Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΚΛΗΡΩΣΗ 1/8/2021 📚📚📚 Το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ & οι Εκδόσεις Πνοή σας δίνουν την δυνατότητα να κερδίσετε έναν τίτλο της επιλογής σας από τα τρία παιδικά βιβλία!


ΚΛΗΡΩΣΗ 1/8/2021

  σας δίνουν την δυνατότητα να κερδίσετε έναν τίτλο της επιλογής σας από τα τρία παιδικά βιβλία!
Όροι συμμετοχής:
 Like στην σελίδα Εκδόσεις Πνοή
ΣΧΟΛΙΟ με τον τίτλο του βιβλίου της επιλογής σας
Like στη σελίδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του διαγωνισμού μας!
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ!
 
Καλή επιτυχία σε όλους!
 
ΩΚΥ

Ο Ωκύανος είναι ένας χαρούμενος και φιλικός ξιφίας που ζει ευτυχισμένος στον θαυμαστό κόσμο της Μεσογείου. Οι φίλοι του τον φωνάζουν Ώκυ, κι όλα τα ψάρια και τα θαλάσσια όντα τον συμπαθούν. Ο Ώκυ αγαπάει την ειρήνη, και χρησιμοποιεί το ξίφος του μόνο για να σκίζει το νερό με μεγάλη ταχύτητα.

Στη Μεσόγειο όλα τα πλάσματα ζουν αρμονικά γιατί σέβεται ο ένας τα δικαιώματα του άλλου, και τα σύνορά της είναι ανοιχτά για όλα τα ψάρια που ζητούν καταφύγιο. Όμως τι θα γίνει όταν ο Κάρχας, ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας που διψάει για εξουσία, περάσει το στενό του Γιβραλτάρ και μπει στη Μεσόγειο; Θα μπορέσει άραγε ο Ώκυ μαζί με τους φίλους του να διατηρήσουν την ελευθερία και την ειρήνη;

ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

«Όλοι μου λένε ότι είμαι το πιο φωτεινό αστέρι και πρέπει να φροντίζω τον εαυτό μου, να τρώω καλά για να προσέχω το φως μου» έλεγε με παράπονο ο Πολ και κοιτούσε τη θάλασσα. «Τι ωραία φαίνεται η θάλασσα από ψηλά! Νομίζω ότι η θέση μου δεν είναι εδώ. Θα ήθελα να είμαι θαλασσοπόρος και ν’ ανακαλύψω το μυστικό του ονόματός μου. Γιατί άραγε με ονόμασαν “Αστέρα των Θαλασσών”;»

Ο Πολ, ο Υγίνος και η Ελίκη αφήνουν τις θέσεις τους στο διάστημα με σκοπό να ταξιδέψουν ως τη Γη και να γνωρίσουν τη θάλασσα. Θα καταφέρουν άραγε να τη δουν από κοντά; Θα μάθει ο Πολ γιατί τον ονόμασαν «Αστέρα των Θαλασσών»; Τι θα συμβεί όταν ο Πολικός Αστέρας δεν θα λάμψει τη νύχτα και οι ναυτικοί θα κινδυνεύσουν να χάσουν τον δρόμο τους;

Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη

Είναι φυσιολογικό άραγε να θυμώνουμε; Πώς νιώθει αυτός που θυμώνει και πώς αυτός που εισπράττει τον θυμό μας; Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μη στεναχωρούμε τους ανθρώπους που μας αγαπούν; Τα δίδυμα αδερφάκια, ο Θυμούλης και ο Ξεθυμούλης, μας βοηθούν να απαντήσουμε σ’ αυτές τις ερωτήσεις και μας μαθαίνουν τρόπους ώστε να ελέγχουμε τον θυμό μας. Γιατί, μαθαίνοντας να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας σήμερα, απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή αύριο. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Θυμούληδες»!

4 σχόλια: