Θα μας απαντήσουν ο Κονορ και η Χειζελ , οι πρωταγωνιστές ενός love story που συγκινεί και σε κάνει να καρδιοχτυπάς . 

Ο Κονορ και η Χειζελ , λοιπόν ,συναντιούνται τυχαία ως συνταξιδιώτες σε μια εφταήμερη κρουαζιέρα . Η κοπέλα του Κονορ του την έκανε δώρο για τα γενέθλια του ενώ στη Χειζελ η γιαγιά της για την αποφοίτηση της από τη σχολή . Εκεί εν Πλω ,θα γίνει η αρχή για πολλές μεθυσμένες αλήθειες . Η μοίρα επιφύλαξε για αυτούς αυτό το συναπάντημα που θα τους αλλάξει τη ζωή και θα ξανά βρεθούνε μετά από πέντε χρόνια . 

Πρώτη φορά διαβάζω μυθιστόρημα της Τατιάνας Τζινιωλη και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία . Λαμβάνοντας υπόψη πως γράφει για τον έρωτα και τον ρομαντισμό συνειδητά την επέλεξα , γιατί ήθελα να με συντρόφευσει ένα βιβλίο με κέντρο βάρους το συναίσθημα . Σύγχρονο , άμεσο, ποτισμένο με δόσεις ανεμελιάς , σε καλεί να ταξιδέψεις και εσυ σ αυτή την κρουαζιέρα . Σαν να είσαι εκεί λοιπόν, δίπλα στον Κονορ και στη Χειζελ γίνεσαι μάρτυρας ενός νεανικού έρωτα από το πουθενά που θα περάσει δια πυρός και σιδήρου . Ξεκινά δυναμικά και η πλοκή τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς δράσης καθως οι δυο ήρωες ζορίζονται , παιδεύονται αλλά δεν παύουν να προσπαθούν για αυτό που τους συνέδεσε . Η αγάπη τους αυτή ,συνεπήρε τον Κονορ και τη Χειζελ και παράλληλα συνεπαίρνει τους αναγνώστες , κυρίως βέβαια αυτούς που είναι φαν των αισθηματικών μυθιστορημάτων . 

Ο λόγος είναι απλός και γρήγορος , με διαλόγους γεμάτους σπιρτάδα και νεανικό ενθουσιασμό . Κάθε κεφάλαιο έχει σαν τίτλο το όνομα από τους δυο πρωταγωνιστες , ο οποίος σε α πρόσωπο αφηγείται την πορεία όσων συμβαίνουν . 

Είναι γνωστό πως σε τέτοιες ιστοριες ξέρεις ή φαντάζεσαι από την αρχή το τέλος . Ωστόσο εδώ δεν είναι εμπόδιο ,καθως η στρωτή γραφή σε συνδυασμό με τα παθήματα των ήρωων , οι οποίοι είναι οικείοι σε σένα και ίσως έχεις βρεθεί συναισθηματικά στη θέση τους , κάνουν το ταξίδι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον . 

Βαθμολογία :8,5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου