Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΚΡΙΤΙΚΗ για το βιβλίο «ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΕ ΣΠΕΙΡΑ», Μίνα Τσιμόγιαννη, εκδόσεις Υδροπλάνο. Με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

Η πρώτη συγγραφική απόπειρα της Μίνας Τσιμογιάννη  με τίτλο «Εκδίκηση σε σπείρα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο στέφθηκε με επιτυχία καθώς ήταν αξιόλογη. Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με παλμό και ένταση διάχυτη από την αρχή ως το τέλος και με ήρωες καθημερινούς χωρίς να είναι ιδεατοί και σε βάθρα καθισμένοι.


Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπαδημητρίου δηλητηριάζεται και αφήνει την τελευταία του πνοή μέσα στο ασανσέρ της εταιρίας που εργάζεται. Παράλληλα, δολοφονείται και ο αρχαιολόγος Πέτρος Δημητρίου και η αστυνομία ανακαλύπτει πως αυτοί οι δυο φόνοι με κάποιον τρόπο συνδέονται. Δολοφονίες, απόπειρες αυτοκτονίας, εκβιασμοί παρελάσουν στο βιβλίο μα πάνω από όλα τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Αθώοι και ένοχοι σε ένα παζλ όπου όλοι πρέπει να πληρώσουν.

Όπως καταλαβαίνετε, το βιβλίο έχει δράση σε όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης και δεν κάνει κοιλιά. Με σφιχτοδεμένη πλοκή και με εξελίξεις που τρέχουν διαβάζεις ένα καλό βιβλίο που δεν σε αφήνει αδιάφορο γιατί θέλεις να μάθεις το δολοφόνο και  τα κίνητρα του. Με παραστατική γραφή και με γλώσσα απλή και στρωτή η Τσιμόγιαννη παρουσιάζει τα γεγονότα. Στο θεματικό του κέντρο είναι η εκδίκηση, ο έρωτας ο ανεκπλήρωτος, το πάθος το απαγορευμένο, χαρακτήρες που σε ξεγελούν καθώς δεν είναι αυτό που δείχνουν  και όλα αυτά συμπορεύονται αρμονικά. Ομολογώ, πως ο δολοφόνος αποκαλύπτεται σωστά και χωρίς τρελές συμπτώσεις αλλά με τρόπο που καταλαβαίνεις πως η συγγραφέας έστησε σωστά την ιστορία, χωρίς λάθη που συναντούμε συχνά σε αστυνομικά μυθιστορήματα.

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια και χαίρομαι όταν πέφτουν καλά βιβλία στα χέρια μου  από νέους συγγραφείς. Κάποια λάθη που εντόπισα και μπορούσαν να αποφευχθούν ήταν καθαρά θέμα επιμέλειας και δεν φταίει η συγγραφέας. Ωστόσο, σημασία έχει πως αν επιλέξετε αυτό το βιβλίο θα αφιερώσετε χρόνο που δε θα το μετανιώσετε!!

Βαθμολογια :8,5-9 /10

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου