Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΊΟΥ ΓΙΑ «ΤΟΛΜΑΣ;», ΛΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Η Λία Αραμπατζή κάνοντας δυναμική είσοδο στο χώρο της λογοτεχνίας με το πρώτο της μυθιστόρημα «η εκδίκηση της σειρήνας» επέστρεψε για να ταράξει τα νερά με κάτι ολότελα διαφορετικό εξίσου όμως εθιστικό και καθηλωτικό. Η Δανάη, μια σύγχρονη νέα γυναίκα μετά την αυτοκτονία της καλύτερής της φίλης καταλαβαίνει πως πρέπει να αλλάξει κοσμοθεωρία για να ζήσει ουσιαστικά. Δε διστάζει να πάρει δέκα αποφάσεις που ουσιαστικά σηματοδοτούν δέκα προσωπικές επαναστάσεις. Επαναστάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή της σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά, επαγγελματικά και μα πάνω από όλα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια αλλά αυτή που  επιθυμούσε να γίνει και δεν το ήξερε.

 

Ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα το νέο πόνημα της Αραμπατζή που είναι αφύπνιση ουσιαστική για όλους μας γιατί με τους φρενήρεις ρυθμούς που κινούμαστε σήμερα ξεχνάμε τα θέλω μας και την ταυτότητα μας. Τρυφερό και λυτρωτικό, βαθιά ανθρωποκεντρικό και συγκινητικό, αυτό το βιβλίο αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη και διαβάζεται με μία ανάσα. Έρωτας παράφορος, συμβιβασμοί, αναμετρήσεις με τους εαυτούς και τα συναισθήματά μας κυριαρχούν στις σελίδες του υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως ποτέ δεν είναι αργά για την αγάπη, την αυτογνωσία μα κυρίως για να ζούμε την κάθε στιγμή ρουφώντας την. 

Στην κεντρική ηρωίδα θα βρούμε κάποιες από εμάς πολλά κοινά σημεία, γιατί είναι μια γυναίκα του σήμερα που αντιμετωπίζει θέματα καθημερινά όπως όλες μας. Κάπου έχει χάσει την ουσία, μα ένα γεγονός που θα την ταράξει όπως η αυτοκτονία της κολλητής της  θα την ωθήσει σε νέες σκέψεις μα κυρίως πράξεις. Η Δανάη μεταμορφώνεται ή μάλλον αποκαλύπτει τα σπασμένα κομμάτια της καρδιάς της και τους πόθους κι στόχους που άφησε στην άκρη αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να πρωταγωνιστήσουν στην καθημερινότητά της.

Ο λόγος της Αραμπατζή αποπνέει τρυφερότητα, συναίσθημα και παράλληλα μια ωριμότητα αν και είναι μόλις το δεύτερό της μυθιστόρημα. Οι εξελίξεις τρέχουν, τα γεγονότα εξελίσσονται, οι ήρωες καρδιοχτυπούν και η συγγραφέας με την πένα της τους προπονεί για την αναμέτρηση τους με  τον έρωτα και τη ζωή.

Μια ωδή στην αγάπη και σε όσους ξεκινούν από το μηδέν για να ξαναγεννηθούν από τις στάχτες τους αυτό το μυθιστόρημα που σίγουρα θα σας συναρπάσει και θα σας γεμίσει ελπίδα. Μπράβο στη συγγραφέα για τα σταθερά και δυναμικά της βήματα στο χώρο της λογοτεχνίας. 

Βαθμολογία :9/10

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου