Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ενα καταπληκτικό εκπαιδευτικό ΜΑΓΙΚΌ ΚΟΥΤΊ που έφτασε στα χέρια μου, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις πεδίο, το ΔΥΣΛΕΞΊΑ BOX!

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό ΜΑΓΙΚΌ ΚΟΥΤΊ που έφτασε στα χέρια μου, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις πεδίο, το ΔΥΣΛΕΞΊΑ BOX!


«Στη μικρή Ξένια δεν αρέσει να διαβάζει δυνατά στη τάξη. Ο λόγος είναι γιατί δυσκολεύεται να αναγνωρίζει τα γράμματα στη σελίδα, με αποτέλεσμα να μην τα διαβάζει σωστά και πολλές φορές οι συμμαθητές της να γελούν μαζί της. Έτσι, προτιμά να μην πηγαίνει στο σχολείο, εξάλλου και οι δάσκαλοί της συχνά της κάνουν παρατηρήσεις για την ορθογραφία της. Δεν είναι λίγες οι φορές που κλείνεται στον εαυτό της και αναρωτιέται γιατί δεν είναι τόσο έξυπνη όσο οι άλλοι συμμαθητές της.

Ευτυχώς υπάρχει η δασκάλα των καλλιτεχνικών που συχνά την επιβραβεύει για τις ζωγραφιές της, αλλά και η κα. Τασία στο μάθημα μπαλέτου που της λέει πως σίγουρα όταν μεγαλώσει θα γίνει σπουδαία μπαλαρίνα, και καταφέρνουν να χαϊδεύουν την πληγωμένη ευαίσθητη ψυχούλα της.

Όμως σίγουρα οι γονείς της Ξένιας και οι δάσκαλοί της δεν έχουν συνειδητοποιήσει  ότι η μικρή έχει δυσλεξία.»

Τι είναι όμως η δυσλεξία ;

Η δυσλεξία είναι ένας τύπος μαθησιακής δυσκολίας.

Ένα άτομο με μαθησιακές δυσκολίες έχει πρόβλημα στο να διαβάσει γράμματα ή αριθμούς. Υπάρχουν πολλά είδη μαθησιακών δυσκολιών. Η δυσλεξία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στα παιδιά όταν υπάρχει δυσκολία στην ανάγνωση, ακόμα κι όταν είναι αρκετά έξυπνα και πρόθυμα να μάθουν.

Η δυσλεξία προέρχεται από τις λέξεις δυς, που σημαίνει ανικανότητα ή δυσκολία, και –λεξία, που είναι η λέξη.

Η δυσλεξία δεν είναι ασθένεια. Είναι μια κατάσταση εκ γενετής, και συνήθως κληρονομική. Οι άνθρωποι με δυσλεξία δεν είναι χαζοί ή τεμπέληδες. Οι περισσότεροι έχουν πάνω από το μέσο όρο ευφυΐας, και δουλεύουν πολύ σκληρά για να καταπολεμήσουν τα προβλήματα μάθησης.

 

Τα 50 Συμπτώματα της Δυσλεξίας 

Στη σελίδα eidikospaidagogos.gr θα μάθετε πολλά για την ΔΥΣΛΕΞΙΑ και τους τρόπους αντιμετώπισης, όμως εγώ θα σας παρουσιάσω αυτό το μαγικό κουτί που σας είπα παραπάνω. 

"Το σίγουρο είναι πως δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά με Δυσλεξία,                   αλλά σε όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού!"



 
Σκοπός του Dyslexia Box είναι να βοηθήσει τους μαθητές με δυσλεξία να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία,       να αναπτύξουν πλήρως τη φωνολογική επίγνωση και να κατακτήσουν επαρκώς              την αναγνωστική ικανότητα και τη γραφή.



Το Dyslexia Box είναι το νέο book-project του Ειδικού Παιδαγωγού / Συγγραφέα Φώτη Παπαναστασίου
.  Μετά τα bestsellers βιβλία «Μαθησιακές Ευκολίες» (7η έκδοση) & το ΔΕΠΥράζει (4η έκδοση), ο κος Παπαναστασίου επιστρέφει με το πρωτοποριακό DyslexiaBox, την πρώτη πολυαισθητηριακή παρέμβαση στη Δυσλεξία, την Ανάγνωση και τη Γραφή σε Ελλάδα και Κύπρο

Το Dyslexia Box βοηθά τους μαθητές με Δυσλεξία να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, να τους υποστηρίξει στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που παρεμποδίζουν τη συμμετοχή τους στη μαθησιακή διαδικασία, να αναπτύξουν πλήρως τη φωνολογική επίγνωση και να κατακτήσουν επαρκώς την αναγνωστική ικανότητα και τη γραφή.

 

 

Το Dyslexia Box περιλαμβάνει:

➥ 45 κόκκινες κάρτες με εικόνες δισύλλαβων λέξεων
➥ 45 μπλε κάρτες με εικόνες τρισύλλαβων λέξεων
➥ 45 κίτρινες κάρτες με εικόνες πολυσύλλαβων λέξεων
➥ 24 πράσινες κάρτες με τα γράμματα του αλφάβητου
➥ 28 μοβ κάρτες (αριθμημένες) με λίστες ανάγνωσης
➥ 6 ροζ κάρτες (αριθμημένες) με λέξεις κατατετμημένες σε φωνήματα
➥ 35 τιρκουάζ κάρτες (αριθμημένες) με λέξεις και προτάσεις για την πρώτη ανάγνωση
➥ 6 πορτοκαλί κάρτες με ζευγάρια λέξεων για την αναγνώριση ομοιοκαταληξίας
➥ 4 καφέ κάρτες με λέξεις για την παραγωγή ομοιοκαταληξίας
➥ 5 πιόνια
➥ 1 βοηθό ανάγνωσης
➥ εγχειρίδιο με τις οδηγίες των ασκήσεων.

 


Το Dyslexia Box μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις Εκδόσεις Πεδίο, στο φυσικό κατάστημα:
τηλ: 210-3229620
ωράριο: Δε. & Τετ 9:30 - 14:30
             Τρ. - Πε. & Παρ: 09:30 - 18:00
             Σαβ. 10:00 - 14:30

Ή από το ηλεκτρονικό κατάστημα:  

http://e-pediobooks.gr/index.php?route=product/product&product_id=1579

Λίγα λόγια για τον Συγγραφέα:

Ο Φώτης Παπαναστασίου, συγγραφέας των βιβλίων Μαθησιακές Ευκολίες και ΔΕΠΥράζει από τις εκδόσεις Πεδίο, είναι Ειδικός Παιδαγωγός, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός κ.λπ.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε πλήθος εφημερίδων, διεθνών επιστημονικών περιοδικών, ιστοσελίδων και έχουν παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό αυτό χώρο, έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα εργαστήρια, συνέδρια και ημερίδες.

Είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας: eidikospaidagogos.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου