Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

"Αναλογιζόμενη γύρω από την Ήρα, γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να γράψω μια ιστορία για το γάμο και την απιστία, για την αναζήτηση έντονων εμπειριών και την αφοσίωση. " ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΝΤΑ στην ΛΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για το "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ"!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΛΗ ΚΑΝΤΑ



Βιογραφικό: H Γιούλη Κάντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα ενδιαφέροντά της περιστρέφονται γύρω από την τέχνη, τον πολιτισμό, αλλά και τα μαθηματικά. Αγαπημένες της ασχολίες είναι η ζωγραφική και η συγγραφή.

Το μυθιστόρημά της «ΗΡΑ, στης αγάπης τα δεσμά...» είναι εμπνευσμένο από μυθολογικούς χαρακτήρες.

Προφίλ στο Fb: https://www.facebook.com/profile.php?id=100049177904119

Οπισθόφυλλο:

 Στα τέλη του 19ου αιώνα στην Κέρκυρα, η Ήρα μια εμπνευσμένη νεαρή πιανίστρια αναγκάζεται να ακολουθήσει τη μοίρα που ορίζουν οι δικοί της και να παντρευτεί έναν πλούσιο καπετάνιο. Γρήγορα θα ερωτευτεί τον σύζυγό της και θα ξεχάσει κάθε εφηβικό σκίρτημα. Εκείνος απολαμβάνει το τρυφερό ενδιαφέρον της, αλλά παραμένει προσκολλημένος σε μια άλλη γυναίκα.

Η Ήρα αρνείται να παίξει το ρόλο της υποταγμένης συζύγου και εγκαταλείπει τη συζυγική εστία για να αναζητήσει την τύχη της στην πρωτεύουσα. Μέσα από την επαγγελματική εμπειρία και το έντονο ανδρικό ενδιαφέρον θα βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Ο έρωτας θα χτυπήσει και πάλι την πόρτα της, αλλά με λάθος άτομο.

Ο σύζυγός της που στο παρελθόν της παραχώρησε την ελευθερία της αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να της επιβληθεί. Μόνο που οι όροι έχουν αλλάξει...

Στην αφήγηση του μυθιστορήματος κυριαρχεί η ερωτική διεκδίκηση. Η ηρωίδα αναζητά με δυναμισμό τον κοινωνικό της ρόλο και γίνεται ανταγωνιστική και χειριστική για να αντιμετωπίσει έναν πολυγαμικό σύζυγο. Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, της αφοσίωσης από τη μια, και της αναζήτησης έντονων εμπειριών από την άλλη, αναμετριούνται συνεχώς, καθώς το συναίσθημα οδεύει προς την κορύφωση.

Ευχαριστώ πολύ που δεχτήκατε να μιλήσετε στη στήλη μου. Θα θέλατε να μας πείτε κάποια πράγματα για να σας γνωρίσουμε καλύτερα... Ποια  είναι η  Γιούλη Κάντα?

Κι εγώ σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Είμαι συγγραφέας, ζωγραφίζω, αγαπώ τις καλές τέχνες και τη λογοτεχνία. Η καταγωγή μου είναι από την Κέρκυρα και την Εύβοια, δύο νησιά που αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμένα. Στη ζωή μου σπούδασα μαθηματικά αλλά αργότερα στράφηκα προς τον ελληνικό πολιτισμό. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως υπάλληλος στο Πολυτεχνείο. Το 2020 εκδόθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Άρωμα.

Τι σας έκανε να προχωρήσετε , να γράψετε και να εκδώσετε αυτό το βιβλίο σε μια αρκετά δύσκολη εποχή?

Ήταν κάτι που συνέβη τελείως αυθόρμητα. Έγραφα για εμένα, γιατί με ευχαριστούσε και όταν το μυθιστόρημά μου ολοκληρώθηκε, σκέφτηκα να το μοιραστώ με τους άλλους.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο και, γιατί όχι ,την ιστορία "πίσω από την ιστορία" που σας οδήγησε στην συγγραφή του?

Το βιβλίο μου «ΉΡΑ, στης αγάπης τα δεσμά» είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα εποχής που πραγματεύεται τις σχέσεις των ανθρώπων και τον έρωτα. Η έμπνευση μου προήλθε από την τέχνη από έργα που αναφέρονται στη μυθολογία και με έκαναν να συλλογιστώ για άλλη μια φορά τις ιδιότητες των ολύμπιων θεών. Αναλογιζόμενη γύρω από την Ήρα, γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να γράψω μια ιστορία για το γάμο και την απιστία, για την αναζήτηση έντονων εμπειριών και την αφοσίωση.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για αυτό το βιβλίο?

Ελπίζω να προσφέρει ευχαρίστηση στους αναγνώστες, να τους βοηθήσει να δραπετεύσουν από τη δυσάρεστη πραγματικότητα που ζούμε τον τελευταίο καιρό.

Ταυτίζεστε λιγάκι παραπάνω με κάποιον από τους χαρακτήρες που έχετε δημιουργήσει και αν ναι, γιατί?

Δεν αισθάνομαι ότι ταυτίζομαι περισσότερο με κάποιον από τους ήρωες μου. Σίγουρα όμως, μέσα από τις σκέψεις τους και τις ανησυχίες τους εκφράζουν κάτι από εμένα.

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο συγγραφέα να μπορέσει να πείσει έναν εκδοτικό να τον εμπιστευτεί και να του εκδώσει το βιβλίο?

Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει κανείς να το τολμήσει.

Όταν γράφετε ένα βιβλίο απομονώνεστε, έχετε κάποιο ειδικό χώρο; Θέλετε την απόλυτη ησυχία για να γράφετε χωρίς διακοπές ή δε σας ενοχλεί ο κόσμος και αν θα επιχειρούσατε ποτέ να γράψετε βιβλίο παρέα με άλλους συγγραφείς.

Μου αρέσει περισσότερο η ησυχία και να έχω άπλετο χρόνο στη διάθεσή μου. Συνήθως γράφω τα Σαββατοκύριακα και στις διακοπές. Θα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα να συμμετέχω σε ένα συλλογικό έργο, φαίνεται ενδιαφέρον.

Ετοιμάζετε ήδη το επόμενο συγγραφικό σας πόνημα? Εάν ναι, θα θέλατε να μας αποκαλύψετε κάποια στοιχεία γι ' αυτό ?

Kάτι έχω ξεκινήσει να γράφω αυτή την εποχή. Η  μυθολογία με εμπνέει και πάλι στα νέα μου σχέδια.

Πώς μπορούν οι αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί σας?

Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook.

Ας κλείσουμε την συνέντευξη όπως εσείς επιθυμείτε...

Με ευχές για υγεία σε όλους και την ελπίδα να επιστρέψουμε γρήγορα στους παλιούς ρυθμούς της ζωής μας, να μπορέσουμε να τα πούμε από κοντά στην επόμενη συνέντευξή μας.

Για το Βιβλίο της Παρέας

Λίτσα Λαμπρακοπούλου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου